0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
8. november 2015 14:30 Premier League 2015/16 12

Sted

Villa Park

Dommer: Craig Pawson. Tilskuere: 36 757.

Oppsummering

JS76208996City hadde noen fete sjanser til å avgjøre kampen mot Aston Villa, men det endte med poengdeling og 0-0 på Villa Park.

Manuel Pellegrini gjorde bare én forandring på laget som storspilte på onsdag mot Sevilla i Champions League. Kevin De Bruyne startet i stedet for Jesus Navas, som riktignok skulle komme inn etter bare 25 minutter spilt da Wilfried Bony måtte forlate banen på grunn av en strekkskade. Med Sergio Agüero allerede ute med skade har ikke City flust av alternativer på topp, og landslagspausen som gjør at neste kamp ikke er før om to uker passer dermed City godt.

Mens City på onsdag mot Sevilla åpnet i hundre og kom på den ene overgangen etter den andre og ledet 2-0 etter bare ti minutter spilt, skulle det bli en helt annen kamp mot Premier Leagues bunnlag Aston Villa. Villas nye manager, franske Remi Garde, hadde tydelig instruert spillerne sine om å holde ballen i laget og spille på det trygge, noe som gjorde at det ble få muligheter for City i den første omgangen. Da Raheem Sterling gikk ned i feltet åtte minutter før hvilen var det spørsmål om City skulle hatt straffespark, men dommer Craig Pawson var ikke enig. Ellers hadde Kolarov en fin mulighet da serberens skudd gikk via Brad Guzan i Villa-buret, i yttersiden av stolpen og ut.

Den sjansen må likevel beskrives som relativt liten i forhold til de tre gedigne mulighetene City fikk til å avgjøre kampen i andre omgang. At Raheem Sterlings heading fra kort hold etter innlegg fra Navas etter 54 minutter gikk rett i hodet på Guzan og ut til corner i stedet for i mål, skyldes mer tilfeldigheter enn godt keeperspill.

Tolv minutter etter var det Kevin De Bruynes tur til å få stå alene foran mål etter nok et innlegg fra kant av Jesus Navas. Dessverre for Citys del fikk ikke belgieren helt stokket beina.

City fortsatte å presse mot slutten av kampen, og skulle få nok en gigantsjanse på overtid da Fernando headet klokkereint i tverrliggeren, men ballen ville altså ikke inn. Dermed endte det med poengdeling og 0-0 på Villa Park, noe som gir Arsenal muligheten til å overta tabelltoppen dersom de slår Tottenham.