0 - 4
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. april 2016 16:00 Premier League 2015/16 32

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 11 192.

Oppsummering

JS86382467City hadde få problemer med å slå Bournemouth borte på Vitality Stadium. Med Kevin De Bruyne tilbake på laget vartet City opp med flott fotball og nydelige scoringer!

Landslagspausen ser ut til å ha gjort City-spillerne godt. Før pausen var City inne i en meget svak periode, men i dagens kamp i Bournemouth var det et helt annet City-lag som viste seg fram. Med Kevin De Bruyne, som har vært ute av spill siden i slutten av januar, tilbake på laget, valset de lyseblå over vertene, og ledet 3-0 etter bare 18 spilte minutter! Og som om ikke De Bruynes comeback var nok – i andre omgang gjorde også Samir Nasri comeback! Franskmannen har ikke vært på banen siden i oktober.

Mens Nasri altså befant seg på benken fra start, lot Manuel Pellegrini Kevin De Bruyne få starte i sin første kamp på over to måneder. Joe Hart rakk imidlertid ikke å bli klar til start, men det ryktes at han kan være aktuell for spill på onsdag når City tar turen til Paris for å spille kvartfinale i Champions League. Dermed ble det ligacuphelten Willy Caballero som fikk i oppdrag å vokte buret i dag, mens Pablo Zabaleta og Gaël Clichy ble foretrukket på hver sin back. Vincent Kompany er jo som kjent ute med skade, noe som betydde at Eliaquim Mangala og Nicolas Otamendi spilte stoppere. Sistnevnte skadet seg i Champions League mot Dynamo Kiev og måtte stå over lokalderbyet mot Manchester United, men var tilbake i spill i dag. En som ikke var klar for spill var Yaya Touré, som måtte trekke seg fra landslagsspill i påsken. Det betydde at Fernando og Fernandinho befant seg på den sentrale midtbanen, mens Jesus Navas, David Silva og nevnte Kevin De Bruyne spilte i de offensive rollene, bak Sergio Agüero som var alene på topp.

Seks og et halvt minutt var spilt da City fikk corner. Den var ikke spesielt godt slått, men endte likevel opp hos Fernando som med en perfekt avslutning sendte ballen over keeper Boruc og i mål. Dermed 1-0 til City og en perfekt start på kampen.

Fem minutter senere skulle det bli to. Hjemmelagets Daniels var mer enn snill med City da han førte ballen innover i banen i eget forsvar og til slutt sprang seg inn i trøbbel. David Silva var nemlig på plass og snappet ballen fra han, sendte den til videre til Agüero som med en tåchip sendte ballen i en liten bue fram til David Silva igjen. På førstetouchen sendte Silva bakover igjen til Kevin De Bruyne, som også han på førsteberøring avsluttet … kontant nede i hjørnet til side for keeper. En nydelig scoring av City etter fantastisk samspill!

Og det skulle bli mer! Kevin De Bruyne spilte gjennom Jesus Navas, som akkurat rakk ballen før den trillet ut over dødlinja. Spanjolen sendte ballen inn i feltet der Sergio Agüero befant seg. Argentineren hang i lufta og fikk headet det presise innlegget i det motsatte hjørnet, via stolpen og inn. På ikke mer enn 18 minutter hadde City scoret tre ganger og stillingen var 0-3!

Fem minutter etter det igjen kunne det blitt fire, da Fernandinho avsluttet i tverrliggeren med et godt skudd. 3-0 til pause var likevel et strålende resultat, og den tilreisende City-fansen hadde all mulig grunn til å kose seg i sola på Vitality Stadium.

Bare halvminuttet var spilt av andre omgang da Sergio Agüero sendte ballen i en bue over til Kevin De Bruyne. Belgieren avsluttet på direkten og kun en god redning av hjemmelagets keeper forhindret scoring. Etter 57 minutter ble forøvrig De Bruyne tatt av banen, noe som nok var en lur beslutning med tanke på at det var den første kampen hans siden i januar, og det venter en ny viktig kamp førstkommende onsdag. For Citys del er det uansett svært gledelige nyheter å ha Kevin De Bruyne tilbake på laget og en ordentlig motivasjonsfaktor inn mot avslutningen av sesongen.

Inn for De Bruyne kom Aleksandar Kolarov, som skulle få en god mulighet på en City-kontring da Sergio Agüero spilte ham gjennom. Fra skrått hold ble imidlertid ikke avslutningen god nok til at keeper Boruc lot seg overliste.

Etter 66 minutter var det også slutt for David Silva, som Pellegrini tok av banen nok for å være på den sikre siden at han ikke skadet seg før kampen mot Paris St. Germain. Inn kom endelig Samir Nasri, som ikke har vært å se på banen for City siden i oktober i det motsatte oppgjøret mot Bournemouth, da City vant 5-1 i Manchester.

Selv om City etter å ha gått opp i 3-0 ikke trykket like hardt på gasspedalen mer, hadde de lyseblå likevel full kontroll, selv om Willy Caballero ved et par anledninger måtte i aksjon. 4-0 skulle det til slutt likevel bli, men ikke før de tre tillagte minuttene nesten var ute. Aleksandar Kolarov vartet opp med en nydelig avslutning i det motsatte krysset fra inne i boksen, og gjorde dermed den strålende dagen enda litt mer strålende for City-fansen.

4-0 seieren ble nemlig enda bedre av at West Ham avga hjemme mot Crystal Palace, noe som gjorde at City dro to poeng fra, og nå ligger tre poeng foran London-laget og har bedre målforskjell. De fleste har nok innsett at å kjempe om ligatittelen ikke lenger er mulig, men seieren i dag gir godt håp om å klare minst fjerdeplassen, som sikrer Champions League-spill også neste sesong.