1 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
25. november 2015 20:45 Champions League 2015/16 Gruppe D

Dommer: Felix Brych (Tyskland). Tilskuere: 38 193.

Oppsummering

dinoCity gikk på et nytt tap, denne gang borte mot Juventus i Champions League. Tapet gjør at Juventus nå ligger best an til å sikre seg førsteplassen i gruppa.

Å sikre seg førsteplassen i gruppespillet i Champions League er viktig med tanke på å få enklere motstander i åttendedelsfinalene av UEFAs gjeveste klubbturnering, noe City har fått erfare to år på rad der Barcelona begge ganger har blitt trukket ut som motstander. Å slå Juventus på bortebane i Torino i kveld var derfor svært viktig, selv om City allerede er videre til sluttspillet.

Manuel Pellegrini gjorde tre endringer på laget som lørdag kveld tapte 1-4 hjemme for Liverpool. I forsvaret startet Gäel Clichy på venstreback, og fikk dermed sine aller første spilleminutter denne sesongen, mens Aleksandar Kolarov som har spilt fast i denne posisjonen hele sesongen var plassert på benken. I midtforsvaret startet Nicolas Otamendi i stedet for Eliaquim Mangala, som har pådratt seg en smell og ikke kunne spille. Otamendi ble dermed stopperpartner med sin argentinske landsmann Martin Demichelis. På midtbanen startet Fernandinho i stedet for Raheem Sterling, og utgjorde dermed det defensive leddet i midtbanen sammen med sin brasilianske landsmann Fernando. I tillegg startet Yaya Touré, Jesus Navas og Kevin De Bruyne, og også Sergio Agüero alene på topp. Forøvrig er det også verdt å nevne at Bersant Celina satt på benken for City og dermed kunne vært et alternativ til Sergio Agüero på topp.

Det var Juventus som tok ledelsen etter 18 minutter spilt, men bare få minutter senere skulle Fernandinho ha scoret da ballen havnet hos han fra meget god posisjon. Brasilianeren klemte til da han burde ha plassert, og satte ballen høyt over mål fra ti meters hold. Og i stedet for City-scoring skulle hjemmelaget ta ledelsen etter et innlegg fra kant som havnet hos kroatiske Mario Mandzukic foran mål. Mandzukic fikk en enkel jobb med å sette ballen forbi Joe Hart, men reprisen viste at Nicolas Otamendi nok burde hatt frispark da Mandzukic tok tak i drakten hans og rev ham ned, noe som gjorde at han fikk stå så alene og sette ballen i mål. Dommer Felix Brych overså imidlertid City-spillernes protester og godkjente scoringen.

Ti minutter etter kunne det blitt 2-0 til hjemmelaget, hadde det ikke vært for en feberredning av Joe Hart, som var nede i hjørnet og fikk avverget da Mandzukic igjen fikk avslutte. Også City fikk muligheten til å score like før pause, men Juventus-keeper Bufon hang med på fintene til Sergio Agüero og fikk avverget etter et grusomt tilbakespill i Juventus-forsvaret.

City skulle også komme til digre muligheter i andre omgang, som da Fernando headet en corner via hanskene til Buffon som slang seg, og i innsiden av stolpen og tilbake til Buffon som til slutt fikk ballen i sikkert grep. Det skal riktignok også nevnes at hjemmelaget hadde gode muligheter til å score, som da et gjennomspill åpnet opp det allerede vidåpne City-forsvaret etter 56 minutter. Innbytter Morata prøvde å lobbe over Joe Hart, men ballen havnet i stolpen, like foran en Juventus-spiller som kom stormende til, men var akkurat for kort i foten til å nå fram.

City trengte bare en scoring og dermed et uavgjortresultat for å holde Juventus bak seg på tabellen, og fikk da også ti minutter før slutt en gigantisk mulighet til å sikre seg dette resultatet. Et innlegg fra kant havnet hos innbytter Raheem Sterling, som hadde vidåpent mål, men fra fem meter greide han ikke å få ballen over eller forbi en Juventus-forsvarer som kom skliende, og dermed endte det hele bare opp i et hjørnespark.

Joe Hart måtte forøvrig byttes ut ti minutter før slutt, og manager Manuel Pellegrini uttalte etter kampen at det er for tidlig å si noe om hvor alvorlig denne skaden er. Hart har hatt et problem med hamstringen i tillegg til et ryggproblem, og klarte altså ikke mer da ti minutter av kampen gjensto. Hart reddet på sedvanlig og mesterlig vis da Juventus i andre omgang kom alene med ham, da han som vanlig kom ut og gjorde seg stor, og dermed fikk avverget.

Likevel ble det Juventus som vant kampen 1-0, og som dermed topper gruppe D i Champions League foran City. For at City nå skal bli gruppevinner må Borussia Mönchengladbach slås på hjemmebane i siste kamp, samtidig som Sevilla må slå Juventus i Spania. Selv om Sevilla ligger sist i gruppa har de fortsatt en Europa League-plass å spille for, og bør derfor være motiverte til å vinne denne kampen. Først venter imidlertid hjemmekamp mot Southampton lørdag kveld.