2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
8. mai 2016 17:00 Premier League 2015/16 37

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 54 425.

Oppsummering

GettyImages-529161612To ganger ledet City hjemme mot Arsenal på Eastlands, men greide begge gangene å rote bort ledelsen. Det kan bli svært kostbart for de lyseblå som nå risikerer å havne utenfor topp fire og dermed ikke bli med i neste sesongs Champions League.

Manchester City hadde mulighet til å ta igjen Arsenal i toppkampen mellom lag nummer tre og fire på tabellen i sesongens nest siste serierunde, men skuslet bort muligheten. Nå risikerer i stedet City å havne utenfor topp 4 og dermed ikke få være med i Champions League neste sesong. De lyseblå har nemlig ikke alt i egne hender lenger, og er avhengig av hjelp for at ikke byrival Manchester United skal gå forbi på målstreken. Det utsatte oppgjøret mellom West Ham og Manchester United som spilles tirsdag kveld blir i så måte en ekstremt viktig kamp for Citys del. Vinner United der er de forbi City, og har pole position før siste serierunde i kampen om den siste Champions League-plassen.

Hjemmeoppgjøret mot Arsenal var sesongens siste på Eastlands, og også manager Manuel Pellegrinis aller siste foran hjemmefansen. Etter kampen takket han for seg ved å snakke over høyttaleranlegget til City-fansen, en seanse som naturlig nok ikke ble like trivelig som den ville ha blitt dersom City hadde vunnet kampen. Mange hadde nemlig allerede forlatt stadion etter den skuffende kampen, og Pellegrini fikk dermed ikke helt den avskjeden med City-fansen han hadde håpet på. «Å ikke vinne denne kampen er ikke den måten vi hadde håpet å avslutte sesongen på,» fortalte Pellegrini fansen etter kampen. «Vi ønsker å kvalifisere oss til neste sesongs Champions League. For meg har dette vært tre utrolige, uforglemmelige år. Tusen takk til fansen for alt, jeg kommer aldri til å glemme dere. Ikke forandre dere. Dette laget trenger dere, og jeg er sikker på at dere kommer til å gjøre det godt i alle turneringer til neste sesong. Takk, all sammen! Vi møtes igjen!».

Selv om kampen ikke endte slik Manuel Pellegrini hadde håpet på, startet det hele svært så lovende da Sergio Agüero ga City ledelsen etter bare drøye sju minutter spilt. Et innlegg inn i feltet ble headet bakover av Fernandinho til Agüero som på sekstenmeterstreken dempet ballen og deretter avsluttet nede i det nærmeste hjørnet bak Petr Cech. Dermed 1-0 til City og Agüeros 24. Premier League-scoring denne sesongen. Agüero ligger dermed bare én scoring bak toppscorer Harry Kane før sesongens siste serierunde.

Det var imidlertid ikke lenge City-fansen skulle få være i paradis. Bare et par minutter etter skulle nemlig Arsenal få corner etter en merkelig situasjon der Gaël Clichy prøvde å heade et innlegg tilbake til Joe Hart, som sto på feil fot og endte opp med å springe etter ballen som var på vei mot den lengste stolpen. Heldigvis for Citys del havnet ballen på utsiden av stolpen og gikk ut til corner, men det var altså på denne at Arsenal skulle få sin første utligning for dagen. Det glapp nemlig i markeringene for City-forsvaret og Oliver Giroud klarte å løpe fra Eliaquim Mangala, som hadde i oppgave å passe på ham. Alene fikk Giroud hoppet opp og stanget inn 1-1, bak en sjanseløs Joe Hart.

1-1 skulle stå seg til pause, et resultat Arsenal definitivt var mer fornøyd med enn City. Uavgjort sørget nemlig for at Arsenal ville holde City tre poeng bak seg, i motsetning til en City-seier som ville sende de lyseblå foran Arsenal på målforskjell.

Andre omgang skulle imidlertid starte like lovende som den første – med en City-scoring og elleville jubelscener på tribunen. Denne gangen var det Kevin De Bruyne som skulle sørge for scoringen, etter en enorm enkeltmannsprestasjon. Belgieren vant ballen på midtbanen og stormet framover. Arsenal-spillerne hang rett og slett ikke med da De Bruyne til slutt avsluttet fra 18 meter – helt nede i hjørnet bak keeper! Et fantastisk soloraid og en glimrende prestasjon av De Bruyne, som dermed sendte City opp i 2-1.

Få minutter etter burde det ha blitt 3-1 da City igjen stormet i angrep og Arsenal-forsvaret var i ubalanse. Kelechi Iheanacho hadde folk med seg på begge sider han kunne ha sendt ballen videre til, men valgte heller å prøve på noe selv som han ikke lyktes med, og ballen forsvant ut over dødlinja. Nigerianeren hadde ingen stor kamp, selv om han jobbet mye, og burde definitivt ha gjort det bedre i den situasjonen der.

Og i stedet for 3-1 til City skulle Arsenal igjen utligne. 67 minutter var spilt da Alexis Sanchez spilte ballen framover til Giroud på sekstenmeterstreken. På første touch la Giroud igjen ballen til Sanchez som kom stormende fram og kontant avsluttet i nettet bak Joe Hart, som nok en gang var sjanseløs på avslutningen. Dermed 2-2.

2-2 var ikke godt nok for City, og de lyseblå ble tvunget til å satse offensivt for å få det viktige seiersmålet som ville være så enormt viktig for å sikre seg en Champions League-plass. Sergio Agüero var nære på å score sitt andre for dagen, men avslutningen hans gikk like utenfor den lengste stolpen. Også Wilfried Bony, som Manuel Pellegrini hadde kastet inn sammen med Yaya Touré i sluttminuttene i jakten på 3-2-scoringen, skulle få en gedigen mulighet da han på et innlegg avsluttet på direkten på volley. Dessverre for ivorianeren og City sto tverrliggeren i veien, og da dommer Anthony Taylor tre minutter på overtid blåste av kampen, sto det fortsatt 2-2 på resultattavla. Dermed endte den viktige kampen om Champions League-plass med poengdeling, og det var altså en skuffet Pellegrini som etter kampen måtte takke for seg til fansen.

Chileneren har imidlertid én kamp igjen å lede City – borte mot Swansea i serieavslutningen kommende søndag. Manchester United møter Bournemouth på hjemmebane, men spørsmålet blir altså om de ligger foran eller bak City den kampe. Det avgjøres tirsdag kveld, i tidenes siste kamp på Boleyn Ground (Upton Park) i London. Oppgjøret mellom West Ham og Manchester United blir svært viktig for Citys muligheter for å ta seg til Champions League, og City-fansen må håpe på at West Ham kan stikke ut en hjelpende hånd.