2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
9. april 2016 18:30 Premier League 2015/16 33

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 53 920.

Oppsummering

JS86964007I sin første kamp fra start siden september ble Samir Nasri den store helten da han scoret seiersmålet mot West Brom i et regntungt Manchester.

På pressekonferansen før kampen fortalte Manuel Pellegrini at han ville rotere på laget, og Citys 62 år gamle manager gjorde hele fem endringer på den elleveren som spilte 2-2 mot Paris Saint-Germain i midtuken. På backplassene kom Aleksandar Kolarov og Pablo Zabaleta inn for Gaël Clichy og Bacary Sagna. Pellegrini hadde for anledningen lagt om til 4-4-2 og sentralt fikk Fabian Delph plass ved siden av Fernando. Samir Nasri startet på venstrekant, og skulle vise å bli svært sentral i det som til slutt endte med seier for de lyseblå. På topp var det duket for Sergio Agüero og Wilfried Bony.

Til tross for at West Ham spilte 3-3 mot Arsenal tidligere på dagen, og City dermed både kunne skaffe luke til The Hammers og knappe innpå The Gunners, så var det West Bromwich Albion som skulle starte best på Eastlands. Etter fem minutter spilt kom James McClean fossende nedover venstresiden for bortelaget og kom til innlegg. Ballen endte opp hos Stéphane Sessegnon på kanten av sekstenmeteren. I regnværet banket spilleren fra Benin ballen i det nærmeste hjørnet og sendte The Baggies i ledelsen.

Til tross for sjokkstarten tok det tid før City fikk opp tempoet på ball. De lyseblå spilte tidvis svært omstendelig, men etter 18 minutter kom Kolarov på et løp fra venstrebacken, og Samir Nasri timet pasningen frem til serberen svært godt. Inne i feltet forsøkte Sessegnon, som altså ti minutter tidligere hadde sendt bortelaget i føringen, å stanse Kolarov. Den duellen gikk serberen seirende ut av. 30-åringen var først på ballen og ble deretter felt av Sessegnon, dermed straffespark til City. Fra ellevemeteren var Sergio Agüero trygg, og selv om Ben Foster gikk rett vei var straffesparket for velplassert av argentineren og lagene var like langt på Eastlands.

Etter det fortsatte City å trille ball, men evnet ikke å skape særlig mye mer enn hjørnespark i regnværet. 1-1 var altså stillingen da lagene gikk til pause, og de lyseblå var nok vel vitende om at tempoet måtte opp hvis tre poeng skulle bli en realitet i den andre omgangen. Pellegrini valgte å ikke gjøre noen bytter i pausen til tross for at benken bestod av blant annet Kevin De Bruyne og Yaya Touré.

Sergio Agüero scoret i den første omgangen, men var ellers ikke særlig synlig. Det ville tydeligvis argentineren gjøre noe med da Mike Jones blåste i gang andreomgang. Argentineren droppet litt dypere i banen, og utfordret til stadighet West Brom-forsvaret. Etter 55 minutter kom 27-åringen til avslutning fra drøye 25 meter, men Foster var med på notene og fikk slått til enda en corner. Da det ble fart i Agüero ble det også fart i Manuel Pellegrini på sidelinjen. Chileneren viste at han mente alvor da han satte inn både Yaya Touré og Kevin De Bruyne for Fabian Delph og Wilfried Bony etter timen spilt. Etter skaden har De Bruyne scoret to mål på to kamper, men den siste halvtimen var det en annen skadeutsatt midtbanespiller som skulle stjele showet.

I det 66. minutt satte De Bruyne fart langs høyrekanten og belgieren spilte ballen flott inn til Jesus Navas på femten meter. Spanjolen trillet ballen videre til Sergio Agüero fremfor å skyte selv, og sistnevnte lot seg ikke be to ganger. Skuddet til Agüero gikk imidlertid i blokken, og da ballen kom tilbake ble argentineren taklet. Til slutt endte kula opp hos Samir Nasri, og franskmannen som altså startet sin første kamp siden september, satte ballen mellom beina på en West Bromwich-forsvarer til enorm jubel både på Eastlands og hos franskmannen selv.

Etter scoringen trodde nok mange at Manchester City skulle kunne ro det hele i land, men Tony Pulis sitt mannskap begynte å produsere enorme muligheter etter at Nasri hadde sendt hjemmelaget i føringen. To ganger på tre minutter skulle Saido Berahino få store sjanser, men i begge tilfellene ble avslutningene for dårlige. Først satte engelskmannen ballen utenfor fra skrått hold etter å ha blitt spilt vakkert alene med Joe Hart. Bare minuttet senere skulle Berahino altså få sin andre mulig, og nå etter en snodig situasjon. Craig Gardner la inn fra høyresiden, men traff bare en offsideplassert Berahino. Assistentdommeren valgte av en eller annen grunn å holde flagget nede, men heldigvis for City ble avslutningen for dårlig og gikk utenfor målet.

Like før slutt ble Sergio Agüero taklet, og mange City-supportere tenkte nok på returoppgjøret mot PSG da argentineren skar grimaser og måtte bli byttet ut. Inn på banen kom Gaël Clichy for å sikre ledelsen de fire tilleggsminuttene. Helt på tampen skulle imidlertid West Brom få corner og da ballen kom dalende ned til James McClean på seksten meter dro iren til på hel volley. Kantspilleren fikk bra treff med høyrebeinet, men ballen trillet noen få centimetere til side for mål. Det var også det siste som skjedde, og selv om det ble en slitekamp var de tre poengene høyst nødvendige i kampen om fjerdeplassen.

Seieren betyr at City nå har to poeng opp til Arsenal på tredjeplass, samtidig som avstanden ned til Manchester United er fire poeng før de møter Tottenham på søndag.