0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. desember 2015 20:45 Premier League 2015/16 19

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 32 072.

Oppsummering

Aguero-tackledDet endte målløst i toppoppgjøret mellom Leicester og Manchester City på King Power Stadium i kveld. Dermed går City inn i det nye året på tredjeplass på Premier League-tabellen.

Manuel Pellegrini valgt å gjøre bare én endring på laget som slo Sunderland på lørdag. Sergio Agüero, som ble hvilt i den kampen, startet i stedet for Wilfried Bony, uten at han fikk til så altfor mye mot the Foxes i kveld. 25 minutter før slutt ble han da også byttet ut til fordel for Bony.

City hadde mye av banespillet i kampen i kveld, og greide også å sette et visst trykk mot Kasper Schmeichel i hjemmelagets mål. De helt store sjansene uteble imidlertid, og angrepene endte ofte opp i cornere som det ikke ble noe av.

18 minutter måtte publikum vente før den første sjansen i kampen kom, og selv om Kasper Schmeichel hadde relativt god kontroll, kunne Kevin De Bruyne med et litt bedre plassert skudd gitt City ledelsen da Raheem Sterling la igjen til ham. Sjansen etter 27 minutter var imidlertid større, og City leverte da fin angrepsfotball. Sagna spilte fram til Raheem Sterling på høyrekant, som avsluttet på direkten mot det lengste hjørnet. Schmeichel i Leicester-buret fikk imidlertid en hånd på ballen og slått den utenfor den bortre stolpen.

Leicester skulle også få et par fete muligheter til å score i løpet av den første omgangen, og det i løpet av få sekunders mellomrom. 40 minutter var spilt da hjemmelagets Fuchs fikk slått et innlegg fra kant som gikk mellom City-forsvarer og Joe Hart. På bakerste stolpe dukket Marc Albrighton opp, men selv om målet var helt åpent kom ballen for fort på ham og avslutningen endte utenfor. Få sekunder senere skulle Leicester få en ny stor sjanse til å score da Fernandinho på utilgivelig vis mistet ballen i eget forsvar. Alene med Joe Hart skjøt imidlertid Jamie Vardy over.

Dermed sto det 0-0 til pause i en kamp der City hadde dominert den første halvtimen, men der Leicester mot slutten av omgangen kom mer med i kampen.

Andre omgang startet med en ny stor City-sjanse da en presset Agüero fra kort hold satte ballen over mål etter innlegg fra kant. City-presset skulle fortsette utover i omgangen, uten at de for anledningen refleksgule kom seg til så altfor mange sjanser. Otamendis heading etter en corner var ikke så verst, men Schmeicel hadde relativt god kontroll.

Mest dramatikk ble det da Sergio Agüero gikk i bakken etter en duell med hjemmelagets Inler etter timen spilt. Reprisene viste at Inler ikke var på ballen, og at City muligens ble snytt for straffespark, selv om Agüero falt noe teatralsk. Argentineren ble byttet ut like etter, og det var tydelig da at han fortsatt var svært irritert over ikke å ha fått straffe av dommer Craig Pawson.

Uten de helt store sjansene til verken hjemmelaget eller gjestene fra Manchester ebbet kampen ut med 0-0, et resultat ingen av lagene vil være altfor misfornøyd med. City har fortsatt heng på de to lagene foran seg, og er nå tre poeng bak både Arsenal og Leicester i det vi går inn i 2016. Første utfordring i det nye året blir en ny bortekamp, denne gang mot Watford. Den kampen spilles førstkommende lørdag, kl. 18.30.