0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
20. mars 2016 17:00 Premier League 2015/16 31

Dommer: Michael Oliver. Tilskuere: 54 557.

Oppsummering

JS85513342City leverte en meget svak forestilling hjemme mot Manchester United og endte opp med å tape 0-1 for rivalene i rødt. Og som om ikke det var nok – skadelista bare vokser og vokser. Både Raheem Sterling og Joe Hart måtte forlate banen i dag med skade.

Manuel Pellegrini har lenge insistert på at City kommer til å fortsette med å kjempe for seriegull så lenge det er matematisk mulig å ta igjen lagene foran, men denne matematiske muligheten blir stadig mindre og mindre. Mens alle de tre lagene foran på tabellen, Leicester, Tottenham og Arsenal, vant denne helga, skuffet City stort og tapte lokalderbyet hjemme mot Manchester United søndag ettermiddag. For første gang siden mars 2008, altså på åtte år, har ikke City scoret på de tre siste kampene.

City fikk begge midtstopperne skadet mot Dynamo Kiev på tirsdag i Champions League, men Manuel Pellegrini håpet lenge at Nicolas Otamendi kunne bli klar til dagens byderby mot United. Da startelleveren ble annonsert en time før kampstart var imidlertid ikke Otamendi å finne der, og City-fansen ble dermed nødt til å sette sin lit til at Eliaquim Mangala og Martin Demichelis kom til å rydde opp i forsvaret. Det skulle de imidlertid ikke klare. Mens Mangala gjorde sakene sine relativt bra, leverte Demichelis en skrekkelig forestilling som kom til å koste City dyrt.

Raheem Sterling var også inne på laget igjen etter å ha stått over noen kamper på grunn av dårlig form. Kampen mot United skulle imidlertid bare vare i 25 minutter for Sterlings del. Da ble han felt av Uniteds Mata, og selv om han var i stand til å gå av banen selv var det tydelig at han ikke var i stand til å fortsette.

Kampens første sjanse skulle falle til Jesus Navas som etter sju minutter fikk tatt ballen ned på brystet og deretter avsluttet på direkten. Dessverre for Citys del endte skuddet opp like utenfor stolpen til David De Gea. Samme Navas skulle også etter kvarteret spilt komme til en fin mulighet etter en City-overgang som endte opp med at David Silva spilte ballen over på motsatt kant der Navas ventet. Han fikk avsluttet fra god posisjon, men selv om skuddet var hardt, var det ikke spesielt godt plassert og De Gea hadde få problemer med å redde med beina.

Og i stedet for at City tok ledelsen skulle det bli gjestene som kom til å score det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. 18 minutter var spilt da Uniteds Lingard forserte framover Citys banehalvdel og sendte ballen videre til unge Marcus Rashford. Martin Demichelis kom ut for å støte, men han misset fullstendig og gjorde det enkelt for Rashford å springe forbi og komme alene med Joe Hart. Der gjorde United-spissen ingen feil, og de rødkledde var i tet.

Etter 22 minutter skulle Demichelis få muligheten til å gjøre ting godt igjen da han var framme på et frispark som ble slått inn i feltet. Fra god posisjon headet argentineren utenfor.

Så ble altså Sterling skadet, og Manuel Pellegrini ble tvunget til å gjøre et bytte tidligere enn ventet. Brasilianske Fernando kom inn i stedet for den skadede Sterling, som klarte å gå av banen for egen maskin.

Like før pause skulle det oppstå et par kontroversielle situasjoner i hver sin ende av banen. Først ville City ha straffe etter et frispark som ble slått inn i feltet. Først ble Mangala holdt så drakten sto som et seil, og deretter ble Yaya Touré forhindret i det han avsluttet det som endte opp med å bli en stor sjanse for City. På motsatt side av banen skulle United-spillerne også rope på straffe da Martin Demichelis satte beinet foran United Rashford, som deretter gikk i bakken. Ikke straffe, mente dommer Michael Oliver, til City-fansens store lettelse. I etterkant av denne situasjonen skulle det også oppstå en del tumulter, som imidlertid raskt ble ordnet opp i.

Dermed 0-1 til pause, et svært skuffende resultat sett med City-øyne. Fansen håpet imidlertid at de lyseblå ville gå i strupen på United fra avspark i andre omgang, men i stedet skulle City-fansen bli servert enda flere dårlige nyheter. Martin Demichelis sendte av gårde et altfor slapt tilbakespill til Joe Hart, som dermed måtte spurte ut for å rekke ballen foran Martial. Hart må tydeligvis ha strukket noe i prosessen, for han endte iallfall opp med å bli liggende nede etter situasjonen, der han rakk fram akkurat foran beina på Martial og fikk beinet ballen vekk. Etter hvert måtte båremannskap komme inn, og Citys sisteskanse ble så båret av banen og forverret dermed den allerede fæle skadesituasjonen i klubben. Inn kom ligacuphelten Willy Caballero.

City leverte en meget svak og lite entusiastisk forestilling, og slet med å komme seg til målsjanser. Etter 66 minutter skulle imidlertid Sergio Agüero få en stor sjanse til å score da Yaya Touré la inn fra kant. Først på ballen var Agüero som headet ballen i den nærmeste stolpen!

City prøvde periodevis å sette inn et støt for å få det viktige utligningsmålet, men det endte ikke opp med noe mer enn klabb og babb i United-feltet ved noen anledninger.

Det ble lagt til hele seks minutter på grunn av flere skader og United-spillere som lå nede med krampe, men City skulle ikke greie å utnytte dette, og lot dermed United ta tre poeng innpå. Rivalene fra like utenfor Manchester er nå bare ett poeng bak City, i likhet med West Ham, som ligger mellom de to lagene.  Oppover på tabellen har City fire poeng opp til Arsenal, som har spilt like mange kamper. Avstanden opp til Leicester på toppen av tabellen er nå på hele 15 poeng. Leicester har riktignok spilt en kamp mer, men det virker nå mer og mer sannsynlig at et blir sensasjonslaget Leicester som kommer til å vinne Premier League i år (!!). At Manchester City skal greie det, tror nå selv ikke de mest optimistiske City-supporterne.