2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
21. desember 2015 21:00 Premier League 2015/16 17

Dommer: Andre Marriner. Tilskuere: 60 053.

Oppsummering

JS79206452City tapte sekspoengsoppgjøret mot Arsenal på Emirates, og ga med det ikke City-fansen noen særlig god førjulspresang. De lyseblå er etter 1-2-tapet fire poeng bak The Gunners, og seks poeng bak Leicester på topp.

Sergio Agüero var endelig tilbake på City-laget og startet alene på topp i kveldens toppoppgjør mot Arsenal på Emirates i London. På venstre midtbane fikk Fabian Delph starte i stedet for Raheem Sterling, et noe overraskende valg som ikke fungerte så veldig bra. I pausen byttet da også City-manager Manuel Pellegrini ut Delph til fordel for nettopp Sterling. Ellers var laget stort sett som forventet med Otamendi og Mangala som midtstoppere i Vincent Kompanys skadefravær, Sagna og Kolarov på backene, og Fernandinho, Yaya Touré, David Silva og Kevin De Bruyne på midtbanen, i tillegg til Delph.

Kveldskamp på en mandag med gode spilleforhold like før jul var med på å skape en fin ramme rundt kampen, selv om City bare tidvis klarte å følge opp med fint spill. Enkelte kombinasjoner satt bra, selv om det som oftest endte opp med mange feilpasninger og nok en gang et forsvar som altfor enkelt slapp motstanderne til.

En måtte vente helt til det 32. minutt før kampens første målsjanse skulle komme, og det var Kevin De Bruyne som skulle få den da han ble spilt gjennom og stormet mot Arsenals mål. Han hadde med seg David Silva i boksen, men valgte å avslutte – like utenfor den lengste stolpen.

Og da det endelig var kommet en sjanse i kampen, skulle det like godt komme en til, bare 50 sekunder etter at De Bruyne holdt på å gi City ledelsen. Men der City feilet, lyktes Arsenal. Walcott ble spilt gjennom, tok et par skritt innover, og fyrte av fra seksten meter – nydelig borte i det lengste hjørnet, utagbart for Joe Hart, som strakk seg så lang han var.

Dermed 1-0 til Arsenal, som også skulle klare å doble ledelsen før pause. Like før pausesignalet lød sendte Mangala avgårde en feilpasning som ble snappet opp. Fra Walcott gikk ballen videre til Özil, som igjen spilte gjennom Olivier Giroud. Fra skrått hold sendte franskmannen ballen mellom beina på Joe Hart. At det plutselig skulle bli 2-0 til Arsenal like før pause var en skikkelig kalddusj for City-spillerne, som dermed fikk en mye vanskeligere oppgave i andre omgang enn de først hadde sett for seg.

Manuel Pellegrini byttet som nevnt inn Raheem Sterling da andre omgang startet, uten at City umiddelbart ble så mye bedre av den grunn. Arsenal var nære på å øke til 3-0 to ganger i løpet av sju minutter i starten av den andre omgangen, først da Joel Campbell fra meget god posisjon inne i boksen sendte ballen over etter innlegg fra kant, og deretter da Arsenal lekte seg med City-forsvaret og spilte ball i hatt i dem. Ballen endte til slutt hos Aaron Ramsey, som fra kort hold skjøt rett i ansiktet på Joe Hart og ut til corner.

Selv om Arsenal kom seg mye lettere til målsjanser enn City, hadde bortelaget fra Manchester mye ball i laget, uten at det nødvendigvis ble så farlig av den grunn. De siste ti minuttene skulle det imidlertid snu. Først ble innbytter Jesus Navas, som var kommet inn for David Silva, spilt gjennom på Citys høyreside. Spanjolen kom alene med keeper, men hadde ikke selvtillit nok til å avslutte da bare keeper sto mellom han og nettet. I stedet prøvde han å finne Wilfried Bony, som også var kommet inn (for Agüero), men ballen gikk bare rett i et Arsenal-bein.

Et par minutter etter skulle City likevel få sin redusering, og det på nydelig vis. City spilte ballen fram og tilbake på Arsenals sekstenmeter, da Yaya Touré plutselig bestemte seg for å plassere ballen opp i det lengste krysset med venstrefoten. En nydelig scoring av ivorianeren, og dermed var det plutselig full kamp igjen.

City satte inn en stormoffensiv de neste minuttene, og var nære på å utligne da Kevin De Bruyne og Yaya Touré spilte vegg. Ivorianerens avslutning havnet imidlertid like utenfor.

Dermed ebbet kampen ut med 2-1 til Arsenal, som dermed tok med seg alle tre poengene inn i det hektiske juleprogrammet. City er fire poeng bak Arsenal på andre og seks bak Leicester på topp, før Boxing Day-runden andre juledag. Da tar City i mot Sunderland hjemme i Manchester.