3 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
28. november 2015 16:00 Premier League 2015/16 14

Dommer: Roger East. Tilskuere: 54 102.

Oppsummering

celeCity er tilbake på vinnersporet etter å ha slått Southampton 3-1 hjemme i Manchester i dag. Og en annen gledelig nyhet – David Silva er tilbake!

City hadde to tap på rad før dagens oppgjør i Premier League hjemme mot Southampton, og hadde ikke vunnet siden i starten av november da Sevilla ble slått på bortebane i Champions League. Mot Southampton i dag valgte Manuel Pellegrini å gjøre fire forandringer på laget som møtte Juventus i midtuka, i et forsøk på å snu den negative trenden. Den første av endringene var han imidlertid tvunget til å gjøre i og med at Joe Hart skadet seg mot Juventus, noe som gjorde at Willy Caballero voktet Citys bur i dag. I forsvaret var Aleksandar Kolarov tilbake på venstreback, mens Raheem Sterling var inne for Jesus Navas. I tillegg startet Fabian Delph i stedet for Fernando, noe som betydde at Delph fikk sin aller første kamp fra start for City. I tillegg var David Silva endelig klar igjen etter skaden han pådro seg for det spanske landslaget i en kamp mot Luxemburg som har holdt ham ute av spill i lang tid, men startet kampen på benken da Manuel Pellegrini før kampstart uttalte i et intervju at det var for tidlig for Silva å spille 90 minutter ennå.

City startet kampen i et forrykende tempo med flotte kombinasjoner og bra spill, og kunne også tatt ledelsen etter seks minutter spilt, da et nydelig plassert frispark av Aleksandar Kolarov tvang bortelagets keeper Maarten Stekelenburg helt opp i hjørnet for å få tak i ballen. Stekelenburg holdt på å gi retur, men rakk akkurat å snappe ballen på streken for to City-spillere som kom stormende til for å pirke ballen i mål.

Det skulle likevel ikke gå mer enn to minutter etter dette før City tok ledelsen. Bortelagets Maya Yoshida mistet ballen på høyrebacken og Raheem Sterling kunne storme i angrep. Inne foran mål fant han Kevin De Bruyne, som fikk en enkel jobb med sende City i føringen fra kort hold. Mesteparten av æren for målet skal likevel Raheem Sterling ha.

Southampton var svært unøyaktig i forsvarsspillet i første omgang, og mistet ofte ballen i kritiske posisjoner på banen, noe som gjorde at City kunne storme i angrep flere ganger etter feilpasninger. Det skjedde blant annet etter 13 minutter da kun en pasning gjennom av Fernandinho som ble litt for lang for Sergio Agüero gjorde at det ikke sto 2-0. Da Agüero skulle avslutte var han kommet for nærme keeper, som fikk reddet.

Så etter 20 minutter skulle City hatt straffe da en Southampton-spiller reddet et skudd på streken med armen. Men i stedet for straffe og rødt kort ble det corner, som City likevel skulle ende opp med å score på. Ballen ble slått lavt ut til Fabian Delph, som klinket til fra 20 meter, via en Southampton-spiller og i mål. Scoringen var Delphs første for City, etter at han ble hentet inn fra Aston Villa i sommer (og deretter har vært lenge ute med skade).

Southampton hadde ikke altfor mange sjanser i løpet av kampen, men skuddet til Virgil van Dijk like etter Citys andre scoring kunne blitt en vakker scoring, hadde den truffet noen centimere lengede nede og noen centimetere lenger til venstre. Skuddet smalt nemlig i krysstanga, bak Willy Caballero som strakk seg så lang han var, men ikke ville hatt nubbekjangs om avslutningen hadde gått innenfor.

Det sto 2-0 til pause, etter en omgang der City startet meget bra, men der ting roet seg kraftig ned i andre halvdel av omgangen.

Den komfortable 2-0 ledelsen skulle imidlertid bli til 2-1 like etter hvilen, etter det som må sies å være en meget merkelig dommeravgjørelse. Southampton stormet i angrep, men endte til slutt opp med å miste ballen. Da blåste plutselig dommer Roger East for noe som hadde skjedd 10-15 sekunder tidligere på en helt annen plass av banen. På dette frisparket ble ballen sendt raskt ut på kant, og City hang ikke med i svingene da ballen ble slått inn i feltet til Shane Long som headet inn Southamptons redusering. Citys forsvarsspill i situasjonen kan ganske sikkert kommenteres og debatteres, men det kan også avgjørelsen til dommer East, som også senere i kampen gjorde noe tilsvarende, samtidig som han også overså straffespark og rødt kort.

Andre omgang var langt svakere av City enn den første, og Southampton kunne fort ha utlignet etter utrolig svakt forsvarsspill av Martin Demichelis da Southamptons Tadic etter timen spilt var på vei gjennom. I stedet for å møte og stanse Tadic, bestemte Demichelis seg utrolig nok for å springe vekk (!) fra Tadic, noe som gjorde at serberen hadde fri vei gjennom til Willy Caballero, som heldigvis for Citys del kom ut og reddet. Like etterpå kunne Southampton også fått straffe da et skudd gikk i armen til Fernandinho, men igjen lot dommer East fløyta bli i hånden.

Og så skulle det til slutt bli 3-1, etter en City-kontring der ballen til slutt havnet hos innbytter Wilfried Bony, som sendte den bak seg til Kevin De Bruyne, som videre sendte den i en bue over til Aleksandar Kolarov som sto umarkert på motsatt side. Han brystet den for å få kontroll, og knallet deretter til – forbi en haug med Southampton-spillere og i det lengste hjørnet, helt nede ved stolperota. En herlig avslutning på kontringen som lenge så ut til å ta for lang tid og dermed renne ut i sanden.

Forøvrig skal det nevnes at selv om byttet var planlagt på forhånd, haltet Sergio Agüero av banen med tydelige smerter da han gikk av. Det siste City trenger er en skade på Agüero enda en gang, og etter kampen kunne manager Manuel Pellegrini fortelle at Agüero hadde fått et spark på hælen. «Kun ble tatt av for å være på den sikre siden. Jeg snakket med ham før kampen og vi sa at han skulle spille 65 minutter. Han fikk et spark på hælen, men det er ikke noe alvorlig. Han har spilt tre kamper på rad nå, og det var derfor han ble tatt av.»

Mer gledelig var det at David Silva endelig var tilbake i spill, da han kvarteret før slutt ble byttet inn for Raheem Sterling til enorm applaus fra publikum.

Stort mer skjedde det ikke i kampen, som altså endte med 3-1 til City og en etterlengtet seier. Etter kampen uttalte manager Manuel Pellegrini at han var svært fornøyd med å vinne. «Det har ikke vært en enkel uke. Vi har bare tatt ett av de seks siste poengene, så det var viktig å slå et vanskelig lag som før denne kampen ikke hadde tapt på bortebane. Jeg var veldig fornøyd med måten laget responderte på. Vi var litt nervøse fram til det tredje målet, men jeg er fornøyd med spillet og resultatet. Nå må vi hente oss inn igjen før tirsdag. Det er viktig for oss å nå semifinalen i ligacupen».

Pellegrini snakker da selvsagt om kvartfinalen i ligacupen mot Hull, som altså spilles tirsdag kveld på Eastlands.