3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
28. august 2016 17:00 Premier League 2016/17

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 54 008.

Oppsummering

SterlingTo mål før det var spilt tyve minutter var med på å bidra til at Manchester City står med full pott etter tre runder av årets Premier League.

Før kampen valgte Guardiola å gi skryt til Aleksandar Kolarov for måten han har tilpasset seg rollen som midtstopper, men serberen måte likevel innfinne seg en plass på benken da dagens ellever ble annonsert. På høyreback startet Pablo Zabaleta, med Gaël Clichy på motsatt back. Midtstopperparet var Nicolas Otamendi og John Stones. Fremover på banen har Manchester Citys 45 år gamle manager nærmest satt laget og nok en gang var det Fernandinho som fikk den dype rollen med Sterling, Silva, De Bruyne og Nolito foran seg. På topp startet Sergio Agüero.

Allerede etter syv minutter skulle hjemmefansen få noe å feire, og målet kommer etter fantastisk flott angrepsfotball. Først var det David Silva, som for øvrig spilte en strålende kamp, som slo en perfekt pasning gjennom til Nolito på kanten. Sistnevnte så opp og slo tilbake 45 grader i feltet hvor Raheem Sterling, med en kontant avslutning, satte inn 1-0. Den engelske landslagsspilleren fikk mye kritikk forrige sesong, og slurvet også mye i situasjoner som den som ledet til 1-0. Denne sesongen har imidlertid Sterling nærmest struttet av selvtillit, og var virkelig ikke ferdig etter å ha sendt de lyseblå i føringen.

Den innledende dominansen skulle fortsette for City. Etter tolv minutter kom grafikken som kunne vise at hjemmelaget hadde hatt ballen 75% av tiden. Selvfølgelig har det også mye å si hva du gjør med ballen, men det skulle de lyseblå vise bare noen minutter senere. Kevin De Bruyne banket et frispark inn i sekstenmeteren fra 40 meter og traff hodet til Fernandinho perfekt. Brasilianeren fikk stå merkelig alene, men headingen var uansett utagbar der den for opp i krysset, utagbart for Adrián i West Ham-målet. 2-0 til Manchester City som frem til nå hadde spilt The Hammers av banen.

Resten av omgangen skulle Silva og lagkameratene hans fortsette å spille god fotball, og De Bruyne skulle komme til to muligheter. Først fikk belgieren en mulighet på frispark like utenfor sekstenmeteren, men skuddet gikk over. Så skulle muligheten bli enda større for 25-åringen etter 34 minutter spilt. Som før det første målet var det spansk samspill som skapte sjansen. Denne gangen var det Nolito som spilte fri David Silva. Silva slo knallhardt inn hvor De Bruyne ventet, men selv om avslutningen gikk mot mål så traff den en forsvarsspiller og det hele endte med et hjørnespark det ikke ble noe av.

Strålende førsteomgang av Guardiolas mannskap som altså gikk til pause på 2-0, men heller ikke den tredje Premier League-kampen skulle Manchester City greie å holde nullen.

Andreomgang startet som den første, med festfotball fra City, og det var også de lyseblå som skulle score først også i denne omgangen. Etter tre minutter slo De Bruyne nok et godt innlegg og i andre enden ventet Nolito som satte ballen i mål, men spanjolen var imidlertid i offside og målet ble annullert.

Hjemmelaget fortsatte å underholde fansen med å rade opp angrep etter angrep som små perler av festfotball på en lyseblå snor, og derfor ble kalddusjen markant etter 58 minutter. Arthus Masuaku fikk slått et innlegg inn i sekstenmeteren og der viste Michail Antonio hvor sterk han er i lufta. Engelskmannen banket Clichy i lufta og stanget inn reduseringen. Inngripenen til Willy Caballero var heller ikke all verden og det ble plutselig liv kampen.

Like etter reduseringen måtte Stones ut med en skade, etter en smell midtstopperen fikk i førsteomgangen og Kolarov kom inn på banen. Bytte nummer to kom femten minutter senere da Samir Nasri fikk sine første minutter for sesongen. Franskmannen har ikke vært med i stallen tidligere, men denne gangen fikk midtbanespilleren både sitte på benken og få et innhopp.

Ti minutter før full tid havnet Sergio Agüero i en ufin situasjon. Argentineren traff midtstopper Winston Reid med en arm, og selv om dommer Marriner ikke fikk med seg situasjonen er det en hendelse som FA kan velge å gripe inn i, og eventuelt føre til at Agüero må stå over sesongens første derby mot Manchester United.

Til tross for West Hams redusering så skulle ikke Slaven Bilics mannskap evne å skape så mye mer – underholdningen denne kvelden var det nemlig hjemmelaget som skulle stå for. Fem minutter før full tid var det kombinasjonsspill som førte til at Samir Nasri kom på blankt mål, men avslutningen ble reddet på streken.

Så skulle Raheem Sterling avslutte showet. Kantspilleren fikk æren av å sende hjemmelaget i føringen, og der hvor den første avslutningen var kontant så var den som punkterte kampen sylfrekk. Engelskmannen ble spilt flott gjennom av David Silva og dro seg forbi keeper Adrián. Vinkelen var veldig spiss og Sterling var nærmest på dørlinja. Alle ventet på at unggutten skulle slå ballen ut i feltet, men Sterling valgte heller å avslutte rolig i nærmeste hjørnet. Godt gjort av engelskmannen, som dermed fastslo sluttresultatet.

Full pott og tabelltopp er fasit etter tre runder i Premier League. Nå venter landskamper for mange av spillerne før City reiser ut av byen og til Old Trafford for å møte Manchester United til derby 10. september.