1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
14. februar 2016 17:15 Premier League 2015/16 26

Dommer: Mark Clattenburg. Tilskuere: 54 551.

Oppsummering

JS82601157Dommer Mark Clattenburg havnet i fokus da Tottenham sørget for at City gikk på et nytt hjemmetap i Premier League, for andre helg på rad.

Dommerne havnet i fokus i det motsatte oppgjøret i høst mellom City og Tottenham, da Spurs fikk to scoringer godkjent som skulle vært annulert for offside. Dommer i den kampen var Mark Clattenburg, og samme dommer fikk også i oppdrag å dømme toppkampen på Etihad i ettermiddag. Nok en gang skulle han havne i fokus etter å ha tildelt Tottenham et svært omdiskutert straffespark, som sørget for at City havnet bakpå. Et innlegg fra kort hold ble slått opp i Raheem Sterling som befant seg helt på kanten av 16-meteren. Sterling snudde ryggen til, og ballen traff ham på siden av ryggen. Dommer Clattenburg, som sto på motsatt side av spillen, mente likevel å vite at ballen hadde truffet armen, ikke ryggen, at det var snakk om forsettelig hands, selv om Sterling prøvde å få armen inntil kroppen, og at situasjonen skjedde innenfor boksen. Dommertabben sendte Tottenham i ledelsen etter at Harry Kane sendte straffesparket sikkert i mål, og de hvite fra London skulle ende opp med å stikke av med alle tre poengene, mens det ble en ny skuffende ettermiddag for alle lyseblå.

Manuel Pellegrini sliter med en svært redusert tropp på grunn av mange skader, og hadde før dagens kamp mellom tre og fire på Premier League-tabellen fått både Bacary Sagna og Fabian Delph ute med skade, i tillegg til alle dem som var skadet fra før. Bedre nytt var det at David Silva kunne spille, etter å ha blitt byttet ut et kvarter før slutt forrige helg på grunn av en vridning i ankelen. I tillegg var endelig kaptein Vincent Kompany tilbake på banen, og dagens gledelige nyhet var at belgieren fullførte hele kampen og så ikke ut til å være preget av skadet som har holdt ham ute av spill de par månedene.

Første omgang skulle bli en stillingskrig med mye godt forsvarsspill av begge lag, men samtidig relativt sjansefattig. Sergio Agüero skulle få kampens første sjanse etter ti minutter etter en City-corner, men på volley klarte ikke argentineren å presse ballen ned og avslutningen fra seks meter gikk høyt over. Etter 24 minutter skulle Raheem Sterling få muligheten til å skyte fra seksten meter, men den knallharde avslutningen gikk rett i Tottenhams Danny Rose, og ble dermed blokkert. Noe særlig mer av sjanser er det ikke nødvendig å ramse opp fra den første omgangen, som ikke vil gå inn i historiebøkene som noen stor omgang.

Stillingskrigen mellom lagene fortsatte inn i andre omgang, og Sergio Agüero skulle helt i starten av omgangen få nok en sjanse til å score på hel volley da et skudd ble delvis blokkert og havnet hos argentineren på bakerste stolpe. Nok en gang klarte ikke Agüero å presse avslutningen ned, og ballen gikk igjen høyt over.

0-0 sto seg til det 53. minutt, før altså dommer Mark Clattenburg bestemte seg for å tildele gjestene fra London straffespark i situasjonen der Rose la inn og ballen traff Sterlings rygg. Den hårreisende avgjørelsen sørget for at Tottenham gikk opp i ledelsen, etter at Harry Kane sendte straffen sikkert i mål.

Dette skulle imidlertid skape ny intensitet i kampen, og City satte inn et kraftig støt i et forsøk på å utligne. Et par minutter skulle City få frispark fra farlig posisjon, og Yaya Touré viste nesten gamle takter da han satte ballen over muren og i tverrligger.

Manuel Pellegrini satte etter 66 minutter inn Kelechi Iheanacho for Fernando i et forsøk på å snu kampen, og den unge nigerianeren som har kommet som en komet denne sesongen for City skulle ikke fornekte seg. 74 minutter var spilt da David Silva spilte gjennom Gaël Clichy på kant. Franskmannen la ballen bakover i feltet og der ventet unge Iheanacho som sendte ballen kontant i nettaket. Dermed 1-1 og full kamp igjen.

Det skulle likevel bli Tottenham som kom til å trekke det lengste strået. Åtte minutter før ordinær tid var over ble danske Christian Eriksen spilt gjennom Citys forsvar. Alene med Joe Hart gjorde dansken ingen feil, og dermed sto det 1-2.

City prøvde å legge press på for å utligne på nytt, og fikk en stor sjanse til å score fire minutter på overtid. Agüero la inn fra dødlinja, og Nicolas Otamendi sto klar til å heade inn 2-2 da keeper Lloris kom spurtende bakover og fikk en hånd på ballen, akkurat foran hodet til Otamendi. På returen kom David Silva skliende, men avsluttet med kneet og ballen gikk høyt over.

Dermed endte det med et nytt hjemmetap for Manchester City, som likevel fortsatt bare er seks poeng unna Leicester på toppen av tabellen, etter at the Foxes tapte mot Arsenal på Emirates tidligere i dag. Både Tottenham og Arsenal stakk likevel fra City, og begge ligger nå fire poeng foran de lyseblå.