4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. april 2016 13:45 Premier League 2015/16 35

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 53 974.

Oppsummering

JS88097142Ledet an av tomålsscorer Kelechi Iheanacho hadde City få problemer med å slå et svakt Stoke hjemme i Manchester, uten at det kostet altfor mye. 4-0-seieren var den perfekte oppladning til tirsdagens semifinale i Champions League!

Om bare få dager spiller Manchester City sin aller første semifinale i Champions League når Real Madrid tar turen fra Spania for å møte Manuel Pellegrinis lyseblå gutter. Nettopp derfor var det knyttet en del spenning til hvilket lag Pellegrini kom til å ta ut til dagens Premier League-oppgjør mot Stoke. City kjemper fortsatt for å klare en Champions League-plass også til neste sesong, og bare tre poeng var godt nok i dag mot et Stoke-lag totalt ute av form, samtidig som det var viktig ikke å få skade på sentrale spillere før tirsdagens Champions League-oppgjør. Pellegrini valgte en kombinasjon, der han lot enkelte spillere få hvile, samtidig som han likevel stilte med et sterkt lag. Kevin De Bruyne ble sittende på benken gjennom hele kampen, og er dermed klar for spill på tirsdag (med det forbehold at han ikke skader seg på trening). Også Vincent Kompany ble hvilt i dag. Belgieren var endelig tilbake etter nok en strekkskade mot Newcastle på tirsdag, men Manuel Pellegrini valgte altså å plassere Citys kaptein på tribunen i dag, sannsynligvis med tanke på kampen mot Real Madrid. Heller ikke Fernandinho var å finne på banen i dag, i tillegg til at Bacary Sagna og Gaël Clichy også mest sannsynlig kommer til å spille på tirsdag, i og med at de ble hvilt i dag. På hver sin back fortsatte dermed Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov fra forrige kamp, mens Nicolas Otamendi kom inn i midtforsvaret sammen med Eliaquim Mangala. På midtbanen var David Silva tilbake igjen, etter å ha stått over at par kamper. Silva fikk 57 minutter i dag, og er dermed sannsynligvis klar til tirsdag. Sammen med Silva på midten spilte Fernando, Yaya Touré og Jesus Navas, men Sergio Agüero fikk selskap av Kelechi Iheanacho på topp. Den unge nigerianeren fikk dermed sin fjerde kamp fra start i Premier League.

Det var et uinspirert og mett City som møtte opp tirsdag mot Newcastle på St. James’ Park, og å si at det var et helt annet City som møtte opp til dagens kamp mot Stoke vi være en overdrivelse. Selv om de lyseblå skulle gå til pause med en trygg 2-0-ledelse, hadde ikke akkurat City storspilt, og toppnivået var relativt langt unna. Nå skal det riktignok sies at det heller ikke var nødvendig å benytte seg av det aller høyeste giret mot et svakt Stoke-lag i dag, og noe av målet med dagens kamp var nok nettopp å sikre seg alle de tre poengene uten å ofre altfor mye.

City kunne tatt ledelsen etter sju minutter spilt, da Sergio Agüero viste hvilken fantastisk spiller han er. Med utsøkt ballkontroll dro han seg forbi flere spillere før han sendte videre til Kelechi Iheanacho, som fra seksten meter sendte ballen like utenfor den lengste stolpen. Dette var det nærmeste City kom scoring den første halvtimen av kampen, mens Stoke ved noen få anledninger var framme på banen og yppet seg, uten at Joe Hart ble satt på de helt store prøvelsene.

Etter 35 minutter skulle City få corner, som Jesus Navas la inn i feltet. En av dem som kom løpende mot første stolpe der ballen ble slått inn var Fernando, som fikk hodet på ballen og med en utsøkt heading sendte den i nettet helt inne med den lengste stolpen. Dermed 1-0 til City og Fernandos fjerde Premier League-scoring (andre denne sesongen).

1-0 skulle også bli til 2-0 før lagene gikk til pause. Bortelagets Ryan Shawcross bestemte seg for å legge armen rundt halsen/brystet på Kelechi Iheanacho da han var på vei gjennom og fikk et gjennomspill, og dommer Robert Madley hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Fram fikk Sergio Agüero som sendte ballen til side for tidligere City-keeper Shay Given, som riktignok var etter den. Dermed 2-0 til pause.

Som sagt leverte ikke City på noen som helst måte en prikkfri kamp, selv om det hele endte opp med en komfortabel 4-0-seier. Etter fire minutter spilt av den andre omgangen glapp det for eksempel kraftig i eget forsvar, noe som sørget for at Arnautovic kunne føre ballen opp langs kanten med en City-forsvar som hang på etterskudd. Inne foran mål befant Joselu seg helt alene, og han fikk da også ballen, men sendte den svakt utenfor på kjempesjansen.

Den som andreomgang likevel kom til å handle aller mest om, var 19 år gamle Kelechi Iheanacho, som har kommet som en rakett for City denne sesongen og markert seg med mange scoringer på relativt liten spilletid. Etter 64 minutter skulle han score sitt 10. for sesongen (alle turneringer) da Jesus Navas sendte Pablo Zabaleta gjennom på et løp på Citys høyrekant. Argentineren tok med seg ballen innover mot mål langs dødlinja, og sendte den deretter 45 grader ut i feltet, der unge Iheanacho hadde vært lur og stoppet opp i stedet for å følge løpet helt inn mot målstreken. Dermed befant han seg på akkurat rett plass der Zabaleta sendte ballen, og i tillegg helt umarkert. Fra fem meter fikk nigerianeren en enkel jobb med å sette ballen i mål, og dermed sto det 3-0 til City.

Og Iheanacho var ikke ferdig med det. Et drøyt kvarter før slutt fant Wilfried Bony, som var kommet inn for Sergio Agüero, Iheanacho med et gjennomspill som sendte nigerianeren alene med keeper. Der var Iheneacho kald som en fisk da han lekende lett rundet keeper, og deretter sendte ballen i nettet bak Stokes sisteskanse. 4-0 til City!

Med bare fire kamper fra start (i tillegg til hele 19 innhopp) i Premier League står dermed Iheanacho med fem scoringer på totalt 519 minutter med spilletid. Det betyr at Iheanacho har scoret hvert 104. minutt i Premier League så langt, i en turnering der dagens kamp faktisk var den første der han fikk spille hele kampen. Totalt i alle turninger har Iheanacho nå 11 scoringer for City denne sesongen, og tar en med de andre turneringene har han et enda mer imponerende scoringssnitt. Hvert 81. minutt har 19 år gamle Iheanacho scoret for City denne sesongen!

4-0-seieren over Stoke i dag ble den perfekte oppladning for City, som nå begynner forberedelsene til tirsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid. Det eneste lille minuset med dagens kamp var at Yaya Touré måtte avslutte kampen delvis skadet, og dermed muligens ikke blir å se på tirsdag.