4 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
1. mai 2016 17:30 Premier League 2015/16 36

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 31 472.

Oppsummering

GettyImages-526883962Kelechi Iheanacho ble nok en gang tomålsscorer for Manchester City, men det hjalp så lite mot Southampton borte på St. Mary’s Stadium i kveld.

Manchester City-manager Manuel Pellegrini har mye å tenke på tida. I Premier League kjemper han om å greie topp 4 og dermed sikre Champions League-spill til høsten. Det vil imidlertid bli uten han selv i managerstolen. Pep Guardiola, som overtar som ny City-manager i sommer, var nok garantert ikke fornøyd med det hans kommende spillere leverte i sør-England i dag, og spørsmålet nå mange stiller seg er hvem som kommer til å få være med videre i City-stallen. Avtroppende manager Manuel Pellegrini er imidlertid mest opptatt av det som skjer kommende onsdag, når City tar turen til Madrid for å spille returoppgjøret i semifinalen i Champions League. Det gjorde at han valgte å spare en rekke spillere til dagens kamp mot The Saints, og gjorde hele åtte bytter på laget som spilte 0-0 mot Real Madrid på tirsdag. De eneste tre som var med fra start i den kampen var Joe Hart, Nicolas Otamendi og Fernandinho, mens resten var byttet ut. Inn kom Aleksandar Kolarov, Pablo Zabaleta, Eliaquim Mangala, Fernando, Samir Nasri, Raheem Sterling, Kelechi Iheanacho og Wilfried Bony.

Selv om Manuel Pellegrini med laguttaket tydelig prioriterte Champions League-semifinale på onsdag, var det like fullt en særs viktig kamp de elleve utvalgte i dag hadde å spille. Mens Southampton kjemper om Europa League-plass til neste sesong, kjemper City om å havne blant de fire øverste. Manchester United avga to poeng tidligere i dag da de spilte 1-1 hjemme mot Leicester, noe som ga City muligheten til å havne sju poeng foran dem og femteplassen med seier i dag. Samtidig vil det være en fordel å greie tredjeplassen i stedet for fjerde, da en vil slippe å måtte spille kvalifiseringskamp. Arsenal vant i går da de slo Norwich 1-0 på Emirates, noe som betydde at City ville få en fordel med å slå Southampton. City møter nemlig Arsenal hjemme i Manchester neste søndag, og etter tapet i sør-England i dag må City vinne den kampen for å ligge foran Arsenal på tabellen før siste serierunde.

Til tross for at City hadde alt å spille for i dag, leverte de lyseblå en meget svak forestilling med liten intensitet, dårlig defensivt arbeid og halvhjertet innsats. Det eneste lyspunktet var Kelechi Iheanacho, som også kom til å score begge Citys mål i 2-4-tapet.

Iheanacho gjorde også godt forarbeid etter 20 minutter da han stjal ballen ute på sidelinja, kom seg ned til dødlinja og fikk lagt bakover i feltet til Raheem Sterling, som svakt skjøt rett på keeper fra kort hold. Dette skulle bli Citys eneste sjanse i den første omgangen, før Ihenacho like før sidebytte headet inn en redusering for City. I mellomtida hadde imidlertid Southampton scoret to ganger.

1-0 skulle komme etter 25 minutter da Tadic la ballen bakover i feltet, akkurat før den gikk ut over dødlinja. Nicolas Otamendi så ut til å ha god kontroll, og burde ha kommet seg først på ballen, enten med hodet, eller med beinet. I stedet ble han for passiv og tillot Shane Long å stikke fram foten og sende ballen i mål fra kort hold og dermed sørge for 1-0.

Passiv og tannløse var City også på Southamptons andre mål, som bare kom tre minutter etter det første. Mens Aleksandar Kolarov jogget lett hjemover stormet Southampton i angrep. Tadic spilte gjennom Sadio Mané, som alene med Joe Hart sendte ballen til side for ham. Dermed 2-0.

Minutter før ordninær tid var ute i den første omgangen skulle imidlertid stjerneskuddet Kelechi Iheanacho skape ny spenning i kampen da han headet inn 2-1 etter at en ball litt tilfeldig havnet på hodet hans etter at hjemmelaget ikke greide å få klarert. Dermed 2-1 til pause, og City hadde alle muligheter til å komme tilbake.

Det håpet skulle imidlertid svinne hen utover i den andre omgangen. 57 minutter var spilt da hjemmelaget fikk ballen i mål for tredje gang, etter en corner der første avlutning endte i tverrligger, men der Sadio Mané var mest våken på returen og fikk satt ballen i mål fra kort hold. Ti minutter senere skulle samme Mané også score hattrick da Southampton kontret og senegaleseren avsluttet inne ved den nærmeste stolperota da han kom alene med Joe Hart. Dermed 4-2, et resultat som på ingen måte var ufortjent med tanke på hvor mye innsats de to lagene hadde lagt ned i kampen.

Mens Southampton-spillerne kjempet innbit for hver eneste ball, greide aldri et City-lag som det virket som var tomme for energi helt fra start av, å sette noe trykk på de rød- og hvitstripete. Det eneste hederlige unntaket var Kelechi Iheanacho, som etter 78 minutter nok en gang skulle redusere for City – og det på nydelig vis. Fra 17 meter curlet han ballen oppe i krysset bak en sjanseløs keeper, og dermed hadde den spilleren som allerede før kampen hadde best scoringssnitt i alle de fem beste europeiske ligaene denne sesongen scoret enda to mål! På bare fem starter i Premier League har 19 år gamle Iheanacho 7 scoringer!

Det er likevel eneste lyspunkt på det som ble en tung dag for både Manuel Pellegrini, alle City-spillerne, og ikke minst supporterne. Det heter seg imidlertid at en dårlig generalprøve gir en god premiere, og vi får håpe det er tilfellet når City-spillerne nå setter seg på flyet til Spania, der Real Madrid onsdag kveld tar i mot City på Santiago Bernabéu til returmøte i semifinalen i Champions League. Der har City mange friske og opplagte bein, noe som får være en trøst etter dagens meget svake forestilling.