1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
20. august 2016 13:30 Premier League 2016/17

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 27 455.

Tidslinje

Oppsummering

aguerostokePå tirsdag lekte City seg med Steua Bucuresti og vant hele 5-0 i Romania. I dag var det Stokes tur til å få gjennomgå. 4-1 i favør Manchester City viste resultattavla da kampen var slutt!

Bortekamp på Britannia er vanligvis ikke noe City trives særlig godt med, men med Pep Guardiola ved roret er det tydeligvis historie. City leverte en meget god kamp, kanskje spesielt i den første omgangen, og Guardiolas endringer i formasjon og taktikk ser ut til å sitte bedre og bedre.

Som ventet fikk Willy Caballero fornyet tillit mellom stengene, mens Joe Hart nok en gang måtte finne seg en plass på benken. Mye tyder på at Hart kommer til å bli lånt ut før overgangsvinduet stenges, og at City kommer til å hente Barcelona-keeper Claudio Bravo. Faktisk var eneste forandring på laget i dag i forhold til på tirsdag at Jesus Navas fikk starte i stedet for Nolito. Det betydde igjen at Sergio Agüero spilte alene på topp, og nok en gang skulle argentineren markere seg, denne gangen ved å bli tomålsscorer.

Det var imidlertid Raheem Sterling som skulle få den første store sjansen for City. Engelskmannen har virkelig fått en ny vår i City-drakta etter at Pep Guardiola kom inn som City-manager, men avslutningen fra 18 meter etter 11 minutter spilt gikk like over tverrligger. Også etter 24 minutter kunne Sterling ha scoret da han en så en åpning mellom beina på Bardsley og avsluttet nettopp der. Skuddet ble imidlertid for svakt og tidligere City-keeper Shay Given hadde få problemer med å redde.

En som markerte seg vel så mye som Sergio Agüero i dagens kamp var dommer Mike Dean. Etter 26 minutter pekte han plutselig på straffemerket i favør City etter en corner. Reprisene viste at Shawcross holdt Otamendi rundt armen, og sånn sett var straffen korrekt nok. Shawcross må imidlertid ha følt Deans avgjørelse som grådig urettferdig, i og med at behandlingen Shawcross ga Otamendi er noe en ser inne i feltet på hver eneste corner. Uansett fikk City dermed sin fjerde straffe på sesongens tre første kamper, der Sergio Agüero scoret på den første, men bommet på de to neste. I dag var han imidlertid sikkerheten selv og satte ballen kontrollert oppe i hjørnet, utagbart for Shay Given.

Bare et par minutter senere kunne Agüero ha lagt på til 2-0 etter fint kombinasjonsspill med Kevin De Bruyne, men Given reddet avslutningen fra skrått hold.

Citys argentinske måltyv skulle likevel få sitt andre mål for dagen. Et perfekt slått frispark fra Kevin De Bruyne inn i feltet endte på hodet til Sergio Agüero, som fikk gå opp relativt upresset og på nydelig vis heade ballen i det lengste hjørnet. Dermed 2-0 til City!

Et par minutter etter var det Stokes tur til å få en gigantmulighet. Bardsleys avslutning fra kort hold gikk rett i Caballero, som så ut til å redde med magen. Ballen gikk imidlertid ut igjen i feltet, og hvis Stoke følte de var uheldige på den tidligere straffesituasjonen i kampen, følte de seg nok enda mer uheldig som ikke fikk straffe da Aleksandar Kolarov sparket ned Allen i kaoset som oppsto.

Citys tomålsledelse holdt seg imidlertid inn til pause, men Stokes spillere og trenerapparat lot garantert Mike Dean få høre på vei inn til pause hvor urettferdig behandlet de var blitt. Om det var det som gjorde at Dean bare fem minutter etter hvilen blåste straffe til Stoke skal være usagt, men faktum er i alle fall at Deans avgjørelse denne gangen kom enda mer ut av det blå enn ved situasjonen City fikk straffe i. Direkte var det vanskelig å se hva Dean dømte for, men han holdt opp et gult kort til Raheem Sterling, noe som viste at han tydeligvis var synderen. Reprisene viste at Sterling såvidt var borti Shawcross med armene, uten at sistnevnte lot seg affisere nevneverdig av dette. Mike Dean mente imidlertid at Sterlings lille berøring kvalifiserte til straffespark, noe som dermed førte Stoke inn i kampen igjen, i og med at Bojan satte straffen sikkert i mål. Dermed 1-2.

Bare ett mål bak prøvde Stoke å komme seg inn i kampen igjen, men greide aldri å produsere noe særlig med målsjanser. Det gjorde imidlertid heller ikke City utover i den andre omgangen – ikke før mot slutten av kampen da City først skulle punktere det hele ved å legge på til 3-1, og deretter øke ti 4-1 fem minutter på overtid. Begge målene sto innbytter Nolito for.

På det første, fem minutter før slutt, skal imidlertid en annen innbytter, Kelechi Iheanacho, ha mye av æren. Den unge nigerianeren førte ballen framover, og så ut til å miste den, men fikk den likevel til Silva, som spilte igjennom samme Iheanacho, som dermed var alene med keeper. Nigerianeren rundt keeper, men var etter det havnet på veldig spiss vinkel. Det gjorde imidlertid ikke så mye, i og med at 19 åringen viste overblikk ved å se en ledig Nolito inne i feltet. Spanjolen fikk en særdeles enkel jobb med å sette ballen i mål fra kort hold. Dermed 1-3.

Og fem minutter på overtid skulle det også bli 4-1 til City, etter at Iheanacho lurte Stoke-forsvaret ved å la et framspill passere bak seg, i stedet for å ta med seg ballen. Dermed kom Raheem Sterling stormende gjennom alene med keeper, men i stedet for å avslutte sendte han ballen videre til Nolito, som igjen befant seg helt alene og fikk en om mulig enda enklere jobb med å sette ballen i tomt bur. Dermed 4-1 til City etter særdeles uegoistisk spill av Raheem Sterling.

Neste kamp er onsdag i neste uke, da Steua Bucuresti kommer på besøk til Manchester for å spille det andre playoffoppgjøret til høstens gruppespill i Champions League. I og med at City allerede leder 5-0 fra det første oppgjøret spørs det om ikke Pep Guardiola kommer til å rokere litt på laget til den kampen.