2 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
31. oktober 2015 16:00 Premier League 2015/16 11

Dommer: Robert Madley. Tilskuere: 53 418.

Oppsummering

JS75648339Yaya Touré holdt nervene i sjakk da han plasserte straffesparket bak John Ruddy like før full tid i lørdagens oppgjør mot Norwich.

Etter midtukens seier mot Crystal Palace var det mange som trodde at Manchester City skulle ha få problemer med formsvake Norwich på hjemmebane, men fotball er sjeldent så enkelt. Det ble en kamp hvor City stanget og stanget, samtidig som Norwich hadde sine kontringer. Manuel Pellegrini gjorde en del endringer på laget som startet ligacupoppgjøret tidligere i uken, og inn på laget kom blant annet Vincent Kompany og Nicolas Otamendi i midtforsvaret. På topp stilte imidlertid de lyseblå uforandret og Pellegrini valgte altså å fortsette med duoen Wilfried Bony og Kelechi Iheanacho som lagets fremste menn. Angrepsparet greide til tider å skape noe trøbbel for Norwich-forsvaret, men i de avgjørende situasjonene var siktet ofte noe feil innstilt hos de to spissene.

De første tyve minuttene hadde Manchester City som vanlig veldig mye ball, men greide ikke å komme til de helt store sjansene. Etter tjueen spilte minutter fikk imidlertid Kelechi Iheanacho spilt Wilfried Bony flott gjennom alene med John Ruddy, men ivorianeren gikk for rå kraft og banket ballen utenfor målet i en situasjon hvor 26-åringen virkelig burde greid å treffe innenfor stengene.

Like før halvtimen spilt kom Norwich på en kontring, men Joe Hart var med på notene da Matt Jarvis smalt til fra 16 meter. De samme notene var John Ruddy også med på når Yaya Touré skrudde et frispark fra om lag 30 meter mot krysset, og det hele endte i corner. Frem til pause ble det mye nesten for Manchester City, men det manglet presisjon i de avgjørende fasene, og begge lag gikk målløse i garderoben. Lite tydet på at de gode keeperprestasjonene i den første omgangen skulle bli byttet ut med tabber og dramatikk i den andre.

Kelechi Iheanacho har vært spilleren på alles lepper denne uken etter at unggutten tidvis herjet med Palace-forsvaret i midtuken, og nigerianeren fikk sin andre kamp fra start mot Norwich. Mot The Canaries viste 19-åringen også at han stort potensiale, men etter 55 minutter valgte Pellegrini å legge om til 4-2-3-1 da han satte inn Raheem Sterling for den unge nigerianeren. Den andre omgangen begynte på samme måte som den første, med mye nesten for de lyseblå som kom til sjanser ved både Kevin De Bruyne og Yaya Touré. Men det var en helt annen spiller som skulle få hull på byllen for hjemmelaget.

Etter 67 minutter fikk Manchester City hjørnespark fra høyre og Kevin De Bruyne svinget ballen ut i feltet. Der steg argentinske Nicolas Otamendi til værs og stanget ballen nydelig i krysset bak en sjanseløs Ruddy. Midtstopperen som scoret 6 mål på 35 kamper for Valencia var veldig god mot Manchester United forrige helg, og 27-åringen fikk denne gangen æren av å score sitt første mål for sin nye klubb.

Etter at de tok ledelsen fortsatte de lyseblå å skape nesten-sjanser, men Wilfried Bony, som skal ha skryt for at han ofte havnet i gode posisjoner, hadde ikke dagen foran mål på Eastlands. Kvarteret før slutt valgte Manuel Pellegrini å bytte ut Kevin De Bruyne, som ti minutter tidligere altså hadde kunnet notere seg for en ny målgivende pasning med rivjernet Fernando, for å trygge ledelsen. Det var i tidligste laget.

Syv minutter før full tid skulle nemlig alle som hadde tatt turen til Etihad få seg en real kalddusj. Robert Brady kom til innleggsposisjon på høyrekanten, men det innoverskrudde innlegget ble slått altfor nære Joe Hart som vanligvis er solid i klypene når han går ut i feltet. Denne gangen var den engelske landslagskeeperen imidlertid alt annet enn solid, og sisteskansen regelrett glapp ballen til Cameron Jerome som ikke kunne tro sine egne øyne da han plasserte ballen i det tomme buret. Utligningsmålet skulle vise seg å bli starten på noen hektiske sluttminutter i Manchester. John Ruddy hadde stått en god kamp for et Norwich-lag som ikke har vært bunnsolide bakover denne sesongen, men tre minutter før full tid ble det fullstendig kaos i de gule og grønnes bakre rekker. Sisteskansen gjorde som Joe Hart hadde gjort minutter tidligere, og fomlet med et innlegg. Ballen spratt mot sekstenmeteren hvor Ruddy først felte Fernandinho, men ballen gikk videre til Sterling som fyrte av mot det åpne målet. På streken kastet Russell Martin seg for å blokkere, men den skotske midtstopperen måtte ut med armen for å hindre scoring. Rødt kort til Martin og straffespark på Eastlands. Fra ellevemeteren var Yaya Touré sikkerheten selv og Manchester City var nok en gang i føringen.

På overtid kom Martin Demichelis inn for Yaya Touré og da Norwich kastet alt i angrep ble det kontringsmuligheter for City. Det utnyttet Raheem Sterling som dro seg forbi Robert Brady i sekstenmeteren og ble felt. Kampens siste spark på ballen skulle altså bli enda et straffespark, og med Yaya Touré ute av banen var det Aleksandar Kolarov som sto for tur. Serberen, som vanligvis har et veldig presist venstreben, satte ballen i motsatt hjørne av hva Touré hadde gjort minutter tidligere, men venstrebacken plasserte ballen til side for mål.

Det hele endte derfor med 2-1 til Manchester City som dermed fortsatt leder serien på bedre målforskjell enn Arsène Wengers Arsenal. Nå er det noen dager pause før Manchester City reiser til Spania for å møte Sevilla i Champions League, der har de lyseblå ikke råd til å være like upresise som i dag.