6 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
3. oktober 2015 16:00 Premier League 2015/16 8

Dommer: Kevin Friend. Tilskuere: 53 850.

Oppsummering

JS73643816Newcastle tok utrolig nok ledelsen mot Manchester City i første omgang. Grunnen til at ordet «utrolig» er verdt å nevne, er fordi City faktisk vant kampen mot The Magpies hele 6-1! Og den store helten ble Sergio Agüero som nå endelig har våknet. Argentineren scoret hele fem mål!

Sergio Agüero scoret hele fem mål i løpet av 20 minutter da City lekte med Newcastle hjemme på Eastlands – og det etter at bortelaget Newcastle faktisk hadde tatt ledelsen!

City gjorde tre forandringer på laget som spilte mot Borussia Mönchengladbach i midtuka. Pablo Zabaleta gjorde sin første kamp fra start denne sesongen da han startet i stedet for Bacary Sagna, som så langt har startet alle kamper for City på høyrebackposisjon denne sesongen. I tillegg var en skadefri Eliaquim Mangala med fra start igjen etter endelig å ha blitt skadefri, mens Fernando startet på midtbanen i stedet for Yaya Touré.

City startet ikke kampen mot gjestene fra nord på en så aller verst måte, og fikk en god mulighet til å score etter åtte minutter spilt. Newcastle-keeper Tim Krul reddet en god avslutning fra Kevin De Bruyne, men ballen havnet inne i Newcastle-feltet igjen, der det ble mye klabb og babb. Til slutt klarte Newcastle-forsvaret å få ballen unna.

Og i stedet for 1-0 til City, som mange kanskje hadde ventet ville skje mot et Newcastle i dyp krise, skulle det bli bortelaget som tok ledelsen. 18 minutter var spilt da gjestene kom på en visitt og fikk lagt inn til Mitrovic, som ventet inne i feltet. Han fikk stå helt alene og heade gjestene i ledelsen, forbi Joe Hart, som ikke rakk å slenge seg til riktig side. Dermed 1-0 til Newcastle, noe som nok kom som et ganske stort sjokk på hjemmepublikummet.

Heldigvis for Citys del skulle ikke dette vare. Selv om Newcastle faktisk var nære på å gå opp i 2-0 da Mitrovic igjen ble spilt gjennom (i offsideposisjon, noe assistentdommer merkelig nok ikke fikk med seg, noe som gjorde at Joe Hart måtte trå til med en kjemperedning), skulle City klare å utligne før pause. Tre minutter før pause slo David Silva ballen gjennom i feltet til Fernandinho, som deretter headet videre til Sergio Agüero, som så til slutt headet ballen i mål. Repriene viste at City to ganger i samme angrep var nære på å havne i offside, men assistentdommeren var meget dyktig som begge ganger holdt flagget nede helt korrekt og dermed sørget for at Sergio Agüero kunne score sesongens fjerde mål for City. Fernandinhos heading til Agüero ble headet videre av argentineren rett i nota, uten at Newcaste-forsvaret klarte å henge med, og dermed var stillingen 1-1.

Uavgjortresultatet holdt seg til pause, etter en omgang der City absolutt ikke hadde spilt noe bra, men hadde greid å løfte seg litt mot slutten av omgangen.

Og dette løftet skulle så definitivt bli mange hakk bedre i den andre omgangen. Noe må ha skjedd med City i pausen, for det var et helt annet lag som kom ut til andre omgang (i tillegg til laget i helt konkret forstand var blitt endret i og med at Jesus Navas var kommet inn for Raheem Sterling).

Bare fire minutter var spilt da Sergio Agüero scoret sitt andre for dagen og dermed sendte City i føringen. Det var bortelagets Mbamba som mistet ballen, som deretter gikk fra De Bruyne til Silva og så Agüero. Argentineren vridde seg fri og fikk deretter avsluttet via et Newcastle-bein og i mål. Kanskje noe heldig, i og med at skuddet forandret retning, men City hadde like fullt tatt ledelsen i kampen. 2-1!

De som rapporterte fra kampen hadde knapt rukket å skrive om Citys andre mål, idet Sergio Agüero igjen scoret og dermed sendte City opp i ledelsen 3-1 med et hattrick. Der var nemlig bare minuttet etterpå, altså i det femtiende minutt, at De Bruyne sendte ballen til Agüero, som nok en gang sendte ballen forbi Tim Krul da han fikk muligheten. Dermed 3-1 til City, i en kamp som nå var totaldominert av de lyseblå.

Og så, tre minutter etterpå, ville også Kevin De Bruyne tegne seg på scoringslista. Navas sendte en høy ball inn mot Kevin De Bruyne, som på hel volley inne i boksen sendte ballen mot det lengste hjørnet og i mål. Et vakket mål av belgieren, og fra å ligge under 0-1 var City plutselig oppe i 4-1. Og mer skulle det bli!

Sju minutter etter skulle nemlig Sergio Agüero score sitt fjerde for dagen, i det som etter hvert utviklet seg til å bli en helt ellevill kamp, sett med City-øyne. Denne gangen gjorde argentineren det meste selv da han avsluttet i det lengste hjørnet fra 16 meter. Dermed 5-1 til City.

De lyseblå var likevel ikke ferdig med det, og aller minst var Sergio Agüero ferdig. Bare et par minutter skulle det bli 6-1 til City, og Sergio Agüero skulle komme til å score sitt femte for dagen, som bare én av fem spillere i Premier Leagues historie (de andre er Alan Shearer, Andy Cole, Dimitar Berbatov og Jermain Defoe.) Agüero er likevel dem som har brukt desidert kortest tid på å score sine fem mål – bare 20 minutter! På dette femte Agüero-målet: De Bruyne spilte til Silva, som slo ballen videre inn i feltet. Der ventet utrolige Sergio Agüero, som på lengste kom sliende og dermed satte inn sitt femte mål for dagen! En helt utrolig prestasjon i hele Citys historie, og altså en mulighet til å bli unik i hele Premier Leagues historie, hadde han scoret sitt sjette. Likevel valgte manager Manuel Pellegrini å bytte ut argentineren bare noen få minutter etter, noe som altså betydde at det ikke ble noen ny scoringsrekord i Premier League på Agüero (selv om Agüero altså er den som har brukt kortest tid på å score fem).

Wilfried Bony kom inn i stedet for Agüero (etter 66 minutter spilt), men etter dette forsvant noe av den aggresiviteten som hadde vært i City-angrepet etter sidebyttet, noe 6-1 kom til å holde seg hele omgangen ut. City kom seg riktignok til noen flere sjanser, men virket å være ganske fornøyd med 6-1, noe som også kampen ebbet ut med.

6-1 er likevek et fantastisk resultat sett med City-øyne, spesielt med tanke på at City lå under 0-1 i utgangspunktet og Citys noe svake form i det siste så ut til å vedvare. I stedet er City igjen oppe på toppen av Premier League, riktignok før søndagens kamper spilt.