4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
17. september 2016 16:00 Premier League 2016/17

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 54 335.

Oppsummering

kdb-goalPep Guardiola kunne ikke ha bedt om en bedre start på sin karriere som City-manager. Hans åtte første obligatoriske kamper har endt med åtte seirer! I dag var det Bournemouths tur til å få unngjelde.

Hele 4-0 skulle det bli til de lyseblå over Bournemouth hjemme i Manchester, et resultat som faktisk kunne vært enda styggere for bortelagets del om City hadde vært enda mer effektive. Kelechi Iheanacho startet på topp, mens utestengte Sergio Agüero sonet sin andre andre kamp og ble tvunget til å se kampen fra tribunen. De lyseblå greide seg imidlertid meget fint uten Agüero på topp, og rundspilte til tider et Bournemouth som hadde lite å stille opp med.

Ilkay Gundogan fikk sin Premier League-debut da han fikk spille fra start, mens dagens midtstoppere ble Nicolas Otamendi og Aleksandar Kolarov. John Stones startet kampen på benken sammen med Vincent Kompany, men det ble Stones som fikk komme innpå da Otamendi gikk ut tidlig i andre omgang.

City har bøttet innpå med mål så langt denne sesongen, og det skulle ikke ta mer enn et kvarter før ballen i nettet for første gang i dag. City fikk frispark fra 20 meters hold, og Kevin De Bruynes skjøt blink da han valgte å satse på en markkryper. Muren hoppet nemlig opp, og den lave avslutningen gikk under og i mål bak en forfjamset Boruc i bortelagets mål. 1-0 til City!

Tre minutter senere burde Nolito ha gitt City 2-0, men dagens andre scoring skulle ikke komme før i det 25. minutt da City kontret på en måte som var tatt rett ut av læreboka. Kevin De Bruyne spilte gjennom til Raheem Sterling som befant seg helt på offsidegrensa, men spillet fikk gå. Og i stedet for å avslutte selv sendte Sterling ballen inn i feltet til Kelechi Iheanacho, som også befant seg helt på offsidegrensa, men spillet fikk nok en gang gå. Nigerianeren måtte bråstoppe da ballen kom litt bak ham, men på mesterlig vis greide Iheanacho nettopp det og fikk satt ballen i enkelt i det åpne målet. 2-0 til City!

City fortsatte med å spille ball i hatt med bortelaget, og kunne gått opp i 3-0 fem minutter før pause, men Sterling klarte ikke å overliste Boruc i Bournemouth-målet.

3-0 skulle det likevel bli, bare tre minutter ut i den andre omgangen. Målet kunne ligne på Citys andre scoring, men denne gangen var det Iheanacho De Bruyne spilte gjennom da City stormet i angrep. Nok en gang befant Iheanacho seg helt på offsidegrensa, men spillet fikk gå. Iheanacho gjorde deretter det samme Sterling hadde gjort for ham på det andre målet – serverte ballen på en måte som gjorde det umulig ikke å score på åpent mål. Nå skal det riktignok sies at Sterling nesten greide nettopp det, da avslutningen hans ikke traff foten skikkelig. Ballen trillet imidlertid såvidt over streken før en Bournemouth-forsvarer kom og prøvde å få ballen vekk. Da var det likevel for sent. 3-0 til City!

Etter 63 minutter ville Raheem Sterling gjerne ha sin andre scoring for dagen da han tråklet seg gjennom Bournemouth-feltet, forbi mange spillere. Avslutningen fra skrått hold endte imidlertid i den nærmeste stolpen.

Få minutter senere skulle dagens fjerde City-scoring likevel komme, og det var også duket for Ilkay Gundogans første scoring i City-drakt da Kevin De Bruyne nok en gang serverte. Gundogan kunne dermed storme gjennom det vidåpne Bournemouth-forsvaret, og avslutningen i hjørnet kunne keeper gjøre lite med. 4-0 til City!

Bournemouth skulle få en ball i tverrliggeren et kvarter før slutt før de ble avblåst for offside på returen, og dette var det nærmeste bortelaget kom en scoring. Fire minutter før slutt skulle det imidlertid bli et lite skår i City-gleden da Nolito greide å pådra seg rødt kort etter en situasjon der han mistet litt hodet. Spanjolen havnet i tottene på bortelagets Smith, og mens de to presset hodene sammen, stanget Nolito til. Selv om stangingen så ut til å skje på utsiden av hodet til Smith og Smith på ingen måte ble skadet eller gikk i bakken på noe vis, dro dommer Jon Moss opp det røde kortet til Nolito. Nolito må dermed etter alle solemerker stå over tre kamper for City.

Det røde kortet bør allikevel ikke legge en for alvorlig demper på stemningen hos City-fansen som planlegger å feire seieren i kveld. Men en målforskjell på elleve plussmål etter fem kamper troner City øverst på Premier League-tabellen, og Pep Guardiola har som sagt vunnet sine åtte første kamper som City-manager.

Nå venter en haug med bortekamper for City, først mot Swansea i ligacupen på onsdag, så mot samme motstander i Premier League neste lørdag, så mot Celtic i Champions League onsdagen etter, og så mot Tottenham i Premier League søndagen etter der igjen. Fire bortekamper på rad med andre ord.