4 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
8. desember 2015 20:45 Champions League 2015/16 Gruppe D

Dommer: Danny Makkelie (Nederland). Tilskuere: 41 829.

Oppsummering

City-celebrateFor første gang vant Manchester City sin gruppe i Champions League, og skal dermed møte en toer i åttendedelsfinalen. Det er klart etter at City snudde kampen mot Borussia Mönchengladbach, samtidig som Juventus tapte i Sevilla.

Det så relativt mørkt ut til pause i den siste gruppespillskampen i Champions League. City lå under mot Borussia Mönchengladback og måtte dermed score minst to mål i løpet av den andre omgangen, samtidig som de måtte håpe at Sevilla kom til å score mot Juventus. Begge deler skjedde.

Etter en meget svak kamp mot Stoke i helga var det viktig for både manager Manuel Pellegrini og City-spillerne å levere en langt bedre prestasjon i kveld hjemme på det som UEFA insisterer skal hete City of Manchester Stadium, siden de ikke tillater sponsornavn på stadioner. Likevel ville det ikke alene være nok å slå Borussia Mönchengladbach for å ta gruppeseieren. City trengte hjelp av Sevilla, som med seier kunne snappe tredjeplassen i gruppa og dermed kvalifisere seg til sluttspillet i Europa League – dersom City slo Borussia Mönchengladbach. City og Sevilla var med andre ord avhengige av hverandre, og selv om City allerede var sikret plass i åttendedelsfinalene i Champions League, har tidligere erfaring vist at det kan bli meget tøff motstand der om en bare blir nummer to i sin gruppe.

Manuel Pellegrini overrasket mange ved å spille med to venstrebacker på banen og ingen spiss i kveldens kamp, selv om Raheem Sterling fikk oppgaven med å ta angreperrollen. Gaël Clichy, som jo er venstreback, kom inn for landsmann Bacary Sagna på høyrebackposisjon, samtidig som Eliaquim Mangala kom inn på midtstopperposisjon i stedet for Martin Demichelis som hadde pådratt seg en liten kneskade siden lørdagens kamp mot Stoke. Wilfried Bony, som ikke fikk til mye mot Stoke, var å finne på benken, blant annet sammen med unggutter som Bersant Celina, Tosin Adarabioyo og Pablo Maffeo.

Det hele skulle starte riktig så bra for City, som tok ledelsen etter kvarteret spilt etter et briljant hælspark av Raheem Sterling, som sendte David Silva alene gjennom. Fra skrått hold banket spanjolen ballen opp i det nærmeste krysset til ellevll jubel fra hjemmepublikum, som dermed begynte å få tro på det slett ikke var umulig å snappe førsteplassen i gruppa foran Juventus.

Det skulle imdidlertid bare gå et par minutter før det nok en gang ble tydelig at noe er alvorlig galt i Citys forsvar. Nicolas Otamendi spurtet framover mot midtbanen for å støte, men var aldri i nærheten av å nå fram. Med Otamendi ute av posisjon kunne bortelaget storme i angrep mot et åpent City-forsvar, og da Fabian Johnson sendte til Julian Korb kunne han med strak vrist sette inn utligningen med et presist skudd forbi Joe Hart. 1-1.

Første omgang ble til tross for det tidlige ledermålet etter hvert en ny svak forestilling av City, som ikke greide å produsere flere muligheter enn den ene de scoret på. Nå kom riktignok heller ikke Borussia Mönchengladback til altfor mange sjanser, men en til skulle de da få et par-tre minutter før pause. Igjen forlot Otamendi posisjonen sin og kastet seg inn for å blokkere et skudd. I stedet ble ballen sendt videre og de tyske gjestene kunne nok en gang storme i angrep mot et City-forsvar i ubalanse. Oscar Wendt slo inn til Fabian Johnson som skjøt mot mål der brasilianske Raffael ventet foran kasse. Han fikk styrt skuddet inn, og flipperspillet foran City-målet endte altså opp med nok en Borussia Mönchengladbach-scoring. 1-0 til City var blitt til 1-2, en pille som nok var bitter å svelge for Manuel Pellegrini og City-spillerne da de like etter gikk inn i garderoben for pause.

