1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
15. mai 2016 16:00 Premier League 2015/16 38

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 20 934.

Tidslinje

 5' 72. Kelechi Iheanacho
 41' 72. Kelechi Iheanacho
Motstander 45+1' 
 45' 30. Nicolás Otamendi
 67' 3. Bacary Sagna
Motstander 74' 

Oppsummering

JS89994425Manchester City gjorde akkurat det som krevdes – spilte uavgjort borte mot Swansea i sesongavslutningen og greide med det fjerdeplassen i Premier League som sikrer Champions League-spill til neste sesong!

I Manuel Pellegrinis aller siste kamp som Manchester City-manager var premissene greie – City måtte unngå tap borte mot Swansea for å sikre seg spill i Champions League til høsten. Før avspark i sesongavslutningen kom nyheten om at det var funnet en mistenkelig pakke på Old Trafford samtidig som det var kommet inn en bombetrussel, noe som gjorde at Manchester Uniteds hjemmekamp mot Bournemouth ble utsatt. Selv om den kampen ikke er spilt ennå og United bare ligger tre poeng bak City etter 1-1-kampen på Liberty Stadium i Swansea, må United vinne med hele 19 mål om de skal greie å ta igjen City på målforskjell, noe som er så usannsynlig at det allerede går an å si Manuel Pellegrini og hans gutter gjorde jobben i chilenerens aller siste kamp som City-manager – når Pep Guardiola nå overtar som City-manager er det et lag som er med i Champions League han nå blir manager for.

Nevnte Pellegrini valgte å stille med uforandret lag i forhold til kampen mot Arsenal sist søndag, noe som betydde at Kelechi Iheanacho på ny fikk sjansen på topp fra start, sammen med Sergio Agüero som før kampen bare lå ett mål bak Tottenhams Harry Kane i kampen om å bli toppscorer i Premier League.

Det ble imidlertid Iheanacho og ikke Agüero som skulle gi City ledelsen etter bare fem minutter spilt i Wales. Kevin De Bruyne la ballen bakover i feltet nesten fra dødlinja, der Sergio Agüero ventet på sju meter. Argentineren burde absolutt ha satt ballen i mål, men Swanseas svenske debutkeeper Kristoffer Nordfeldt reddet. På returen var imidlertid Kelechi Iheanacho på plass og fikk fra kort hold satt ballen mellom beina på Nordfeldt og i mål. Dermed 1-0 til City, selv om det oppsto noe forvirring da det først så ut til at dommer Mike Dean hadde annulert målet, før det likevel ble godkjent. Reprisene viste at det aldri var snakk om noen offside, i og med at Swansea hadde en forsvarer liggende nesten på dødlinja.

City hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen i løpet av den første omgangen, for eksempel etter 26 minutter da Agüero igjen fikk sjansen fra kort hold etter et innlegg fra kant, men der avslutningen nok en gang ble for svak og keeper fikk reddet. Kelechi Iheanacho kunne også ha scoret etter en grusom feilpasning i Swansea-forsvaret, men den unge nigerianeren var ikke helt venn med ballen i flere situasjoner i dag, og greide ikke å få ballen med seg da han bare kunne ha stormet mot keeper.

Like før pause skulle Swansea utligne til 1-1 etter et frispark fra 25 meter som totalt forandret retning via hodet til Fernando. En utspilt Joe Hart kunne ikke gjøre så mye annet enn å konstatere at lagene igjen var likt.

City kunne ha ledet med flere mål til pause, men hadde altså sluppet inn på det som må sies å være Swanseas eneste sjanse i den første omgangen. Uavgjort ville likevel holde til å sikre fjerdeplassen og Champions League-spill, og i en kamp mot et lag som ikke hadde noen verdens ting å spille for, skulle det ikke være en umulig oppgave å holde på det resultatet i den andre omgangen. City fortsatte imidlertid med å prøve å score, og Kelechi Iheanacho var nok en gang nære etter en retur der ballen plutselig havnet i beina hans på fem meter, men der han nok en gang ikke var venn med ballen og greide å miste den uten at noen motspillere var nær han.

Også Sergio Agüero misbrukte et god sjanse etter 62 minutter da han fra fin posisjon avsluttet langt utenfor med et skudd som må ha truffet totalt feil på foten. Dermed misbrukte argentineren muligheten til å bli toppscorer i Premier League denne sesongen, en tittel som dermed gikk til Tottenhams Harry Kane.

City greide imidlertid å holde ut resultatmessig, og tre minutter på overtid blåste dommer Mike Dean av kampen til stor jubel fra den tilreisende City-fansen, som etter kampen hyllet manager Manuel Pellegrini. På tre sesonger som City-manager har chileren ført City til Premier League-gull, to ganger har han tatt laget med seg til Wembley for å spille ligacupfinale og vunnet troféet for City begge ganger, og i år tok han City helt til semifinale i Champions League, en milepæl i klubbens historie. Og i sin aller siste kamp sørget han altså for å føre City til nok en ny sesong i Champions League, med det lille forbeholdet at Manchester United ikke vinner med 19 mål i den kampen de har til gode. Han er den manageren som har gjort det klart best av alle i England de siste sesongene både trofémessig og statistikkmessig, og selv om han har hatt sine kritikere, kan ingen ta fra han at han levert varene i City og vel så det. Nå tar både han og spillerne sommerferie, og når sesongoppladningen til neste sesong starter, er det med Pep Guardiola som nye manager for Manchester City.