2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. desember 2015 16:00 Premier League 2015/16 16

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 53 052.

Oppsummering

CWCoO3nWUAAQYBgDet holdt på å gå galt for City da Swansea utlignet kort tid før slutt i Manchester. Kun tilleggstiden gjensto, men mer tid trengte ikke City på å score igjen og dermed sikre seg seieren. Seiersmålet må riktignok sies å være av den heldige sorten.

Managerløse Swansea kom til Eastlands med alle odds mot seg, men var svært nære på å stjele med seg et poeng på slutten av oppgjøret mot City. I tillegg hadde gjestene fra Wales flere gode sjanser til å score, mens City produserte omtrent ingenting og igjen spilte en relativt svak kamp.

Bortelagets første sjanse skulle komme allerede etter fem minutter da Routledge ble spilt gjennom og enkelt sprang fra Nicolas Otamendi. Å score alene med Joe Hart er imidlertid ikke enkelt, og som vanlig kom Englands sisteskanse ut og fikk gjort seg stor nok til å hindre scoring.

Wilfried Bony var tilbake på laget og startet alene på topp for City i kamp mot gamle lagkamerater i Swansea. Etter 14 minutter skulle han få en god mulighet til å sende City i føringen, men avslutningen fra seksten meter ble for slapp og keeper Fabianski i Swansea-buret hadde få problemer med å stoppe det. I stedet for City-scoring skulle Swansea gå rett i angrep og få til en god avslutning, som Joe Hart måtte slå over tverrligger.

City hadde ballen mye i laget, men greide ikke å spille seg til de store målsjansene. Etter 25 minutter skulle imidlertid de lyseblå få corner, og på den greide Wilfried Bony å rive seg løs og stange ballen i nettet med hodet fra kort hold. En fin prestasjon av ivorianeren, som har høstet mye kritikk fra City-fansen for å levere svake opptredener. Bony jublet naturlig nok ikke hemningsløst etter å ha scoret mot sin tidligere klubb, men det var enkelt å se at scoringen betydde mye for ham.

1-0 skulle holde seg inn til pause, og det var 22 relativt våte spillere som gikk i garderobene for å varme seg i regnværet i Manchester da de første 45 var over. Første omgang hadde ikke vært noen stor forestilling av City, og Swansea hadde faktisk vært vel så gode. Det samme kampbildet skulle også fortsette i andre omgang, og nok en gang måtte Joe Hart tidlig i omgangen ut og gjøre seg stor etter en gjennomspill gjennom City-forsvaret, som førte til en stor sjanse for Sigurdsson.

Alt i alt må nok kampen sies å ha vært en relativt kjedelig affære, og det var ikke før helt på slutten at det plutselig skulle begynne å skje ting. 87 minutter var spilt da Swansea nok en gang skulle greie å spille seg gjennom City-forsvaret, som den siste tiden har vært åpen som en låvedør. Joe Hart kom nok en gang ut da Gomis var på vei alene mot mål, og fikk heldigvis også frispark av dommer Robert Madley. Sekunder etter at dommeren hadde blåst satte nemlig Swansea ballen i mål.

Få minutter senere, etter 89 og et halvt minutt var det imidlertid ingenting som kunne redde City. Nok et gjennomspill endte opp hos innbytter Gomis, som ikke hadde scoret på ti kamper for Swansea. Han fyrte av fra skrått hold, og skuddet var så hardt at Joe Hart knapt rakk å reagere da ballen før inn i nærmeste kryss. Gomis og Swansea-spillerne trodde nok da at det ene poenget var reddet, men slik skulle det altså ikke gå.

Halvannet minutt på overtid skulle nemlig en relativt intetanende Kelechi Iheanacho sørge for det som kom til å bli seiersmålet for City. Nigerianeren var kommet inn for Wilfried Bony sju minutter før slutt, og kom altså til å gjøre det samme som han gjorde mot Crystal Palace tidligere i sesongen – sikre seieren for City på overtid. Denne gangen er det imidlertid Yaya Touré som må få mesteparten av æren for målet. Ivorianeren dro seg inn i boksen, og sendte avgårde et curlet skudd mot det lengste hjørnet. Iheanacho bøyde seg ned for å unngå å bli truffet, men fikk i stedet ballen i ryggen. Deretter gikk den altså på heldig vis videre inn i nettmaskene, noe som altså sikret seieren og de tre poengene for City.