4 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. januar 2016 16:00 Premier League 2015/16 22

Dommer: Jonathan Moss. Tilskuere: 53 983.

Oppsummering

JS80487257Etter en noe treg start gjorde Manchester City kort prosess på Crystal Palace, og de lyseblå ga seg ikke før det sto hele 4-0 på resultattavlen.

Kelechi Iheanacho har scoret i begge Citys oppgjør mot Crystal Palace før dagens kamp, men det var likevel en gledelig overraskelse for mange at Manuel Pellegrini valgte å starte med den talentfulle angriperen på topp sammen med Sergio Agüero. Citys chilenske manager gjorde flere endringer fra laget som spilte uavgjort mot Everton i midtuken, blant annet så startet både Yaya Touré og Raheem Sterling på benken for de lyseblå som begynte kampen med Fernando og Fabian Delph sentralt i banen.

Til tross for at hjemmelaget var klare favoritter, med tanke på den gode innbyrdesstatistikken så var det Crystal Palace som skulle komme til den første store sjansen på Eastlands. Etter bare to minutter ble et høyt innlegg slått inn i feltet og heldigvis for Manchester City så var det midtstopper Damien Delaney som fikk avslutte med hodet fra om lag fem meter. Headingen var hard, men bare litt til side for Joe Hart som fikk kastet seg og gjort en strålende redning.

Etter en ganske rolig innledning fra vertenes side bestemte Fabian Delph seg for å sparke litt liv inn i kampen. Den engelske landslagsspilleren fikk ballen fra David Silva og avanserte et par meter før han fyrte løs med venstreslegga fra drøye 25 meter. Skuddet var både hardt og velplassert og fôr inn i hjørnet bak walisiske Wayne Hennessey i Palace-buret.

Like etter at City tok ledelsen måtte Joe Hart igjen i aksjon for hjemmelaget. Yohan Cabaye fikk frispark etter en i overkant hard takling av Citys målscorer Delph, og bestemte seg for å ta frisparket selv. Franskmannen skrudde ballen i perfekt bue rundt City-muren, men Joe Hart skulle vise seg å være i det umulige hjørnet og strakk hele sin lange kropp og fikk slått ballen ut. Nok en god redning av den engelske landslagskeeperen.

Mange ganger så blir City anklaget for å være litt omstendelige i angrepsfasen, men denne ettermiddagen i Manchester så var det langskuddene som skulle bli utlaslagsgivende for de lyseblå. Kelechi Iheanacho har en tendens til å komme i begivenhetenes lys når han får spilletid og etter førti minutter kunne den unge nigerianeren notere seg for nok et målpoeng i den lyseblå drakten. Nigerianeren spilte ballen til Sergio Agüero som fikk mye plass utenfor sekstenmeteren til The Eagles og nølte ikke med å fyre av. Skuddet hadde retning mot det lengste hjørnet, men ballen traff hodet til midtstopper Scott Dann og Wayne Hennessey rakk aldri å omstille seg. Dermed kunne Manuel Pellegrinis mannskap gå til pause med 2-0-ledelse, etter å ha stanget i 90 minutter mot Everton uten å score tidligere i uken.

Den andre omgangen startet med et lite skår i gleden da Aleksandar Kolarov måtte bæres ut på båre etter 50 minutter. Hardhausen fra Serbia er ikke ofte skadet, men måtte altså kaste inn håndkleet og inn på banen kom Gaël Clichy. Etter det fikk Manchester City trille mye ball, og hvile med ballen i laget mot et litt tafatt Palace-lag. Etter timen spilt hadde Iheanacho gjort sitt og inn kom Yaya Touré. Ivorianeren brukte ikke lang tid på å bidra og etter bare åtte minutter på banen var han særs delaktig i det som skulle vise seg å bli kampens vakreste angrep. David Silva forserte frem i banen før han fant Agüero som spilte videre til Yaya Touré som fikk ballen i god posisjon utenfor sekstenmeteren. Fremfor å fyre av selv fintet ivorianeren skudd og spilte ballen videre til De Bruyne som på sin side valgte å spille ballen tilbake på tvers til Agüero som fikk en enkel oppgave med å punktere kampen og sette inn sitt andre.

Seks minutter før full tid var det igjen godt lagspill som sto i sentrum da City utnyttet det enorme bakrommet som Palace etterlot seg. London-laget var før kampen et av ligaens gjerrigste bortelag, men når Agüero fikk en hel banehalvdel å løpe på var han ikke vanskelig å be. Alene med Hennessey kunne argentineren sikre seg matchballen ved å sette inn sitt tredje for dagen, men storscoreren valgte uselvisk å spille ballen til David Silva som tok en touch før han plasserte ballen i åpne buret. Nydelig angrepsfotball fra hjemmelaget og en Agüero i storform. Det hele endte dermed med 4-0 til hjemmelaget som også da ledet ligaen for en stakket stund. Senere på kvelden spilte Leicester uavgjort borte mot Aston Villa og tok dermed tabellteten fra City før Arsenal i morgen reiser til Britannia for å møte Stoke.

Uansett en god hjemmekamp fra Manchester City, som etter en litt treg start fikk opp dampen og leverte noen vakre mål hjemme på Eastlands. Neste helg må angrepene være like kliniske når West Ham venter på Upton Park i London.