1 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
2. januar 2016 18:30 Premier League 2015/16 20

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 20 676.

Oppsummering

City-celeb-1City så ut til å starte 2016 på en svært skuffende måte, både spillemessig og resultatmessig. En sen snuoperasjon i bortekampen mot Watford skulle likevel sikre de lyseblå alle tre poengene.

Første motstander for City i det nye året var Watford, som de lyseblå tok turen til Hertfordshire for å spille kveldskamp mot, første lørdag i 2016. Tidligere på dagen hadde Arsenal vunnet mot Newcastle med knepen margin, mens Leicester bare greide uavgjort hjemme mot Bournemouth. Manuel Pellegrinis gutter hadde dermed muligheten til å knipe to poeng innpå the Foxes, som City spilte 0-0 mot i forrige kamp. Pellegrini valgte å stille med uforandret lag i forhold til den kampen, noe som blant betydde ny tillit til Raheem Sterling fra start på bekostning av Jesus Navas.

City har over lengre tid levert prestasjoner langt under det nivået laget tidligere har vist at de er gode for, og også kampen mot Watford i kveld på Vicarage Road skulle bli en ny svak forestilling av de lyseblå. Første omgang var preget av mange feilpasninger og ukonsentrerte spillere som altfor lett ga bort ballen. Et eksempel er situasjonen som oppsto etter 11 minutter da Eliaquim Mangala ga bort ballen i eget forsvar. Kun en glimrende takling av Nicolas Otamendi i siste øyeblikk forhindret scoring.

Et par minutter var det imidlertid Otamendi som skulle bli lurt da hjemmelagets Odion Ighalo vendte opp og kom helt alene med Joe Hart, som på mesterlig vis fikk reddet.

En dobbeltsjanse for City etter 27 minutter var det eneste som var verdt å skrive hjem om for de lyseblås del i den første omgangen. Silva spilte gjennom Fernandinho, men vinkelen ble spiss og keeper fikk reddet. Ballen skulle imidlertid gå tilbake til Silva, som prøvde seg på et mislykket brassespark. I stedet for avslutning gikk nemlig ballen videre til Raheem Sterling, som fra god posisjon blåste ballen over mål.

Den andre omgangen var ti minutter gammel da hjemmelaget Watford tok ledelsen. Først så det ut til at Ben Watsons innoverskrudde corner gikk direkte i mål, men reprisen viste at det var Aleksandar Kolarov som var sist innom ballen. Stussen hans bakover mot eget mål satte Joe Hart ut av spill, og ballen fôr forbi Citys og Englands sisteskanse, som dermed ikke kan lastes for målet.

City satte etterhvert inn et visst trykk mot Watford-målet, blant annet gjennom et par Yaya Touré skudd som gikk over og utenfor, og en avslutning av Kevin De Bruyne, som keeper måtte helt ned i hjørnet for å redde. Også på en corner kunne City ha scoret da Fernandinho fikk stå helt alene, men headingen til brasilianeren gikk over. City ble muligens også snytt for straffespark på en annen corner, da samme Fernandinho tydelig ble holdt og forhindret fra å stikke fram foten og sette inn den viktige utligningen. Dommer Martin Atkinson var imidlertid ikke interessert i å tildele City straffe.

Manuel Pellegrini tok også grep på sidelinja i et forsøk på å snu kampen, ved først å sette inn Jesus Navas for en svak Raheem Sterling, og så et kvarter før slutt sette inn Wilfried Bony for Eliaquim Mangala. Det førte til et langt mer offensivt City, og byttene skulle også gi uttelling.

82 minutter var spilt da City skulle få corner på venstre side, som Alekandar Kolarov slo inn i feltet. På første stolpe ventet Yaya Touré som på direkten på hel volley klinket til. Som et prosjektil fôr ballen opp i det nærmeste krysset, og plutselig sto det 1-1. En nydelig scoring av Yaya Touré!

Og det skulle bare gå et par minutter før City scoret igjen og hele kampen var snudd på hodet. Bacary Sagna gjorde en god jobb da han først vant ballen på egen banehalvdel, løp opp langs høyrekanten og fikk den tilbake. Helt ute ved sidelinja slo han ballen inn i feltet. Der ventet Sergio Agüero, som hang i lufta og i duell med to Watford-forsvarere headet ballen i det lengste hjørnet, utagbart for keeper. Fra 1-0 til Watford sto det nå plutselig 1-2, og City så ut til å ta tre viktige poeng i kampen om ligagullet.

Det skulle imidlertid bli spennende avslutningsminutter, men fire minutter på overtid blåste dommer Atkinson av kampen, og svært glade og fornøyde City-spillere kunne strekke armene i været og juble for første seier i 2016. Spillet var imidlertid ikke av beste sort, og Manuel Pellegrini har nok å ta tak i før onsdagens semifinaleoppgjør i ligacupen mot Everton på Goodison Park.