0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
13. januar 2016 20:45 Premier League 2015/16 21

Dommer: Roger East. Tilskuere: 53 796.

Tidslinje

Oppsummering

JS80306012City stanget og stanget, men fant aldri veien til mål hjemme mot Everton. Det resulterte i poengdeling og 0-0.

Forrige onsdag ble det tap mot Everton, da laget fra Liverpool møtte City på Goodison i semifinale i ligacupen. I kveld møttes lagene igjen, men denne gangen i Premier League, og i Manchester. Trafikkaos og metrolink som ikke gikk sørget for en ganske glissen tribune da kampen startet klokka 7:45 PM lokal tid, men denne ble raskt fylt opp utover i den første omgangen etter hvert som folk kom seg til stadion i regnværet.

Manuel Pellegrini gjorde fem endringer på laget som startet mot Norwich i FA-cupen i helga. Joe Hart var tilbake mellom stengene, mens begge backene også var byttet ut – Sagna og Clichy inn for Zabaleta og Kolarov. Framover på banen gikk Pellegrini vekk igjen fra å spille med to spisser, selv om dette var en stor suksess mot Norwich. Dermed ble det plass til en ekstra midtbanespiller, i tillegg til at Fabian Delph måtte finne seg en plass på benken i kveld. Inn kom Yaya Touré og Kevin De Bruyne. Fernando gikk inn i den defensive midtbanerollen, mens Raheem Sterling og Jesus Navas spilte på hver sin kant. Helt framme måtte Sergio Agüero gjøre jobben alene, mens Kelechi Iheanacho ikke fikk fornyet tillit.

Det ble en relativt tam åpning åpning på kampen, selv om Kevin De Bruyne etter åtte minutter skjøt like utenfor stolpen fra god posisjon inne i boksen, men i en presset situasjon. Den første virkelig store sjansen skulle imidlertid ikke komme før etter 17 minutter spilt, da Bacary Sagna la inn til Yaya Touré, som ventet inne i feltet. Ivorianeren fikk godt treff med hodet, men Everton-keeper Tim Howard, som spilte en kjempekamp for bortelaget, var nede i hjørnet og fikk reddet.

Så skulle det like etter bli Evertons tur til å sette Joe Hart på prøve. Ballen endte opp hos Gerard Deulofeu på kanten, som fra skrått hold fikk sendt av gårde et skudd som Joe Hart fikk stoppet.

Et par minutter etter skulle Raheem Sterling ende opp med å sette ballen like over tverrligger etter et City-angrep. Omgangens største var det likevel bortelaget Everton som hadde da Leon Osman etter drøye halvtimen spilt banket til på hel volley etter et innlegg. Engelskmannen fikk kjempetreff, men skuddet endte opp centimetere utenfor det lengste krysset.

Dermed sto det 0-0 til pause, etter en omgang der begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen, men der City hadde ballen mest.

I den andre omgangen skulle City i enda større grad overta styringen, og presset mot Everton-målet eskalerte utover i omgangen. Etter timen spilt fikk Sergio Agüero kjempetreff da han klinket til på direkten etter en corner. Dessverre for Citys del gikk den knallharde avslutningen rett på Tim Howard, som akkurat rakk å få opp hendene og fikk slått ballen vekk.

City skulle fortsette å komme til gode målsjanser, som da Raheem Sterling noen minutter senere gikk forbi flere Everton-spillere, men ikke klarte å avslutte før han var kommet ganske skrått på mål. Tim Howard måtte riktignok varte opp med en god beinparade.

Howard sto som sagt en meget god kamp i Everton-buret, og måtte også varte opp med nye beinparader da både Kevin De Bruyne og Sergio Agüero prøvde seg.

Kvarteret før slutt kom David Silva inn i håp om at det skulle endre kampbildet, men selv om den lille spanjolen hadde mange gode involveringer, maktet han ikke å gjøre det lille ekstra som eventuelt kunne sørget for den avgjørende scoringen City så sårt trengte.

De lyseblå ville ved flere anledninger ha straffespark, og like før de tre tilleggsminuttene var over, oppsto den aller klareste situasjonen da Raheem Sterling ble felt nesten nede ved dødlinja. Dommer Roger East signaliserte imidlertid bare utspill fra mål, til tross for at straffesparket virket opplagt.

Dermed endte kampen 0-0, et resultat Manuel Pellegrini og hans gutter nok ikke er særlig fornøyd med. Heldigvis for Citys del utlignet Liverpool like før slutt mot Arsenal, slik at den kampen endte 3-3. Dermed er City fortsatt tre poeng bak Arsenal, mens Leicester imponerte ved å vinne sin bortekamp mot Tottenham, og dermed komme opp i 43 poeng – samme poengsum som Arsenal. Med 17 kamper igjen å spille har City fortsatt alle muligheter til å bli ligamester.