1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
24. september 2016 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Neil Swarbrick. Tilskuere: 20 876.

Oppsummering

web-sergio-aguero-and-kevin-de-bruyne-a17q1946For andre gang på samme uke slo City Swansea på Liberty Stadium i Wales. Med det har City ti seirer på rad og nærmer seg dermed klubbrekord.

Onsdag kveld spilte City ligacupkamp borte mot Swansea på Liberty Stadium, og i dag var det nok en gang duket for oppgjør mot det walisiske laget ved sørkysten av landet. Sergio Agüero var endelig tilbake i City-laget etter å ha stått over tre kamper etter å ha blitt tildelt straff i ettertid etter hjemmeoppgjøret mot West Ham, og også en rekke andre spillere var tilbake i laget etter at Pep Guardiola valgte å gjøre store endringer i ligacupoppgjøret på onsdag.

Claudio Bravo var tilbake mellom stengene, mens Bacary Sagna og Aleksandar Kolarov spilte på hver sin back. I midtforsvaret befant Nicolas Otamendi og John Stones seg, mens Fernandinho var tilbake i laget i sin defensive midtbanerolle. Tilbake i laget var også David Silva, Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan og Raheem Sterling, i tillegg til nevnte Agüero.

Og Citys argentinske måltyv skulle i aller høyeste grad fortsette med å opprettholde det utrolige målsnittet han har hatt for City så langt denne sesongen, før han altså ble tvunget til å stå over tre kamper. Det var ikke gått mer enn ni minutter før han sendte City i ledelsen etter å ha fått ballen av Bacary Sagna på kant. Agüero tok med seg ballen og avsluttet mellom beina på Fabianski i Swansea-buret, og dermed sto det 1-0 til City!

Det var imidlertid ikke lenge skulle få være i ledelsen. Bare tre minutter var lagene like langt, etter en glimrende avslutning av hjemmelagets Llorente, oppe i krysset, utagbart for Claudio Bravo.

1-1 skulle holde seg til pause, etter en omgang der vi må kunne si at City ikke presterte like godt som de har gjort tidligere denne sesongen. To ganger var City riktignok nære scoring, først da Sergio Agüero avsluttet like over tverrligger slik at ballen snisset nettaket, og senere da Kevin De Bruyne ble spilt gjennom og hadde fri vei mot mål, men avsluttet like utenfor stolpen.

Utover i den andre omgangen skulle City i større og større grad ta over banespillet, og produserte også en rekke fine muligheter der det kunne ha blitt scoring. Mål skulle det imidlertid ikke bli før i det 65. minutt da City fikk straffespark etter at hjemmelagets van der Hoorn plasserte en arm i ansiktet på Kevin De Bruyne, som gikk ned. Dommer Neil Swarbrick pekte på straffemerket, og da Sergio Agüero var sikkerheten selv, var City igjen i tet. 2-1 til City, etter Agüeros andre mål for dagen!

Et kvarter før slutt kunne det ha blitt 3-1, da et skudd av David Silva forandret retning og nesten snek seg inn under tverrliggeren. Fabianski var imidlertid på plass og fikk slått ballen over.

Bare et par minutter etter skulle det likevel bli 3-1 til City etter en nydelig kontring, anført av Raheem Sterling. Sterling hadde med seg Sergio Agüero, som han kunne ha spilt gjennom, men en nydelig overstegsfinte og en iskald avslutning forbi Fabianski i Swansea-buret gjorde at Sterling ikke trengte hjelp. I stedet sendte han altså City opp i 3-1 på egenhånd etter en nydelig prestasjon!

Få minutter etter kunne det ha blitt 4-1 etter nok en City-kontring. Det hele endte med at en uheldig Swansea-spiller spilte gjennom Fernandinho, som dermed var alene med keeper. Forsøket på å runde keeper lyktes imidlertid ikke og dermed sto det fortsatt bare 3-1.

Det ble også sluttresultatet, og dermed har altså City slått Swansea for andre gang på få dager på Liberty Stadium, etter det som var Citys tiende strake seier på rad. Rekorden er på 11, så om City skal greie å tangere den må altså Celtic slås i Skottland i Champions League førstkommende onsdag.

Et lite skår i gleden i kveld var at Kevin De Bruyne måtte forlate banen med en skade ti minutter før slutt. Det vites ikke i øyeblikket hvor alvorlig denne skaden, men det kunne se ut til at det heldigvis ikke var altfor alvorlig.