2 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. januar 2016 18:30 Premier League 2015/16 23

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 34 977.

Oppsummering

JS81020719Det var spenning og intensitet, og City slo to ganger tilbake etter to scoringer av Sergio Agüero. Det ble likevel ikke mer enn ett poeng borte mot formlaget West Ham.

Manuel Pellegrini gjorde fire endringer på laget som slo Crystal Palace 4-0 hjemme forrige helg. Begge backene var byttet ut – i stedet for Aleksandar Kolarov og Pablo Zabaleta spilte Gaël Clichy og Bacary Sagna, mens Yaya Touré startet i stedet for Fernando i en defensiv midtbanerolle. Selv om City har lyktes svært godt å spille med to spisser i et par kamper nå der Sergio Agüero og Kelechi Iheanacho har spilt sammen på topp, var Iheanacho plassert på benken i dag da kampen mot West Ham i London startet. Inn på venstre midtbane var Jesus Navas kommet.

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før West Ham var i tet. Før minuttet var spilt løp Koyate forbi Yaya Touré på West Hams venstrekant. Ivorianeren greide ikke å holde følge, og Koyate fikk lagt inn i feltet der ballen gikk via rumpa på Fabian Delph og ut i feltet igjen. Der ventet en umarkert Enner Valencia, som ikke hadde noen problemer med sende ballen forbi Joe Hart med et presist skudd. En pangstart på kampen for hjemmelaget med andre ord, mens City ikke hang med i svingene.

Få minutter etter var Sergio Agüero centimetere fra å score da han på nydelig vis først tok ned et framspill fra Yaya Touré og i neste steg sendte ballen over keeper Adrian, som var kommet på halvdistanse. Ballen så ut til å gå inn i det tomme buret, men spratt i den lengste stolpen.

Bare minuttet etterpå skulle imidlertid samme Agüero utligne til 1-1, da han først ble felt av Carl Jenkinson inne i boksen. Dommer Craig Pawson blåste og pekte på straffemerket, helt korrekt, skulle reprisen vise. En uskreven regel sier at den som blir felt aldri skal ta straffsparket selv, men det brydde ikke Sergio Agüero seg overhodet om. Han tok straffen selv, og sendte ballen sikkert i motsatt retning av der keeper Adrian slang seg. Dermed 1-1 og lagene var like langt.

Selv om det skulle gå lenge til neste store sjanse i kampen, var det hele tiden nerve og drama. Dessverre for Citys del satt ikke alltid pasningsspillet slik det skulle, og gjestene fra Manchester ga ofte bort ballen på midtbanen.

33 minutter var spilt da West Ham stormet i angrep og Martin Demichelis med nød og neppe greide å felle Payet idet han var på vei mot mål. Gult kort til Demichelis og frispark fra farlig posisjon for West Ham ble resultatet. Og frisparket skulle virkelig vise seg å bli farlig. Payet traff godt og ballen var på vei mot krysset. En enorm prestasjon av Joe Hart sørget likevel for at det ikke ble scoring. Hart sto opprinnelig i det andre hjørnet, men greide å forflytte seg lynraskt over, og fikk deretter kastet seg så lang han var opp mot krysset der han til slutt fikk en hånd på ballen og fikk fistet den over. En fantastisk prestasjon av Joe Hart, som muligens kan ende opp med å bli sesongens redning i Premier League!

Dermed sto det 1-1 til pause, etter det som må karakteriseres som en underholdende, men likevel rotete omgang.

West Ham skulle få den første store sjansen i andre omgang da Michail Antonio headet centimetere utenfor stolpen fra god posisjon etter et innlegg. 51 minutter var spilt da det skjedde, og få minutter etter skulle det bli Citys tur til nesten å gå opp i ledelsen, da Fabian Delph sendte av gårde et skudd via en West Ham-hæl og i den lengste stolpen.

Fra å være så nær City-scoring, skulle det i stedet bli West Ham som bare minuttet etterpå gikk opp i 2-1, etter meget slett forsvarsspill av Nicolas Otamendi. Det er sjelden at et kast ender opp som målgivende, men det var nettopp det som skulle skje da Antonio raskt kastet ballen inn i City-feltet. Otamendi kan ikke ha vært helt våken, for han feilberegnet totalt da ballen gikk over han og han lot Valencia springe inn foran seg. Alene med Joe Hart satte Valencia ballen i mål fra kort hold, og ble dermed dagens første tomålsscorer. Heldigvis for Citys del skulle det komme en til.

Kvarteret før slutt kom Kelechi Iheanacho inn for City, og da skulle det bli fart i sakene. Der andre spilte støttepasninger bakover, snudde i stedet Citys nye komet raskt rundt da han fikk ballen med ryggen mot mål og fikk satt fart framover. Det var akkurat det som skulle skje ti minutter før slutt da Iheanacho fikk kranglet ballen med seg. Det var riktignok en West Ham-spiller som var sist i ballen før den til slutt havnet hos Sergio Agüero, som plutselig var helt alene med keeper Adrian. ‘Kun’ Agüero hadde ingen problemer med å sende ballen til side for keeper, og dermed skulle også han bli tomålsscorer. 2-2.

Begge lag skulle få muligheten til å avgjøre kampen på overtid, først Agüero med en avslutning fra god posisjon som ble altfor slapp og nesten trillet inn til keeper, og deretter West Ham etter et frispark som ble spilt inn i City-feltet. Kouyate steg høyest, men headingen hans havnet i tverrligger og over. Rett etter det blåste dommer Pawson av kampen, noe som betydde at de to lagene ble nødt til å dele poengene.

Med tanke på at City lå under to ganger er det vanskelig å være virkelig skuffet over det, spesielt med tanke på at West Ham har vært i god form i det siste og i tillegg hadde hjemmebane. I kampen om ligagullet er det likevel to poeng tapt i forhold til Leicester og Arsenal. Førstnevnte hadde få problemer med å slå Stoke på hjemmebane i dag (3-0), mens Arsenal møter Chelsea i morgen.