0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. april 2016 18:30 Premier League 2015/16 34

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 41 212.

Oppsummering

sergio-aguero-chelseaSergio Agüero ble den store helten da han scoret alle Citys tre mål borte mot Chelsea på Stamford Bridge. Gjestene fra Manchester stakk av med alle tre poengene etter en meget sterk 3-0-seier.

Sergio Agüero har hatt en skadeplaget sesong for Manchester City, men har etter dagens bortekamp mot Chelsea der han scoret alle Citys tre mål likevel satt ballen i nota hele 21 ganger i Premier League så langt. Det er bare ett mindre enn Tottenhams Harry Kane, som har langt mer spilletid enn Agüero. Dermed er argentineren med og snuser på toppscorertittelen, men har altså langt bedre scoringssnitt enn både Harry Kane og Leicesters Jamie Vardy.

De tre målene Agüero scoret i dag skulle alle komme etter effektive kontringer, og City viste at laget er tilbake i godt gammelt slag, noe som lover bra før semifinalekampene mot Real Madrid i Champions League. Fire av de fem siste kampene har endt med seier, og det inkluderer sterke borteresultater mot både Bournemouth, Paris Saint-Germain og nå Chelsea. City har hatt en tendens til å komme med sterke sluttspurter når det begynner å gå mot endt sesong, og nå kan det altså se ut til at vi er vitne til nok en slik sluttspurt.

I forhold til laget som slo Paris Saint-Germain i Champions League på tirsdag var begge backene byttet ut til dagens Premier League-oppgjør på Stamford Bridge. Aleksandar Kolarov var inne for Gaël Clichy på venstreback, mens Pablo Zabaleta overtok for Bacary Sagna på høyreback. På midtbanen fikk David Silva hvile den vonde ankelen sin, mens Fernando fikk seg en kamp på benken. Inn kom Yaya Touré og Samir Nasri.

Selv om det skulle ende med storseier for City, var det Chelsea som startet kampen best og også spilte seg til de første sjansene. Sjansen etter 6 minutter var stor. Joe Hart kom ut og havnet på halvdistanse etter at Nicolas Otamendi hadde latt et langt framspill gå over seg. Pedro fikk avsluttet og ballen gikk forbi Joe Hart på vei mot mål, men heldigvis for City hadde Otamendi kommet seg tilbake og plassert seg på strek og fikk avverget skuddforsøket.

Etter 18 spilte minutter måtte Joe Hart i aksjon da Loftus-Cheek fikk avsluttet fra spiss vinkel. Skuddet hadde gått inn i det lengste hjørnet, hadde det ikke vært for at Hart kom seg ned og akkurat fikk fingertuppene på ballen. Merkelig nok fikk ikke dommerne med seg at Hart hadde reddet, og dømte utspark fra mål.

Etter dette skulle det bli pent lite Chelsea hadde å skrive hjem om, og i stedet skulle City sette i gang flere nydelige kontringer, der altså tre av dem endte opp med scoring. 22 minutter var spilt da Yaya Touré brøt et Chelsea-angrep i eget forsvar, forserte noen meter og deretter spilte gjennom Kevin De Bruyne med et fantastisk gjennomspill som sendte belgieren helt alene med sin landsmann Thibaut Courtois. De Bruynes avslutning var dessverre ikke god nok til å overliste Courtois, som fikk reddet.

Bare et par minutter senere skulle det bli Samir Nasris tur til å få en gigantisk mulighet da han ble spilt gjennom og var alene med keeper. Franskmannens avslutning var imidlertid av det svært puslete slaget og den lille tuppen hans ble enkelt reddet av keeper.

Men der De Bruyne og Nasri mislyktes, skulle Sergio Agüero ta ansvar. 33 minutter var spilt da City igjen kontret etter et Chelsea-angrep. De Bruyne spilte ballen til Agüero på egen banehalvdel. Argentineren var heldig som fikk ballen med seg, før han sendte ballen tilbake til De Bruyne som var i fullt løp framover på banen. Med ballen i beina forserte belgieren oppover hele Chelseas banehalvdel i fullt driv, før han sendte ballen tilbake til Agüero igjen i midten. Argentineren fikk ballen litt bak seg, men fikk likevel avsluttet fra 17 meter – via skotuppen til Gary Cahill og helt inne med stolpen, utagbart for keeper. Den lille retningsforandringen på skuddet var riktignok heldig, men ellers var kontringen av beste slag, der De Bruyne og Agüero må dele æren for scoringen.

Dermed gikk City i garderoben til pause med ledelse, men få City-supportere turte ennå å håpe på seier på en bane der City har svært dårlig statistikk.

Men dette var som sagt kontringenes kamp, og bare åtte minutter ut i andre omgang skulle City igjen sette i gang en kontring i verdensklasse. City vant ballen inne i egen sekstenmeter, og nok en gang skulle Kevin De Bruyne bli sentral da han på frekt vis lurte av to mann, samtidig som han fosset framover mot midten, før han sendte ballen videre til Samir Nasri. En genial stikker fra Nasri til Sergio Agüero som lå helt på offsidegrensa og lurte, sendte argentineren alene gjennom med keeper. Der gjør Agüero sjelden feil, og heller ikke denne gangen. En presis avslutning i det lengste hjørnet sørget for City og Agüeros andre for dagen og 2-0-ledelse.

Men Agüero var ikke ferdig med det. Drøye ti minutter før slutt skulle nemlig også hattricket komme. Ved denne anledningen skal imidlertid Fernandinho ha en stor del av æren for målet. Brasilianeren brøt og stormet framover mot Chelseas mål. En Chelsea-takling var akkurat for sen, og plutselig var Fernandinho alene med keeper Courtois, som også var på etterskudd. Fernandinho var først på ballen og forsøkte å runde keeper, men ble meid ned av Chelseas sisteskanse, som helt korrekt ble sendt i dusjen av dommer Mike Dean, samtidig som City fikk straffespark – faktisk for tredje kamp på rad. På tirsdag sendte Agüero ballen en halvmeter til side for mål da City fikk straffe mot PSG, men denne gangen var han sikkerheten selv da han sendte ballen i motsatt retning av der Chelseas reservekeeper Asmir Begovic slang seg. Dermed 3-0 til City og Agüero femte hattrick for City i Premier League. Bare seks spillere gjennom Premier Leagues historie har scoret flere hattrick. 3-0-scoringen var også Agüeros 99. Premier League-scoring!

3-0-seieren gjør at City inntil videre ligger på tredjeplass i Premier League, før Arsenal har spilt sin kamp i morgen, hjemme mot Crystal Palace. De tre poengene i dag er uansett enormt viktige i kampen om å sikre Champions League-plass til neste sesong. Nå venter en hengekamp borte mot Newcastle på St. James Park tirsdag kveld.