Citys chilenske manager må ha sagt mange kloke ord i løpet av hvilen, for det var et helt annet City-lag som kom ut på gressmatta de siste 45 minuttene. Allerede fra start av tok City tak i kampen og spilte gjestene dype, og presset mot det tyske laget skulle bare fortsette å øke utover i omgangen.

Raheem Sterling kunne ha scoret etter 63 minutter da han fikk skyte fra god posisjon, men skuddet ble svakt og keeper Yann Sommer i Mönchengladbach-buret hadde ingen større vanskeligheter med å redde.

Like etter gjorde City sine to første bytter for kvelden, i et forsøk på å endre kampbildet. Sevilla hadde på dette tidspunktet tatt ledelsen over Juventus i Spania, og om City skulle ende opp med å tape ville det altså vært ekstra bittert. Jesus Navas og Wilfried Bony kom dermed inn for Kevin De Bruyne og Fabian Delph i et forsøk på å snu nederlag til seier, og byttet skulle også vise seg å være et meget lurt trekk av Manuel Pellegrini.

Ti minutter før ordinær tid var ute skulle etter mye City-press, men ikke altfor mange sjanser, endelig utligningen komme. Gaël Clichy slo inn fra kant, via Wilfried Bony og til Raheem Sterling, som fra kort hold fikk en relativt enkel jobb med å sette ballen i mål. Dermed 2-2, og ny spenning i kampen. City trengte nå bare ett mål for å bli gruppevinner, siden Sevilla fortsatt holdt ut mot Juventus i Spania.

Og City-fansen trengte ikke å vente lenge. Bare et par minutter etter å ha utlignet til 2-2, skulle bursdagsgutten Raheem Sterling, som fylte 21 år i dag, enda en gang sende ballen i nettmaskene, til ellevill jubel fra City-fansen. Wilfried Bony spilte fri Sterling da City stormet i angrep, og med en nydelig curlet avslutning i det lengste hjørnet, forbi en sjanseløs keeper, kunne den unge engelskmannen strekke hendene i været og juble for 3-2. City hadde snudd kampen!

Og det var knapt så City-fansen trodde sine egne øyne da Wilfried Bony, som var involvert i både Citys andre og tredje scoring, spesielt den tredje, få minutter etter dette igjen skulle sende City opp i 4-2. Fra å ligge under 1-2 hadde City i løpet av bare fem minutter scoret tre mål og ledet plutselig 4-2! Det skal riktignok sies at Bony var noe heldig da hans første skudd traff bortelagets Håvard Nordtveit og så gikk tilbake til Bonty. På andre forsøk var ikke ivorianeren vond å be – med en kontant avslutning fra kort hold sendte Bony ballen i nettmaskene og plutselig sto det altså 4-2 til City.

Dermed lå spenningen i Spania, der Sevilla fortsatt bare ledet med ett mål mot Juventus. Heldigvis for Citys del holdt spanjolene ut, noe som dermed gjorde at City gikk forbi Juventus på tabelltopp og vant gruppa!

Hvem City har mulighet til å trekke i åttendedelsfinalene er ikke klart ennå, siden resten av gruppene spilles ferdig i morgen kveld. Fakta er uansett at åttendedelsfinalene trekkes førstkommende mandag, altså 14. desember, i Nyon. Der vil City ligge i gruppevinnerpotten som skal møte en toer fra en annen gruppe når sluttspillet starter i februar. Og som et ekstra lite pluss for City-fansen: Manchester United vil ikke ligge verken i potten for gruppevinnere eller gruppetoere, etter at de i kveld tapte for Wolfsburg og dermed ble slått ut av Champions League.