1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
30. september 2015 20:45 Champions League 2015/16 Gruppe D

Dommer: Clément Turpin (Frankrike). Tilskuere: 46 217.

Oppsummering

JS73447949En straffescoring like før slutt av Sergio Agüero reddet City i Mönchengladbach, der gjestene fra Manchester sikret seg høstens første Champions League-seier.

Etter å ha tapt på hjemmebane for Juventus i høstens første Champions League-kamp, var ingenting annet enn tre poeng godt nok for City på Borussia-Park i Mönchengladbach om de gulkledde gjestene fra Manchester skulle ha håp om å avansere til sluttspillet i Europas gjeveste klubbturnering. David Silva og Joe Hart var inne på laget igjen, mens Fernando og Willy Caballero, som begge startet mot Tottenham på lørdag, nå var å finne på benken.

City burde tatt ledelsen i kampen allerede etter fem minutter da Sergio Agüero, som ikke har funnet scoringsformen så langt denne sesongen, fikk en enorm sjanse til å gi City ledelsen. Kolarovs framspill til Sterling var bra, og Sterlings innlegg foran mål til Agüero, som ventet på bakerste var enda bedre, men Agüeros avslutning var dessverre ikke av samme kaliber. Fra kort hold var det nesten en større prestasjon ikke å score enn å sette ballen i nettet, men en skliende Agüero satte dessverre for Citys del ballen rett på keeper Sommer.

Citys åpning på kampen virket lovende, og det kom litt ut av det blå da hjemmelaget Borussia Mönchengladbach plutselig ble tildelt straffespark etter 18 spilte minutter. En liggende Otamendi var riktignok klønete som hadde beinet utstrekt i Raffaels løpsretning, men reprisen viste hvor tydelig det var at brasilianeren oppsøkte situasjonen ved å springe rett inn i beinet til Otamendi og deretter falle. Dommeren dømte da heller ikke noe straffespark i utgangspunktet, og det kunne virke som om det var måldommeren som tok beslutningen (samme måldommer skulle også senere i kampen komme i fokus). Etter en stund pekte dermed den franske dommer Clement Turpin på straffemerket, til City-spillernes store fortvilelse. Joe Harts utpsykingstaktikk ved å ta en runde rundt målet i forkant av straffesparket så imidlertid ut til å fungere – en tent Hart valgte riktig side på straffesparket og fikk slått ballen unna!

Like etter skulle det bli Citys tur til å få en stor sjanse da Joe Hart spilte en lang ball opp mot Sergio Agüero, som plutselig var alene med keeper Sommer. Avslutningen endte imidlertid like utenfor den lengste stolpen.

Hjemmelaget skulle også få flere gode muligheter til å score i den første omgangen, og to ganger måtte Joe Hart komme ut og redde i situasjoner der det tyske laget var alene med ham. Først var det Raffael som hadde muligheten, men Hart var raskt ute og fikk avverget. Deretter var det Herrmann som fikk stå mutters alene av City-forsvaret og ble spilt gjennom. Men igjen var Joe Hart der og reddet de for anledningen gulkledde gjestene. At Joe Hart sto en særs god kamp for City og må sies å være en matchvinner er det liten tvil om!

Like etter den andre av disse redningene ville Borussia Mönchengladbach igjen ha straffespark da Stindel ble felt. Reprisene viste at tyskerne hadde en mye bedre sak ved denne anledningen enn da de faktisk fikk straffe, men likevel valgte den franske dommeren nå å gi Stindel gult kort for filming.

Til tross for gedigne sjanser til begge lag sto det altså 0-0 til pause, selv om stillingen like godt kunne vært 2-2. Og flere store muligheter til begge lag skulle det også bli i den andre omgangen. Et par minutter var spilt da Raffael ble spilt gjennom på venstrekant. Selv om han så ut til å være fem meter offside fikk spillet fortsette, og nok en gang var det Joe Hart som reddet City da brasilianeren prøvde å plassere ballen i det lengste hjørnet.

Få minutter etter ville igjen hjemmepublikummet ha straffe da en ball ble spilt opp i hånda til Fernandinho. Selv om skuddet var hardt var brasilianerens hånd i vinkel ut fra kroppen og stoppet skuddet, men dommeren valgte ikke å blåse.

Borussia Mönchengladbach skulle likevel ta ledelsen kort tid etter. Korb ble spilt gjennom på hjemmelagets høyrekant, og selv om reprisen viste at han muligens var noen få centimeter i offside, var avgjørelsen så marginal at assistentdommer ikke kan få kritikk for å la spillet gå. Korb sendte deretter ballen bakover i feltet, der en umarkert Stindl ventet. Tyskeren plasserte på iskaldt vis ballen på direkten nede i det nærmeste hjørnet forbi en sjanseløs Joe Hart, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Like etter kunne David Silva ha utlignet for City, men fra liggende posisjon misset spanjolen.

Utligning skulle det likevel bli for City. 25 minutter før slutt fikk City corner, som ble slått inn i feltet der Martin Demichelis var sist på ballen før den gikk videre mot mål. En halvmeter inne i målet fikk en forsvarspiller klarert, men utrolig nok fikk ikke måldommeren, som jo har som eneste oppgave å se om ballen er over streken eller ikke, med seg at ballen for lengst hadde passert streken da klareringen kom. Dette gjorde likevel ikke så mye, for ballen gikk ut til Nicolas Otamendi, som avsluttet fra ti meters hold. Dette skuddet traff en av hjemmelagets spillere og gikk inn i mål, og med ballen helt inne i baknettet hadde ikke dommerne noe annet valg enn å dømme mål til City. Målet vil muligens registreres som et selvmål av danske Andreas Christensen, som ble truffet av skuddet til Otamendi. Et særs merkelig mål, med andre ord, men stillingen var like fullt 1-1.

Utligningen ga City-spillerne en vitamininnsprøyting, for nå jaktet gjestene det viktige seiersmålet. Kvareter før slutt fikk City en dobbelmulighet til å score, først ved Sterling og så ved innbytter Navas, som var kommet inn for David Silva, men ballen ville ikke i mål ved noen av anledningene.

Først minuttet før ordinær tid var ute skulle endelig den enormt viktige 1-2-scoringen komme. Sergio Agüero ble felt inne i feltet, og den franske dommer Turpin pekte igjen på straffemerket, men denne gangen i favør City. Da vertene fikk straffe var det samme mann (Raffael) som både ble felt og deretter tok straffen – og bommet, og City-fansen fryktet nok at historien skulle bli den samme da Agüero gikk frem for å ta straffen. Heldigvis holdt argentineren nervene under kontroll og sendte keeper i feil retning. Dermed 2-1 til City, og med bare overtiden igjen å spille var det klart at de tre poengene kom til å havne i Manchester.

Den enormt viktige seieren gjør at City henger godt med i gruppa. Juventus slo Sevilla 2-0 på hjemmebane, og leder dermed gruppen med seks poeng. Både Sevilla og City har tre poeng, og foreløpig ser det ut som om det kan bli en kamp mellom disse lagene om å ta andreplassen i gruppa. Det er likevel bare to kamper som er spilt, og mye kan ennå skje før siste gruppespillskamp spilles i desember.

PS. Også City U19 slo Mönchengladbach 2-1 i UEFA Youth League tidligere i dag. City leder der sin gruppe etter to seiere.