1 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. november 2015 20:45 Champions League 2015/16 Gruppe D

Dommer: Svein Oddvar Moen (Norge). Tilskuere: 39 261.

Oppsummering

sevilla-cityDet er fortsatt to gruppespillkamper igjen å spille i Champions League, men etter kveldens meget sterke 3-1-seier borte mot Sevilla er Manchester City allerede klar for åttendedelsfinale i Champions League.

City topper gruppe D i Champions League, etter at de for anledningen refleksgule fra Manchester på imponerende bevis beseiret Sevilla i sør-Spania. Juventus ligger ett poeng bak, etter at de regjerende italienske mesterne bare klarte uavgjort 1-1 mot Borussia Mönchengladbach. For Citys del vil det dermed videre framover i gruppespillet handle om å ta gruppeseieren, slik at en får møte en toer i stedet for en gruppevinner i åttendedelsfinalene i februar og mars.

Den eneste lille overraskelsen på Citys lag var at Kevin De Bruyne var plassert på benken fra start. Det betydde at det ble plass til Jesus Navas på kant, og det ble dermed en meget spesiell opplevelse for spanjolen som spilte i Sevilla fra han var 15 til han var 27. Selv om det denne gangen var mot Sevilla Navas spilte, leverte han en meget god kamp på Estadio Ramón Sánchez Pizjuan.

Åpningen på kampen ble et fyrverkeri uten like, og City kom på den ene overgangen etter den andre. Etter få minutter spilt ble Fernandinho lagt i bakken inne i boksen, og reprisen viste at dommer Svein Oddvar Moen absolutt burde ha pekt på straffemerket. City skulle likevel ta ledelsen kort tid etter. En glimrende stikker gjennom fra Fernandinho til Raheem Sterling, mellom back og stopper, gjorde at Stering plutselig var alene med keeper, riktignok fra noe skrått hold. Sterling var likevel sikker; han sendte ballen forbi keeper Rico og i det lengste hjørnet. Dermed 1-0 til City etter bare åtte minutter spilt.

Men Citys stormoffensiv fra start ga seg ikke med dette. Bare tre minutter senere skulle det bli 2-0! Sterling ble spilt fra på kant, og la ballen inn til Wilfried Bony, som fyrte av mot mål. Rico var imidlertid nede og fikk stoppet avslutningen, men på returen kom Fernandinho stormende til og fikk headet ballen i det åpne målet. Et sjokkskadet hjemmepublikum trodde knapt det de så, mens City-fansen kunne juble for 2-0 etter bare ti minutter spilt.

Og som om ikke det var nok – bare et par minutter etter kunne det blitt 3-0 til City! Jesus Navas ble spilt fri inne i boksen, og avslutningen hans var også god. Kun en feberredning av keeper, som såvidt var borti ballen, sørget for at ballen gikk i stolpen og ut, i stedet for stolpen og inn.

De som allerede hadde begynt å se for seg en storseier til City kom seg ned på bakken igjen bare et par minutter etter da det plutselig ble Sevillas tur til å få en gigantsjanse. Llorente ble spilt fri fra kant, men helt alene foran mål, på fire meters hold, greide han utrolig nok å sette ballen over tverrligger i stedet for under. Å bruke begrepet hawaiifotball om det første kvarteret i Sevilla er ingen overdrivelse.

City skulle også fortsette å komme til gode skuddmuligheter, men det var hjemmelaget Sevilla som kom til å score det neste målet. Coke ble spilt gjennom inne i boksen, og da han fikk tatt ballen med seg forbi Otamendi og ned mot dødlinja, kom Joe Hart stormende ut. En elegant chip over Hart og inn i feltet, gjorde at Tremoulinas fikk en enkel jobb med å heade ballen i blank kasse. Harts beslutning om å forlate målet må nok sies å ikke være spesielt god, spesielt med tanke på at Coke befant seg omtrent med dødlinja og ikke hadde noen klar scoringsmulighet. Keepertabbe eller ikke, Sevilla hadde uansett redusert og City ledet nå 2-1.

Få minutter etter var det også utrolig nære utligning og 2-2 i Sevilla. En corner endte med et skudd fra kort hold, der Joe Hart var mesterlig nede i hjørnet og fikk slått vekk ballen. På returen var hjemmelagets Iborra først på ballen, men fra kort hold og spiss vinkel, greide han bare å sette ballen i nettveggen i stedet for i mål.

Og i stedet for utligning skulle City gå opp i 3-1 etter 36 minutter spilt. Ballen ble spilt ut mot Jesus Navas på høyrekant, og et hardt og lavt innlegg mot midten havnet hos Wilfried Bony, som klinket til. Ballen havnet kontant nede i det nærmeste hjørnet, og ivorianeren kunne dermed juble for sin første Champions League-scoring og en imponerende 3-1-ledelse til City, en stilling som holdt seg inn til pause.

Andre omgang skulle ikke inneholde noen mål, selv om City fikk flere store muligheter. Først var det Fernandinho som var nære en fjerde City-scoring, men skuddet hans ble mesterlig reddet av Rico. Like etter kontret City igjen, men avslutningen fra Bony havnet like utenfor stolpen. Senere i omgangen skulle det bli Yaya Touré som fikk en god sjanse til å score etter nok en City-kontring, men også hans avslutning havnet like utenfor stolpen etter skudd fra 16 meter. Bony skulle få enda en sjanse til å score, men ballen ville ikke i mål flere ganger. Det gjorde likevel ikke så mye, i og med at City allerede ledet 3-1, i tillegg til at innbyrdes oppgjør også går foran målforskjell i Champions League.

Mot slutten skulle Fabian Delph gjøre et etterlengtet comeback, etter å ha vært skadet det meste av tiden i sin så langt relativt korte City-karriere.

3-1 til City sikrer altså avansement til sluttspillet, men det betyr likevel ikke at de to siste kampene i gruppespillet blir betydningsløse. Neste oppgjør, den 25. november, er mot Juventus i Torino, og den kampen kan bli helt avgjørende for hvem som tar gruppeseieren, som jo sikrer enklere motstand i åttendedelsfinalene.