0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. mars 2016 13:45 Premier League 2015/16 30

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 26 323.

Oppsummering

JS84851178Manuel Pellegrini var svært skuffet etter at City ikke greide å slå nedrykkstruede Norwich lørdag. Kanarifuglene sto med én uavgjort og ni tap på de ti siste kampene, men hadde likevel ikke noe problem med å forsvare seg mot et tannløst Manchester City.

City benyttet seg ikke av muligheten til å passere Arsenal på tabellen, og ligger nå ni poeng bak Leicester på toppen av Premier League-tabellen med like mange kamper spilt. Det svært skuffende 0-0 resultatet på Carrow Road gjør dermed at håpet om å vinne Premier League sakte, men sikkert, begynner å svinne hen, ni kamper før sesongen er avsluttet.

«For hver gang du avgir poeng blir jobben mer vanskelig,» kunne Manuel Pellegrini fortelle journalister etter kampen. «Men det endrer ikke min oppfatning av at så lenge det er en matematisk sjanse for at vi fortsatt kan greie det, så må vi ikke gi opp. Hvis du hadde spurt meg før sesongen om hva vi bør prøve på, hadde svaret vært å vinne alle kampene. Vi fortsetter å ha samme mentalitet. Det vi må fokusere på nå er Champions League-kampen på tirsdag, sånn at vi kvalifiserer oss til neste runde. Etter det skal vi spille mot Manchester United på søndag og prøve å ta tre poeng. Vi får se etter at sesongen er slutt hvor mange poeng vi har og hvilken plass vi havnet på.»

Selv om Norwich hadde de største sjansene til å avgjøre kampen, hadde Sergio Agüero et par fine muligheter til å score i løpet av den første omgangen. Etter et kvarter spilt avsluttet han på et frispark fra farlig posisjon, men keeper Ruddy var fint med på notene og fikk slått over. Etter halvtimen spilt fikk argentineren løpt seg fri og avsluttet, men var Ruddy på plass med en fin redning og fikk slått unna.

Norwich skulle komme mer og mer med i løpet av omgangen, og skulle også komme til et par fete muligheter. Etter 39 minutter skjøt hjemmelagets Bamford på halvspretten, og ballen havnet i tverrligger bak en sjanseløs Joe Hart. Også Jarvis skulle gå en god mulighet til å gi vertene ledelsen på overtid i førsteomgang, men avslutningen havnet like utenfor den lengste stolpen.

City skulle nok en gang være nære på å få straffe ved et par anledninger i kampen, uten at dommer Jonathan Moss var villig til å peke på straffemerket. I første omgang ble en ball stoppet av hånden til en liggende Norwich-forsvarer inne i boksen, og i andre omgang ble Sergio Agüero felt på streken av sekstenmeteren. Dommer Moss trakk imidlertid ballen utenfor og mente at et frispark fikk holde.

Norwich skulle nok en gang få en stor sjanse til å avgjøre kampen fem minutter før slutt etter at en ball traff Sagna og dermed skapte en stor overgangsmulighet for hjemmelaget. Dorrans avslutning var imidlertid for svak og havnet utenfor. City prøvde å legge press på hjemmelaget i sluttminuttene for å få den avgjørende og viktige scoringen som ville sikret tre poeng, men det ville seg ikke for de blåkledde, og dermed endte kampen med 0-0 og poengdeling.

«Vi jobbet bra gjennom hele kampen,» kunne Manuel Pellegrini fortelle etterpå, «men vanligvis gjør vi ting på den enkle måten. Det klarte vi ikke i dag. Vi skaper vanligvis rom og vi scorer vanligvis mål. Norwich forsvarte seg veldig godt. Vi prøvde ulike måter å skape rom på, men vi klarte det ikke.»