4 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. desember 2015 16:00 Premier League 2015/16 18

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 54 523.

Oppsummering

JS79348059City hadde få problemer med å ta seg av nedrykkstruede Sunderland hjemme på Eastlands Boxing Day og vant komfortabelt 4-1 etter mål av Raheem Sterling, Yaya Touré, Wilfried Bony og Kevin De Bruyne. Seieren kommer imidlertid med en sterk bismak, og grunnen heter Vincent Kompany.

Citys store skadeproblemer er i ferd med å avta, selv om Sergio Agüero ble spart i dagens kamp og måtte finne seg en plass på benken. Det samme gjorde Vincent Kompany, som har vært ute av spill siden 8. november, da han forrige gang spilte for City i bortekampen mot Aston Villa. Siden den gang har han måttet melde avbud til spill for Belgias landslag, og bare vært å se på tribunen når City har spilt. I dag var han imidlertid tilbake, og skulle også få et innhopp i andre omgang – som dessverre ble av den korte sorten. Etter å ha spilt ti minutter måtte belgieren byttes ut igjen, og det rapporteres at grunnen er den samme strekkskaden på baksiden av leggen som har holdt ham ute av spill den siste tiden.

Kompany la ut en følelsesladd melding til sine følgere på Facebook etter kampen: «Det var en dårlig dag for meg i dag. Kroppen min føles uovervinnelig – så god som den aldri har vært før – men jeg utfordres stadig av en rekke mindre og lokale skader. Det gjør meg enda mer frustrert enn ved noen av de store skadene jeg har hatt, men det er en utfordring som jeg skal overvinne. Det fins selvsagt verre ting i livet, og det glemmer jeg aldri. Så jeg vil definitivt ikke at noen skal syns synd på meg, og det håper jeg ikke at dere gjør. Dette er min måte å kommunisere om situasjonen min til dem som vil ha noen svar. Jeg har ofret mye for å komme dit jeg er i dag, og fotball betyr alt for meg. Det er dette jeg har kjempet for så hardt. Jeg har lyst til å være verdens beste forsvarsspiller og jeg vil at Manchester City FC og Belgia skal være den beste klubben og det beste landet i verdensfotballen. Jeg vil ikke gi opp den drømmen. Skader har tidligere, og fortsatt, hindret meg fra å bidra på den måten jeg hadde ønsket, men det stopper meg ikke fra å utvikle meg. Jeg vil komme tilbake, og når jeg gjør det vil jeg være sterkere enn noensinne. Jeg er like mentalt sterk som før, jeg vil kjempe for å få det jeg fortjener, som er de beste årene i min fotballkarriere. Med beste ønsker til alle som støtter meg. Jeg ønsker dere alle alt det beste i 2016. La oss alle gjøre neste år til et fantastisk år!»

Selve kampen i dag ble som sagt relativt enkel match for City, som både kunne og burde vunnet med langt flere mål. Etter halvspilt førsteomgang sto det allerede 3-0 etter at Raheem Sterling hadde gitt City ledelsen etter 12 minutter. Et altfor langt innlegg av Aleksandar Kolarov gikk helt over til motsatt kant, der Kevin De Bruyne sprang ut og hentet ballen. Han slo inn i feltet, der Raheem Sterling headet (!) City i ledelsen fra fem meter.

2-0 skulle komme bare fem minutter senere. En herlig markkryper av Yaya Touré fra 20 meter med venstrefoten som gikk helt nede ved stolperota, til venstre for Vito Mannone i Sunderland-buret, sørget for det. Ivorianeren har dermed scoret på langskudd med venstrebeinet to kamper på rad for City.

Og så, fem minutter etter det igjen, i det 22. minutt, skulle det bli tre. Kevin De Bruynes presist slåtte frispark gikk inn til Wilfried Bony som ventet i boksen. Bony headet forbi Mannone og kunne dermed juble for 3-0 til City. Fortsatt var bare en fjerdedel av kampen unnagjort.

City kunne også scoret flere før pause, men slurv i det avgjørende øyeblikket sørget ofte for at det som så ut som store målsjanser, aldri ble noe av. City fikk forøvrig også et mål annulert, da Raheem Sterling ble spilt alene igjennom og scoret. Reprisen viste at avgjørelsen var svært tvilsom. Sterling ble også helt i starten av kampen offer for en merkelig dommeravgjørelse da han fikk gult kort for filming i feltet.

David Silva holdt på å lage 4-0 helt i starten av den andre omgang etter en nydelig hælflikk av Kevin De Bruyne, men Mannone var med på notene og fikk reddet.

4-0 skulle det likevel bli etter 54 minutter, og endelig skulle Kevin De Bruyne også få score, etter å ha hatt målgivende pasninger til to av de tidligere målene i kampen. Belgieren prøvde å slå til Bony, men en Sunderland-spiller fikk kastet seg ned og blokkert. Det gjorde imidlertid at ballen gikk tilbake til De Bruyne, som tok den med seg og avsluttet sikkert forbi keeper. Dermed 4-0 til City.

Sunderland skulle også få et trøstemål, etter at City-forsvaret sov og ikke var først på ballen da et svakt skudd på mål heller endte opp med å bli en pasning til Fabio Borini, som var den eneste som var våken nok til å se muligheten. Joe Hart reddet først da Borini avsluttet fra kort hold, men på returen fra skrått hold fikk italieneren satt ballen i mål mellom Joe Hart og den nærmeste stolpen.

City roet etter hvert ned tempoet, og så ikke ut til å ha så veldig lyst til å score mer enn fire mål, selv om de så absolutt burde ha gjort det. Da David Silva ble felt etter 69 minutter og dommer Anthony Taylor pekte på straffemerket, steg Wilfried Bony fram, i og med at Citys faste straffeskytter Sergio Agüero ikke var på banen, og Yaya Touré var byttet ut. Bonys straffespark var imidlertid for høyt, og gikk over tverrliggeren.

Ti minutter senere burde også Bony ha scoret sitt andre for dagen, da først De Bruyne skjøt og keeper måtte gi retur. For nesten åpent mål fra kort hold satte imidlertid ivorianeren ballen over.

Dermed ebbet kampen ut med 4-1 til City, som dermed er bare tre poeng bak serieleder Leicester, som tapte 0-1 borte for Liverpool. Nettopp Leicester er motstander når det tirsdag er duket for toppoppgjør på King Power Stadium mellom Leicester City og Manchester City.