2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong
13. august 2016 18:30 Premier League 2016/17

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 54 362.

Oppsummering

GettyImages-589304748.0
Et sent selvmål sikret Pep Guardiola og Manchester City alle tre poengene i serieåpningen mot Sunderland.

Det var knyttet spenning til hva slags lag Citys nyankomne manager skulle stille med og elleveren spanjolen mønstret inneholdt flere overraskelser. Aleksandar Kolarov fikk nok en gang tillit som midtstopper, og serberen utgjorde midtstopperduo med nyinnkjøpte John Stones som dermed fikk sin debut for City. Sin første kamp i lyseblå trøye fikk også Nolito på venstrekant. Den største overraskelsen kom imidlertid på keeperplass hvor Guardiola valgte helten fra forrige sesongs ligacupfinale, Willy Caballero, foran Joe Hart.

Før kampen kunne Pablo Zabaleta fortelle at han ønsket at City skulle komme flyvende ut av startblokkene, og det gjorde de lyseblå, til tross for at Zabaleta selv måtte se kampen fra benken. Etter bare fire minutter spilt headet Fernandinho ballen gjennom til Raheem Sterling som kunne utfordre Patrick van Aanholt. Nederlenderen gikk fem på innleggsfinten til Citys lynving og endte opp med å felle Sterling. Dommer Madley dømte korrekt straffespark og da Sergio Agüero var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket var drømmestarten et faktum for de lyseblå.

Mange har vært spente på om den ballbesittende spillestilen som ofte kjennetegner Guardiolas lag vil lykkes i England, og selv om det er for tidlig å konkludere etter en kamp så var det klare tegn underveis i kampen på at Manchester City kommer til å ha fokus på ballinnehav. Etter at kvarteret var spilt hadde hjemmelaget hatt ballen nesten 80% av tiden.

Utover i den første omgangen kom ingen av lagene til særlig store sjanser, men det var mange fine «nesten»-kombinasjoner for City som hadde skuddforsøk ved Agüero, Nolito og De Bruyne uten at noen av de greide å overliste Vito Mannone i Sunderland-buret. De siste fem minuttene av førsteomgangen endte dog med et aldri så lite Sunderland press, og etter 42 minutter fikk Jermain Defoe en kjempemulighet etter corner. Willy Caballero gjorde heldigvis jobben for Guardiolas mannskap og argentineren fikk avverget. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med ledelse.

Et interessant trekk man kunne merke seg ved Citys spillestil var at da de lyseblå gikk i angrep så flyttet de David Silva opp sammen med De Bruyne og Gaël Clichy inn i midten ved siden av Fernandinho. En taktisk vri som det skal bli spennende å se om City fortsetter med.

Den andre omgangen åpnet med høyt tempo og med flere tilløp til muligheter for City. Raheem Sterling var et aktivum på sin høyrekant og utfordret Patrick van Aanholt nesten hver gang han fikk mulighet. At nederlenderen på venstrebacken til Sunderland ble svimmel skulle også vise seg å bli kostbart for The Black Cats. Etter drøye timen gjorde Pep Guardiola sitt første bytte og Jesus Navas kom inn for Nolito som kom greit ifra seg i sin første kamp for Manchester City.

Selv om Sterling nå ble skjøvet over på venstresiden skulle han fortsette å utfordre. Bare minuttet etter sidebyttet var det Sunderlands høyreback som ikke kunne hindre den engelske landslagsspilleren fra å legge inn og ballen endte til slutt hos Sergio Agüero, men avslutningen gikk til side for mål fra argentineren.

Nitten minutter før full tid skulle imidlertid Pep Guardiola og hjemmepublikum få seg en virkelig kalddusj. Til tross for at Fabian Delph hadde kommet inn for å tette sentralt sammen med Fernandinho fikk tidligere City-spiller Jack Rodwell mye plass og rom tjue meter fra mål. Med en flott stikker sendte midtbanespilleren Jermaine Defoe alene med Willy Caballero og angrepsspilleren avsluttet ballen sikkert mellom beina på Citys sisteskanse og lagene var like langt. Ikke helt patent forsvarsspill av City i den situasjonen.

Om City hadde hatt mye ball tidligere i kampen skulle det ikke bli noe mindre nå. David Moyes flyttet selvfølgelig sitt lag dypere i banen og de lyseblå måtte forsøke å holde tempoet oppe. Inn på banen kom Kelechi Iheanacho for Gaël Clichy, uten at det ble noe særlig mer press av det. Hjemmelaget viste imidlertid at tålmodighet er en dyd og tre minutter før full tid var det nok en gang Patrick van Aanholt som skulle bli passert. Jesus Navas forserte ned til dødlinja og fikk banket ballen inn foran mål. Der fikk Vito Mannone parert, men ballen spratt opp i pannebrasken til Patrick McNair og i mål. Den tidligere Manchester United-spilleren ble klar for Sunderland denne uken og fikk sine første minutter på tampen. Uheldig start for forsvarsspilleren, men et særs viktig mål for Manchester City.

Det ble lagt til fire minutter, men Sunderland maktet aldri å skape flere sjanser. Dermed endte det 2-1 til hjemmelaget og Pep Guardiola kunne puste lettet ut etter at han sikret tre poeng i sin første kamp som manager. Det ble nok mer spennende enn det han kunne ønske, men seier i åpningskampen er en god start, og nå handler alt om å sikre spill i denne høstens Champions League. Første kamp i kvalifiseringen spilles i Romania på tirsdag.