1 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
22. september 2015 20:45 Ligacup 2015/16 3. runde

Dommer: Roger East. Tilskuere: 21 644.

Oppsummering

JS72842991Sunderland borte på Stadium of Light virker i utgangspunktet ikke som noen enkel oppgave, men City hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde i ligacupen tirsdag kveld. Fire City-mål i den første omgangen la grunnlaget for seieren.

City stilte med en usedvanlig sterk ellever fra start på Stadium of Light, der Sunderland og City skulle kjempe om avansement til fjerde runde i ligacupen. Joe Hart ble riktignok hvilt, noe som ikke var overraskende da det er blitt tradisjon i City de siste årene for at reservekeeperen står cupkampene. Willy Caballero voktet dermed buret, mens Martin Demichelis kom inn fra start i midtforsvaret i stedet for Eliaquim Mangala. På midtbanen fikk Fernando sin første kamp for sesongen for City, og spilte i stedet for Fernandinho, som ble hvilt. Ellers var laget identisk som det som spilte i helga, det vil si med Sagna og Kolarov på hver sin back, Otamendi i tillegg til Demichelis i midtforsvaret, Yaya Touré, De Bruyne, Navas og Sterling på midtbanen i tillegg til Fernando, og Agüero på topp.

City stilte for første gang i de nye lysegule/lysegrønne tredjedraktene («ghost green» er den offisielle fargen), og så ut til å trives svært godt i disse, spesielt i den første omgangen som etter hvert skulle ende med fire City-scoringer. «We’re Man City, we glow in the dark» sang fansen på tribunen, og også spillet lyste opp.

Sergio Agüero kunne ha scoret to ganger i åpningsminuttene, først da Jesus Navas kom rundt på kant og la tilbake i feltet til Agüero, som avsluttet utenfor. Deretter slurvet Sunderland i forsvar og City snappet ballen. Agüero kom alene med keeper, men fra skrått hold satte han ballen utenfor den lengste stolpen.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før Agüero hadde tegnet seg på scoringslista for andre gang i sesongen. Jesus Navas ble felt på kanten av 16-meteren, og selv om dommer Roger East først ikke blåste, vinket assistentdommer iherdig med flagget, noe som var nok til å overbevise East om at City skulle ha straffe. Straffen til Agüero var ikke spesielt god, men så lenge keeper valgte feil side betydde ikke det så mye. 1-0 til City etter ni minutter spilt.

Selv om det var City som utover i omgangen kom til å totaldominere, var faktisk Sunderland godt med de første 25 minuttene, og var også farlig frampå ved et par anledninger. En svak pasning av Otamendi til Demichelis gjorde at Borini nesten kom alene med keeper, men ble taklet i siste øyeblikk. Enda nærmere kom Sunderland da Toivonen headet etter 24 minutter. Caballero fikk kastet seg og slått ballen over tverrligger.

Den påfølgende Sunderland-corneren skulle faktisk ende opp i City-scoring. City satte nemlig i gang en mesterlig kontring, der ballen til slutt endte opp hos Kevin De Bruyne, som fra meget spiss vinkel satte ballen i mål mellom keeper og den nærmeste stolpen. Dermed 2-0 til City, og to De Bruyne-scoringer på to kamper!

City var imidlertid ikke ferdig med det, og resten av omgangen skulle bare handle om City. Få minutter senere skulle det stå 3-0 til City, etter at Raheem Sterling skjøt inne i boksen. Avslutningen endte opp i stolpen, før den gikk ut igjen, så i kroppen til en liggende keeper Mannone, og så inn i mål. Selv om Sterling skjøt, vil nok målet regnes som et selvmål, i og med at avslutningen opprinnelig ikke traff mål. Citys tredje mål for kvelden var uansett et faktum.

Noen få minutter etter det, i det 36. minutt, var det imidlertid ingen tvil om at også Raheem Sterling hadde notert seg i målprotokollen. Gjennomspillet til De Bruyne var perfekt, og reprisen viste at en Sunderland-back hang igjen, og akkurat opphevet offsiden. Avslutningen til Sterling var like perfekt – han bredsidet ballen i det lengste hjørnet forbi keeper, og dermed sto det plutselig 4-0 til City med bare litt over en tredjedel av kampen spilt!

Det skulle også blitt fem før pause da Agüero ble spilt gjennom og rundet keeper. På helt åpent mål valgte utrolig nok argentineren ikke å sette venstre bredside til og enkelt trille ballen i mål fra kort hold, men i stedet å få ballen over på høyrefot. Det gjorde at en Sunderland-forsvarer akkurat rakk å komme tilbake og få første touch på ballen. Selv om ballen til slutt gikk ut igjen til De Bruyne, som tvang fram en god redning av Mannone, er ikke det noen unnskyldning for Agüero, som ikke har vært i form så langt denne sesongen. Siden han faktisk aldri avsluttet kan ikke situasjonen regnes som hans største bom i karrieren, men en svært dårlig prestasjon er det ingen tvil om at det var.

Med 4-0 til pause var det likevel liten grunn til å være altfor kritisk, spesielt i en cupkamp der heller ikke målforskjellen betyr noe. Akkurat det fortalte kanskje også Manuel Pellegrini de selvlysende City-spillerne i pausen, for andre omgang ble et ganske så stort antiklimaks i forhold til den første omgangen. City hadde definitivt giret ned noen hakk, og selv om de var nære på å spille til seg til en del gode sjanser i løpet av de siste 45 minuttene, virket det som om de var ganske fornøyd med tingenes tilstand.

Willy Caballero hadde ikke mye å gjøre i City-buret, men måtte i aksjon kvarteret før slutt da Borini ble spilt gjennom og kom alene med keeper. En god Caballeri kom ut og forhindret scoring.

Et trøstemål til Sunderland skulle det likevel bli seks minutter før slutt da Toivonen gikk inn på løp i boksen. Innlegget ble på fint vis ekspedert i mål via svenskens hode, og selv om hele situasjonen lignet mistenkelig på offside, sto det uansett 1-4.

Det var den eneste lille trøsten Sunderland-fansen fikk, på det som for deres del ble en mørk kveld på Stadium of Light. Mens enkelte supportere gikk hjem allerede i den første omgangen, viste andre sin frustrasjon ved å springe ut på banen. To ganger måtte kampen stoppes fordi en Sunderland-supporter sprang rundt inne på gressmatta med en vakt etter seg. For de lysende City-spillernes del ble det en trivelig kveld, og spesielt for City-fan George Evans som kom inn de siste minuttene før slutt. Evans ble dermed den første City-spilleren noensinne som har representert klubben på alle nivåer, helt fra U8-laget til A-laget. Også Patrick Roberts og Manu Garcia fikk sine City-debuter i kveld, da de kom inn i løpet av den andre omgangen.

City er dermed klar for fjerde runde i ligacupen, og viste med den sterke startoppstillingen at laget har intensjoner om å vinne turneringen.