2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
5. desember 2015 13:45 Premier League 2015/16 15

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 27 264.

Oppsummering

Pellegrini-downManchester City leverte en meget svak forestilling på et vindfullt Britannia, der hjemmelaget Stoke taklet de vanskelige forholdene best.

Det blåste kraftig på Britannia Stadium i Stoke-on-Trent under dagens kamp mellom hjemmelaget Stoke City og gjestene Manchester City, og det ble vanskelig for både Stoke- og Manchester City-spillere å beregne hvor ballen kom til å lande ved høye framspill. Hjemmelaget Stoke så ut til å takle forholdene bedre enn gjestene fra Manchester, som leverte en meget svak og tannløs forestilling. Kun én eneste gang greide City å spille seg til en brukbar mulighet, samtidig som hjemmelaget Stoke absolutt burde scoret flere ganger enn de gjorde. Et svært frynsete Manchester City-forsvar som på ingen måte hang med i svingene lot Stoke slippe gjennom gang på gang, og var heldige som slapp unna med bare to baklengsmål.

City sliter med store skadeproblemer for tida, og under dagens kamp var spesielt savnet av Vincent Kompany i midtforsvaret og Sergio Agüero på topp merkbart. I tillegg til Kompany var også Eliaquim Mangala ute med suspensjon, noe som gjorde at midtstopperduoen Nicolas Otamendi og Martin Demichelis var eneste tilgjengelige alternativ. Det har ikke vært en ubetinget suksess. På topp spilte Wilfried Bony, som heller ikke har vært noen ubetinge suksess i City-drakt. Joe Hart var imidlertid klar for spill igjen, og voktet buret.

Det skulle ikke gå mer enn sju minutter før hjemmelaget Stoke var i tet. City hang ikke med i svingene da Stoke kom seg gjennom høyrekanten og la inn foran mål, der Marko Arnautovic ventet og fikk sendt ballen i mål fra kort hold. Dermed 1-0 til hjemmelaget, og for Manchester Citys del begynte det å bli mer og mer tydelig at noe var galt og at det ikke kom til å bli de lyseblås dag.

Og etter kvarteret spilt skulle den følelsen bli enda sterkere hos City-fansen, som da ble vitne til at Stoke økte ledelsen og dermed gikk opp i 2-0. Igjen hang ikke Citys forsvar med i svingene da samme Arnautovic ble spilt gjennom av Shaqiri. Alene med Joe Hart gjorde østerrikeren ingen feil og sendte altså Stoke opp i 2-0.

To ganger til i løpet av den første omgangen kom Arnautovic til store målsjanser, først da han fikk stå helt alene inne i feltet og heade rett utenfor stolpen etter et innlegg fra kant, og deretter da han nok en gang ble spilt gjennom og kom alene med keeper. Denne gangen endte imidlertid avslutningen i den nærmeste stolpen og ut.

City skulle også spille seg til en god mulighet fem minutter før hvilen. Sterling sendte til Kolarov, som fra skrått hold sendte ballen lavt mot det nærmeste hjørnet. Keeper Butland fikk imidlertid reddet med foten, før ballen gikk videre i stolpen og ut til corner. En god mulighet, men med tanke på at dette var Citys eneste nevneverdige sjanse i løpet av hele kampen, sier det mye om hvor svak Citys forestilling faktisk var.

Stoke skulle også i den andre omgangen fortsette å spille seg til store muligheter, og City-fansen kan prise seg lykkelig over at det ikke ble mer enn 2-0. Bojan tvang fram en god redning av Joe Hart, da Stoke nok en gang spilte seg gjennom Citys forsvar og kom alene med keeper etter 53 minutter. Nok en gang var Arnautovic nære på å score, men på returen fra Hart satte han ballen like utenfor mål.

Etter 68 minutter var samme Arnautovic nok en gang nære på scoring da han ble spilt gjennom på genialt vis, men avslutningen hans fra noe skrått hold ble en mellomting mellom skudd og pasning. Shaqiri, som ventet rett foran mål, fikk ikke foten fram, og dermed sto det fortsatt 2-0.

Få minutter etter skulle Stoke enda en gang komme alene med Joe Hart da en ball ble spilt gjennom Citys sovende forsvar, men Bojan maktet ikke å få ballen i mål i og med at Demichelis kom tilbake og reddet nesten på streken.

Manuel Pellegrini prøvde å gjøre endringer underveis, men fikk svi for å ha gjort alle de tre byttene nokså tidlig i den andre omgangen. De siste 20 minuttene måtte City nemlig spille med ti mann, etter at Fernando ble skadet og måtte gå av, samtidig som City hadde brukt opp alle byttene sine.

En helsvart dag for Manchester City med andre ord, som dermed mister tabelltoppen i Premier League.