0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. februar 2016 20:45 Premier League 2015/16 24

Dommer: Stuart Attwell. Tilskuere: 38 852.

Oppsummering

JS81730001Det ble dramatisk og nervepirrende i Sunderland, da City sikret tre poeng etter en ordentlig sliteseier. Sergio Agüero ble matchvinner med kampens eneste mål.

Manuel Pellegrini var City-manager for 100. gang i en Premier League-kamp, dagen etter at han annonserte at dette blir hans siste sesong som manager for de lyseblå. Dermed smakte det nok ekstra godt å se at spillerne hans kjempet for de tre poengene i kveld, samtidig som han ble hyllet av den tilreisende City-fansen.

Chileneren forklarte etter kampen i et tv-sendt intervju at det tette kampprogrammet og de mange skadene City har gjør det vanskelig å stille med samme mannskap i hver kamp, og samtidig også vanskelig å spille på den måten de egentlig har lyst å spille på med offensiv angrepsfotball. I dagens kamp mot Sunderland ble Pellegrini etter hvert nødt til å satse mer defensivt, etter at han først bestemte seg for å starte med både Sergio Agüero og Kelechi Iheanacho på topp. Sistnevnte scoret hattrick mot Aston Villa i FA-cupen, og fortjente dermed kanskje å starte i kveld. Det ble likevel raskt klart at dette ikke var en kamp for Iheanacho, som var relativt usynlig i første omgang, samtidig som Sunderland presset City lengre og lengre bakover.

Pellegrini gjorde en hel rekke endringer fra laget som slo Aston Villa 4-0 lørdag. Joe Hart var tilbake mellom stengene i stedet for Willy Caballero, mens Bacary Sagna ble flyttet over fra midtforsvaret til høyrebackposisjon, og Pablo Zabaleta forsvant ut. Inn i midtforsvaret kom Martin Demichelis, som ble hvilt i helga. På midtbanen gikk ut Fernando, Delph og Sterling ut, mens David Silva og Yaya Touré, som begge fikk spillefri på lørdag, kom inn, i tillegg til Sergio Agüero på topp.

Nettopp Agüero skulle få kampens første sjanse da han etter ni minutter prøvde seg på et langskudd som gikk like utenfor stolpen. Hadde den gått innenfor ville nok uansett keeper Mannone vært på den, og sånn sett var ikke sjansen den aller største.

Sjansen som oppsto etter 16 minutter var imidlertid større, og skulle også føre til kampens eneste mål. Jesus Navas spilte en lav ball inn fra kant, og da den gikk forbi alle, kunne Sergio Agüero ta den med seg på første touch, og på andre touch sette den sikkert forbi Vito Mannone i Sunderland-buret. Argentineren rakk imidlertid ikke å juble for scoringen før han måtte legge seg ned, etter å ha blitt stemplet på baksiden av leggen i skuddøyeblikket og fått seg en rift. Etter en liten tur ut på sidelinjen kunne han imidlertid jogge inn på banen igjen, og City ledet 1-0!

Et Agüero-skudd som duppet over tverrligger etter å ha vært innom en Sunderland-fot var det eneste City skulle greie å produsere av målsjanser resten av omgangen, og i stedet ble Sunderland som kom mer og mer med inn i kampen og etter hvert satte City under et ganske så stort press. Lamine Kone burde absolutt ha scoret etter 33 minutter spilt da et frispark ble slått inn i feltet til City, der Kone fikk stå helt alene og heade mot mål fra fem meter! Bare et svakt plassert hodestøt som gikk flere meter utenfor mål reddet City, i en situasjon der det absolutt burde stått 1-1.

Sunderland var imidlertid ikke ferdige med det, og skulle like før pause få en gedigen dobbeltsjanse til å score. Først skjøt Defoe, og Joe Hart måtte ned i full strekk for å redde. Situasjonen var imidlertid ikke avklart, og fra skrått hold var Jeremain Lens først på holden. Fra få meters avstand sendte han imidlertid ballen i stolpen, og City prise seg lykkelig over å gå inn i garderoben med ledelse 1-0 til pause.

I pausen tok Manuel Pellegrini ut Kelechi Iheanacho og satte innpå Fernando, i et forsøk på å hindre Sunderland i å kjøre over City på midtbanen og komme til flere store sjanser. Det lyktes også – i alle fall en god stund, for et mer defensivt City hadde i andre omgang lenge full kontroll på de rød-og-hvit-stripete. To dueller mellom Nicolas Otamendi og hjemmelagets Jermain Defoe, der Defoe ved begge anledninger sendte en spiss albue inn i hodet på Otamendi, skulle skape temperatur, men ellers skjedde det ikke så mye.

City klamret seg fast til sin 1-0-ledelse, og mot slutten av kampen skulle også Sunderland igjen begynne å trykke City bakover og sette de lyseblå under press. Joe Hart måtte igjen slenge seg så lang han var for å holde målet rent bak seg, etter et godt plassert langskudd og en nydelig redning. Ellers var Sunderland farlig på cornere som ble slått mot nærmeste stolpe, der Joe Hart med nød og neppe rakk å komme tilbake for å få slått ballen vekk. Og var ikke Hart der, var Fernando på plass og fikk headet ballen over eget mål. På en annen corner havnet imidlertid ballen bakerst i feltet til John O’Shea, som heldigvis for Citys del hadde tatt på seg ryggsekk og sendte ballen langt over tverrligger fra kort hold.

Det skulle bli skikkelig nervepirrende for City-fansen mot slutten, og da Joe Hart gikk ut og ikke nådde fram da han ville bokse ballen vekk etter flere dueller inne i feltet, var Nicolas Otamendi god å ha på egen strek. Han fikk ballen unna, og City-fansen kunne pustet lettet ut. Hele fem minutter ble lagt til, og først seks minutter på overtid blåste endelig dommer Stuart Attwell av kampen, og City-fansen kunne juble for tre poeng etter det som må karakteriseres som en skikkelig sliteseier. City hang i store deler av kampen i tauene for å holde Sunderland unna, og med tanke på at også ligaleder Leicester tok tre poeng (slo Liverpool 2-0), var seieren utrolig viktig. Nå venter nettopp Leicester i neste kamp, hjemme i Manchester på lørdag.