1 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
19. april 2016 20:45 Premier League 2015/16 27

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 46 424.

Oppsummering

JS87799987Sergio Agüero scoret sitt Premier League-mål nummer 100 på St. James’ Park i Newcastle i kveld. Det var likevel ikke nok til å sikre City seieren.

Før kveldens hengekamp mellom Newcastle og Manchester City sto Sergio Agüero offisielt med 99 Premier League-mål. Mål nummer 100 skulle da også komme i den viktige hengekampen mellom Newcastle og City i kveld, der hjemmelaget fra nord-England desperat trengte seier i kampen for å overleve i Premier League, mens City trengte seier i kampen for å sikre Champions League-plass til neste sesong. Etter at Arsenal bare klarte uavgjort hjemme mot Crystal Palace søndag var City nemlig gått forbi The Gunners og lå på tredjeplass, en plassering som gjør at en kommer direkte til Champions League-gruppespillet og slipper kvalifiseringskampen laget som tar fjerdeplass må gjennom. Etter bare å ha klart 1-1 borte mot Newcastle i kveld, har imidlertid Arsenal sjansen til å gå forbi City igjen. London-laget spiller hengekamp torsdag kveld hjemme mot West Bromwich, og vil med seier der være tilbake på tredjeplass.

Selv om ett poeng i kveld var en skuffelse for City, var det godt nytt at både Vincent Kompany (fra start) og Raheem Sterling (kom inn som innbytter) var med igjen, og dermed kan regnes som skadefrie. I tillegg til å ha disse to spillerne med i avslutningen av serien, er det også godt nytt å ha dem tilbake til de to semifinaleoppgjørene mot Real Madrid i Champions League.

Vincent Kompany var dermed inne i midtforsvaret fra start i stedet for Nicolas Otamendi, som ble hvilt til kveldens kamp. Kompany utgjorde dermed midtstopperduoen sammen med Eliaquim Mangala, mens Pablo Zabaleta og Aleksandar Kolarov fortsatte på hver sin back. Andre som startet mot Chelsea på lørdag og som også startet i kveld var Yaya Touré, Jesus Navas, Kevin De Bruyne og Sergio Agüero, mens Fernandinho og Samir Nasri fikk hvile. Inn kom Fernando og Fabian Delph.

City startet kampen i kveld relativt friskt og skulle da også ta ledelsen etter 14 minutter spilt. City fikk frispark fra venstre kant, som ble slått inn i feltet av Aleksandar Kolarov. Høyest steg Sergio Agüero som headet ballen kontant i nettet og dermed scoret sitt 100. mål i Premier League. 147 kamper brukte argentineren på det. Bare Alan Shearer har greid å score sine første 100 Premier League-mål raskere enn Agüero (124 kamper). Målet var også Agüeros 11. mot Newcastle. Et lite skår i gleden var det imidlertid at Premier League-mål nummer 100 egentlig skulle vært annulert for offside. Agüero sto i klar offsideposisjon da Kolarov la ballen inn i feltet, noe assistentdommeren ikke fikk med seg.

Videre ble kampen preget av mange feilpasninger, også i eget forsvar, noe som skapte store muligheter til begge lag. Ved én anledning var det Kevin De Bruyne som snappet ballen og kunne storme i angrep. Han hadde Agüero med seg, men valgte å fyre av selv. Ballen skled av foten og gikk et stykke utenfor mål. Etter en snau halvtime spilt var det Aleksandar Kolarovs tur til å slå en katastrofal tversoverpasning som Newcastle snappet, og som gjorde at Sissoko kunne storme i angrep. Alene med Joe Hart ble imidlertid avslutningen altfor svak og Hart hadde få problemer med å redde.

1-1 og utligning skulle det likevel bli bare et par minutter etter. Ute på kant lurte hjemmelagets Anita Aleksandar Kolarov langt ut i pølsebua med en elegant finte, og frå skrått hold avsluttet nederlenderen via den lengste stolpen og i mål. Dermed sto lagene likt igjen, og City måtte mobilisere skulle laget greie å sikre de tre poengene som ville være så viktige i kampen for Champions League-plass.

Til tross for at laget hadde en hel time på seg, greide imidlertid aldri de lyseblå å sette noe særlig press på Newcastle, verken før eller etter pause. Etter hvert virket det nesten som om City var fornøyd med det ene poenget, og det hjalp heller ikke å sette inn Sterling, Fernandinho og Bony. Faktisk var Newcastle mye nærmere å stikke av med alle tre poengene enn det City var, og bare et par minutter før slutt kunne det ha skjedd da Wijnaldum gang på gang lurte Aleksandar Kolarov, som på ingen måte hang med i svingene i kveld. Alene med Joe Hart kunne nederlenderen ha sendt Newcastle til himmels, men en glitrende redning av bursdagsbarnet Joe Hart, som fylte 29 år i dag, forhindret det.

Dermed endte det 1-1 på St. James’ Park, et resultat verken Newcastle eller City har særlig stor grunn til å være veldig fornøyd med. City blir nødt til å vise helt andre takter hjemme mot Stoke på lørdag og laget fortsatt ønsker å spille i Champions League neste sesong.