4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
5. mars 2016 16:00 Premier League 2015/16 29

Dommer: Lee Mason. Tilskuere: 53 892.

Oppsummering

JS84292808City er tilbake på vinnersporet etter å ha gjort kort prosess med fortapte Aston Villa. Fire ganger måtte gjestenes keeper Brad Guzan hente ballen ut av nettet.

Det ville vært en sensasjon om City ikke tok alle tre poengene hjemme mot akterutseilte Aston Villa, som med all sannsynlighet kommer til å rykke ned fra Premier League. Birmingham-laget skulle likevel greie å holde nullen inn til pause, men så var det også stopp. City scoret fire ganger i løpet av de første 20 minuttene av andre omgang, og er dermed tilbake på vinnersporet etter å ha tapt tre kamper på rad i ligaen før ettermiddagens oppgjør.

Manuel Pellegrini gjorde tre endringer på laget som tapte 0-3 for Liverpool på Anfield onsdag kveld. Bacary Sagna var tilbake på høyrebackposisjon i stedet for Pablo Zabaleta, mens Yaya Touré var klar for spill igjen, etter å ha stått over oppgjøret i midtuka. Han kom inn for Fernando, som sto over i dag. Pellegrini la også om til å spille med to spisser i en 4-4-2-formasjon, og lot da Wilfried Bony få sin første kamp fra start i 2016 etter å ha vært ute av spill siden starten av januar med skade. For å gjøre plass til Bony måtte Raheem Sterling finne seg i å starte kampen på benken.

Det skulle altså stå 0-0 til pause, men det betydde ikke at City ikke hadde muligheter til å score i løpet av den første omgangen. City skulle få to gigasjanser bare i løpet av det første kvarteret, først etter 10 minutter spilt da Agüero tok ned ballen på Villas femmeter, fintet bort en spiller og skjøt mot det lengste hjørnet. Bare en kjemperedning av keeper Brad Guzan forhindret scoring.

Tre minutter senere var det Wilfried Bonys tur til å brenne en stor mulighet. Clichys gjennomspill fra kant i bakrommet var glimrende, og Bony fikk servert ballen i beina midt foran Villas mål. Ivorianeren greide imidlertid ikke å treffe ballen skikkelig, og ballen gled mer eller mindre av foten og endte opp utenfor stolpen.

Fire minutter etter dette igjen var nok en gang Sergio Agüero farlig frampå, men nok en gang skulle Guzan stå i veien.

Joe Hart skulle imidlertid også komme til å varte opp med en kjemperedning da Ayew plutselig fikk skyte etter mye rot og klabb og babb i Citys forsvar. Hart var raskt nede på skuddet fra 16 meter og fikk slått til corner.

Dermed 0-0 til pause, etter en omgang der City definitivt hadde hatt store nok sjanser til å ta ledelsen.

Det skulle imidlertid bare gå et par minutters tid av den andre omgangen før de lyseblå oppskriftsmessig var i tet. Ballen ble spilt til Agüero nede ved dødlinja, som spilte bakover i feltet til David Silva, som igjen sendte ballen videre til Yaya Touré som sto og ventet på 11 meter. Avslutningen hans gikk via tidligere City-forsvarer Micah Richards og i det lengste hjørnet, og dermed sto det 1-0 til City.

Wilfried Bony hadde ingen stor kamp i City-trøya, men et par minutter etter 1-0-målet skulle han bli svært delaktig i at City doblet ledelsen etter et glimrende gjennomspill til Sergio Agüero. Argentineren var imidlertid svært heldig med måten han scoret på, mens Micah Ricards igjen skulle bli svært uheldig i sitt møte med sin tidligere klubb. Richards kastet seg ned for å sklitakle ballen vekk, men sendte bare ballen rett i Agüero, som nærmest ufrivillig dermed satte inn 2-0 for City, omtrent før City-fansen hadde rukket å sette seg etter det første målet.

Om Citys andre mål ikke kommer med i noen kåring av sesongens vakreste mål, er Citys tredje derimot en god kandidat. Timen var spilt da Sergio Agüero avanserte framover, chippet ballen opp til David Silva, som på direkten spilte Agüero gjennom med et høyt gjennomspill. Agüero dempet deretter ballen på brystet, og avsluttet kontant nede i det nærmeste hjørnet. Vakkert samspill av Silva og Agüero og plutselig sto det 3-0 til City!

Aston Villa har ikke verdens beste forsvar, og det var tydelig fem minutter etter, da City skulle gå opp i 4-0. Jesus Navas spilte en lav ball inn i feltet fra kant, og merkelig nok fôr den forbi alle, selv om Villas forsvar absolutt burde greid å klarere. På bakerste ventet innbytter Raheem Sterling, som dermed fikk en enkel jobb med å sette inn Citys fjerde for dagen.

City kunne også fått fem, og Agüero kunne også fått sitt hattrick, da innbytter Kelechi Iheanacho ble felt inne i boksen etter 72 minutter. Sergio Agüero fikk som vanlig i oppdrag å ta straffen for City, men sendte den i stolpen og ut, og dermed sto det fortsatt 4-0, noe som også skulle bli sluttresultatet.

I og med at Tottenham og Arsenal spilte uavgjort tok City to poeng inn på begge, og er nå bare to poeng bak Arsenal med én kamp mindre spilt. Tottenham er imidlertid fem poeng foran, men med seier i hengekampen mot Newcastle har altså City gode mulighet til å komme helt opp i rygg. Leicester fortsetter å imponere, og slo i kveld Watford på bortebane. Leicester troner dermed alene på topp, ti poeng foran City på fjerdeplass, men også dem med én kamp mer spilt.