3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. mars 2016 21:00 Premier League 2015/16 28

Sted

Anfield

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 43 597.

Oppsummering

JS84053700Liverpool slo tilbake etter søndagens ligacupfinale og slo et meget svakt Manchester City, som dermed gikk på sitt tredje strake tap i Premier League.

City-spillerne og City-fansen var høyt oppe etter søndagens ligacupfinale på Wembley, da City slo Liverpool etter straffesparkkonkurranse og dermed vant ligacupen for fjerde gang i klubbens historie. De lyseblå skulle imidlertid komme fort ned på jorda igjen på Anfield i kveld, etter å ha blitt overkjørt av et revansjelystent Liverpool som hadde få problemer med å demme opp for et tamt City-lag.

Manuel Pellegrini gjorde tre endringer på laget fra ligacuptriumfen – Joe Hart var tilbake mellom stengene på bekostning av straffehelten Willy Caballero. På høyreback fikk Pablo Zabaleta prøve seg fra start i stedet for Bacary Sagna, mens Yaya Touré verken var å finne i startelleveren eller på benken. Inn kom Jesus Navas.

City visste at Leicester i går bare hadde klart 2-2 hjemme mot West Bromwich, og at bare seier var godt nok på Anfield i kveld om laget skulle ha noe håp om å kappe innpå the Foxes’ overraskende ledelse i Premier League. Anfield har imidlertid vært en av de banene der City har trivdes aller dårligst, og med bare én seier der siden 1981, var det få City-supportere som før kampen i kveld var i tvil om at dette kom til å bli en vanskelig oppgave. Pessimistene blant de lyseblås supportere skulle også vise seg å få rett, for City leverte en meget svak forestilling, og 0-3-tapet var helt fortjent.

Den første halvtimen skulle imidlertid starte sånn noenlunde greit, selv om City ikke greide å spille seg til noen sjanser. Det gjorde imidlertid heller ikke Liverpool, før det i det 32. minutt skulle smelle. «Smelle» er imidlertid en kraftig overdrivelse, for skuddet Liverpools Lallana sendte avgårde fra over 20 meter var ikke spesielt hardt, og Joe Hart burde hatt mulighet til å kunne redde det. Likevel snek ballen seg inn nede ved stolperota, og dermed var det hjemmelaget som var i tet.

Fem minutter før pause skulle Liverpool også gå opp i 2-0, og hvem andre enn James Milnes var det som skulle sørge for nettopp det. Den tidligere City-spilleren ble spilt gjennom av Firmino og fikk ballen med seg på et strålende førstetouch. Neste berøring var en tupp like foran en utrusende Joe Hart, som sendte ballen i nettet via stolpen. Dermed 2-0, og Milner kunne juble for å ha scoret mot gamle lagkamerater, samtidig som Liverpool-fansen kunne feire at laget deres var i ferd med å revansjere seg fra ligacupfinaletapet.

Manuel Pellegrini lot Wilfried Bony få starte andre omgang på bekostning av Raheem Sterling, som hadde blitt buet ut av hjemmepublikummet hver gang han var nær ballen. Det så imidlertid ikke ut til å gjøre situasjonen særlig mye bedre for City, og etter hvert bestemte Manuel Pellegrini seg for å satse enda mer offensivt ved å sette innpå Kelechi Iheanacho for Fernandinho. Bare et par minutter etter skulle hjemmelaget gå opp i 3-0, etter at Nicolas Otamendi på meget svakt vis spilte ballen altfor langt foran seg da han skulle forsøke å dempe en ball. Det gjorde at City mistet ballen og Liverpool kunne storme i angrep. Lallana spilte gjennom Firminho, som kom alene med Joe Hart. Der gjorde han ingen feil, og dermed var det de rødkledde som kunne juble for 3-0-ledelse på Anfield.

Få minutter etter skulle det være uhyre nære at James Milner økte Liverpools ledelse til 4-0, men en glimrende redning av Joe Hart på Milners skudd forhindret scoring. City var rystet, og om førsteomgangen ikke hadde vært spesielt bra fra Citys side, skulle andreomgangen bli mange hakk verre. Ikke en eneste gang greide City å spille seg til en stor målsjanse, muligens med unntak av en heading helt på tampen av førsteomgang da Milner sto i veien for Agüeros hodestøt. Ellers var det særs lite City-gutta hadde å skrive hjem om, og et særdeles slapt skudd fra langt hold av Wilfried Bony som trillet inn til keeper like før slutt oppsummerte det hele for Citys del. Hjemmefansen lo, mens Manuel Pellegrini ristet oppgitt på hodet. Slapp innsats, for lav intensitet, for dårlige avleveringer og for lite bevegelse kjennetegnet Citys spill, mens Liverpool, anført av for eksempel James Milner, løp City i senk og lot ikke gjestene få spille spillet sitt.

Manuel Pellegrini måtte etter kampen innrømme at den siste ukas kamper har vært en påkjenning. «Helt fra starten i kveld av så jeg at laget ikke var fullstendig restituert etter forrige uke. Det var en intens uke med en reise til Ukraina og en finale. Vi gjorde det godt i Champions League og i Capitol One Cup, men nå trenger vi å fokusere på Premier League. Liverpool var friskere i dag, de vant de høye ballene og de hadde høyere tempo. I førsteomgang syntes jeg det var veldig jevnt. Vi fortjente ikke å ligge under 0-2, og Liverpool hadde ikke mange sjanser før de scoret det første målet sitt. Det er viktig å prøve å få tilbale den energien vi vanligvis har. Vi har ikke spilt bra de siste kampene i Premier League. Jeg håper at vi på lørdag kan begynne å spille som normalt igjen. Jeg har hele tiden sagt at Premier League denne sesongen vil bli vunnet av et lag med mindre enn 80 poeng … men vi er ikke så opptatt av tittelkampen nå. Det er en luke nå, og vi tenker ikke på andre lag».

City har nå tapt de tre siste kampene i Premier League, og har de siste månedene ikke vist en form som vitner om at laget har ambisjoner om å vinne Premier League. Den eneste trøsten denne midtukerunden er at alle de andre topplagene også avga poeng – Leicester greide som sagt bare uavgjort hjemme mot West Bromwich i går, mens Tottenham tapte borte for West Ham i kveld. Det mest overraskende tapet er likevel Arsenals 1-2-tap hjemme for Swansea. På den andre siden vant både West Ham og Manchester United, og begge disse lagene pustet nå City og de andre topplagene i nakken.