0 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
25. oktober 2015 15:05 Premier League 2015/16 10

Dommer: Mark Clattenburg. Tilskuere: 75 329.

Oppsummering

JS75196707Det endte med 0-0 og poengdeling i et sjansefattig Manchester-derby på Old Trafford. City fikk dermed med seg et viktig poeng og leder fortsatt Premier League.

Mens Sergio Agüero og David Silva fortsatt var ute med skade, var kaptein Vincent Kompany med fra start igjen i Citys midtforsvar, og dannet stopperduo med Nicolas Otamendi. På venstreback var Aleksandar Kolarov med fra start, og Pablo Zabaleta måtte dermed finne seg i å sitte på benken under dagens lokalderby mot United på Old Trafford. Bacary Sagna fikk dermed gå tilbake til sin vante høyrebackposisjon. På midtbanen valgte Manuel Pellegrini å bruke den brasilianske duoen Fernando og Fernandinho sentralt, mens Yaya Touré, Kevin De Bruyne og Raheem Sterling utgjorde resen av plassene. På topp måtte Wilfried Bony finne seg i å spille alene.

Første omgang ble en intens og fartsfylt affære mellom de røde og blå fra Manchester, og til tross for at ingen av lagene klarte å spille seg til noen målsjanser ble det aldri kjedelig. Dommer Mark Clattenburg hadde lagt lista høyt, noe som førte til mange tøffe dueller, uten at det noensinne ble særlig stygt. City hadde i store deler av omgangen presset og trykket mot mål, men kom ikke nærmere scoring enn at Yaya Touré headet utenfor på en corner fem minutter før hvilen.

Mens City var det kvasseste laget i første omgang, skulle United overta initiativet allerede fra start av i den andre omgangen. Etter 50 minutter fikk United corner da et skudd av Herrera gikk via Sterling og ut, og denne corneren ble slått inn til samme Herrera, som ventet såvidt innenfor sekstenmeteren. Raheem Sterling var først i situasjonen, og da Herrera gikk ned ropte alle rødkledde på tribunen på straffespark. Clattenburg pekte imidlertid på cornermerket igjen, selv om reprisen viste at Sterling ikke hadde vært borti ballen. Sterling kunne dermed puste lettet ut, selv om den påfølgende corneren også skulle ende med en stor sjanse for United. Chris Smalling fikk nemlig headet da ballen ble slått inn i feltet, men avslutningen havnet såvidt utenfor den lengste stolpen.

Som sagt var det United som styrte mye av den andre omgangen, selv om City kjempet bra defensivt og ikke lot United slippe til noe særlig. Offensivt skortet det imidlertid for City, og det hjalp heller ikke at Jesus Navas kom inn for Raheem Sterling ti minutter ut i omgangen. Etter drøye timen spilt ga Wilfried Bony bort ballen, noe som sørget for at Mata nesten kom alene med Joe Hart, men Citys sisteskanse var våkent framme og fikk klarert.

Etter hvert som tida gikk ble det mer og klart at Manuel Pellegrini var fornøyd med ett poeng, men det hele så ut til å rakne seks minutter før slutt da United fikk det som må beskrives som kampens suverent største sjanse. Martial slo en høy ball over City-forsvaret, og framme foran kassa ventet Lingard, som tuppet ballen over Joe Hart og i tverrligger. En stor sjanse for hjemmelaget, mens City-fansen kunne puste lettet ut.

Få minutter senere skulle City være nære på å score da en ball ble slått inn i feltet og Nicolas Otamendi var centimetere fra å få foten på ballen. Argentineren ble imidlertid såpass forstyrret av Wayne Rooney at han ikke fikk avsluttet. Og i stedet skulle hjemmelaget få kampens siste sjanse. To minutter før slutt headet nemlig Fellaini til Smalling, som skjøt mot det nærmeste hjørnet. Der var imidlertid Joe Hart på plass med en glitrende redning, selv om skuddet nok hadde gått i stolpen og utenfor hadde ikke Hart vært der med fingertuppene.

Dermed ebbet kampen ut med 0-0, noe som betyr at City fortsatt leder Premier League, riktignok bare med bedre målforskjell enn Arsenal.

På onsdag får City-spillerne en pause fra både Premier League og Champions League når Crystal Palace kommer til Etihad for å spille ligacup fjerde runde.