1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. september 2015 20:45 Champions League 2015/16 Gruppe D

Dommer: Damir Skomina (Slovenia). Tilskuere: 50 363.

Oppsummering

JS72207814City ledet 1-0 over Juventus og så ut til å få en like strålende åpning på Champions League-sesongen som starten på Premier League har vært. Så scoret Juventus to ganger og plutselig var 1-0 blitt til 1-2.

City tapte altså sesongens Champions League-premiere hjemme i Manchester for fjorårets italienske seriemester Juventus, selv om det var de lyseblå som tok ledelsen. Kampen føyer seg dermed inn i rekken av mange skuffelser City-fansen har opplevd i Champions League de siste årene.

Før kampen var både David Silva og Raheem Sterling tvilsomme, men begge ble friskmeldt og startet kampen for City. Noe mer overraskende var det at også Sergio Agüero var med i 18-mannstroppen, selv om han måtte seg en plass på benken fra start. Agüero måtte byttes ut i helgas kamp mot Crystal Palace etter å fått et spark i kneet, og det ble rapportert at han ikke kom til å rekke kampen mot Juventus. Likevel ble han altså erklært frisk nok til å sitte på benken, og også komme inn i sluttminuttene.

Allerede etter to minutter kunne City tatt ledelsen da Fernandinho spilte fri Sterling. Sterling greide imidlertid ikke å få ballen forbi gjestenes veterankeeper Gianluigi Buffon, som også ved flere anledninger senere i kampen skulle stå i veien for City. Førsteomgangen i Manchester skulle ikke bli den mest hendelsesrike hva sjanser angår, og Sterlings avslutningsforsøk tidlig i kampen var også omgangens klart største sjanse.

Paul Pogba trodde imidlertid at han hadde gitt Juventus ledelsen etter 12 minutter, men selv om Pogba var onside da ballen ble slått inn i feltet fra siden, valgte assistentdommer å heve flagget og signalisere offside da en offsideplassert Morata først gikk etter ballen.

Selv om Juventus var noe med i starten av omgangen skulle City etter hvert overta styringen i kampen fullstendig, og Joe Hart fikk lite å gjøre i den første omgangen. Wilfried Bony, som spilte på topp fra start i stedet for Agüero, kunne ha scoret etter en drøy halvtime spilt, men nærmest sleivet ballen langt over mål fra 16 meter. Også et farlig langskudd fra Fernandinho kunne ha endt med scoring, men det knallharde skuddet sneiet stolpen og gikk utenfor. Dermed 0-0 til pause.

Lite skjedde i starten av de andre omgangen, men etter 57 minutter skulle det endelig bli action. En perfekt slått David Silva-corner endte opp inne i feltet, der Vincent Kompany gikk opp i en duell med Giorgio Chiellini. Først så det ut til at det var Kompany som headet ballen i mål, men reprisene viste at det faktisk var Chiellini som headet ballen i eget mål. Chiellini var rasende på dommer Damir Skomina da han mente at Kompany klatret på ryggen hans og presset ham ned, og at han dermed skulle hatt frispark. Også den ekstra måldommeren bak mål fikk seg en kraftig skyllebøtte av italieneren, men dommerne godkjente scoringen. Dermed sto det 1-0 til City, og de lyseblå så ut til å fortsette den perfekte sesongstarten med bare seirer og null innsluppede mål. Slik skulle det imidlertid ikke gå.

Like etter scoringen fikk City en enorm mulighet til å øke til 2-0. Silva spilte først fri Sterling, som avsluttet i lengste. Der var igjen Buffon på plass og reddet. Silva fikk deretter mulighet til å sette returen i mål, men igjen var Buffon på plass og vartet opp med en kjemperedning.

Like etter skulle det plutselig bli Juventus’ tur til å få en diger mulighet, men Joe Hart var fint nede og fikk reddet avslutningsforsøket til Sturaro. Dette skulle likevel være at varsel om hva som ville komme.

20 minutter før full tid kom utligningen – ut av ingenting! Et innlegg ble slått opp bakfra, og Mandzukic fikk såvidt stukket fram en fot som ballen var innom, før den fôr i den lengste stolpen og inn. Joe Hart ble stående som passiv tilskuer til det hele, og var nok redd for at Mandzukic ville sette ballen i motsatt hjørne. I stedet fikk altså Mandzukic var såvidt tuppen av foten på ballen, og ballen gikk dermed inn i det samme hjørnet den hele tiden hadde retning mot. Dermed var 1-0 blitt til 1-1.

Og verre skulle det bli. 9 minutter før slutt skulle nemlig Juventus ta ledelsen etter et flott langskudd av Morata som gikk via lengste stolpe og inn. Det skal riktignok sies at det var litt tilfeldig at ballen havnet hos spanjolen da en lang ball framover spratt via en intetanende Kolarov og inn i feltet, der Morata kom før innbytter Nicolas Otamendi, som noen minutter tidligere var kommet inn for Kompany og dermed gjorde sin City-debut. Dermed var 1-0 blitt til 1-2.

I tillegg til De Bruyne, som allerede var kommet inn, kastet Manuel Pellegrini innpå Sergio Agüero i sluttminuttene i et håp om å redde det ene poenget, men City greide aldri å spille seg til noen flere sjanser. Nå skal det riktignok sies at Yaya Touré prøvde seg et par minutter før ordninær tid var ute med et skudd som han curlet opp mot hjørnet. Skuddet var likevel ikke godt nok plassert, og Buffon fikk kastet seg og slått ut til corner.

Dermed endte kampen 1-2, og City startet dermed denne sesongens Champions League på en svært skuffende måte, selv om de lyseblå spillemessig sett absolutt ikke fortjente å tape. Juventus hadde bare én skikkelig sjanse utenom de to målene, men var mer effektive enn City. Dermed fikk italienerne sin første seier denne sesongen, etter å ha åpnet den hjemlige serien på en svak måte med to tap og én uavgjort. For Citys del ble tapet sesongens første, og også første gang de lyseblå har sluppet inn mål i en obligatorisk kamp. Den gode Premier League-statistikken er imidlertid ikke ødelagt av det, siden dette jo var Champions League, der City på 29 kamper siden 2011 har sluppet inn mål i 25 av dem.

Nå gjelder det å reise kjerringa i lørdagens kveldskamp mot West Ham hjemme på Eastlands.