4 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
26. september 2015 13:45 Premier League 2015/16 7

Dommer: Mark Clattenburg. Tilskuere: 35 867.

Oppsummering

JS73119151To offsidemål, keepertabbe og forsvarsrot sørget for Citys verste tap siden mai 2008, selv om det var City som først tok ledelsen. Tottenham stakk av med alle tre poengene etter å ha slått City 4-1 på White Hart Lane.

Manuel Pellegrini overrasket alle da startelleveren ble offentliggjort en time før kampstart mot Tottenham. Mellom stengene befant Willy Caballero seg, mens Joe Hart var henvist til benken. Om dette skyldes en skade eller om Hart rett og slett var vraket, vites ikke i øyeblikket. Med tanke på Caballeros prestasjoner i kampen vil nok Pellegrini få litt av hvert å svare for om Hart var helt frisk og kunne ha spilt.

Vincent Kompany ble først rapportert å være på benken, men ble rett før kampstart byttet ut med George Evans, noe som altså vil si at Kompany likevel ikke var klar etter skaden som har holdt ham ute de siste kampene. I forhold til laget som startet i ligacupen mot Sunderland i midtuka hadde Pellegrini bare gjort én forandring – Fernandinho var med fra start i stedet for Jesus Navas, som var henvist til benken. Det betydde at Martin Demichelis og Nicolas Otamendi fortsatte i midtforsvaret, Kolarov og Sagna på backene, Fernandinho, Fernando, De Bruyne, Yaya Touré og Sterling på midten og Agüero framme.

City startet kampen relativt positivt og skulle etter 25 mintter også ta ledelsen. City kom på en farlig overgang og Yaya Touré spilte gjennom Kevin De Bruyne, som befant seg akkurat på linje med sisteforsvarer. Alene med keeper Lloris gjorde De Bruyne ingen feil og scoret sitt tredje mål i City-drakta.

Bare minutter etter kunne det blitt 2-0 til City, men Lloris var nede i hjørnet og fikk slått Sterlings avslutningsforsøk utenfor.

Det siste kvarteret av førsteomgang åpnet kampen seg noe opp, og hjemmelaget kom mer med. På dette tidspunktet kunne det ha vippet begge veier. Kolarov var nære på å sende City opp i 2-0 da City kontret og Sterling spilte gjennom Kolarov på venstre kant. Avslutningen gikk imidlertid rett på keeper fra skrått hold.

Og i stedet for 2-0 til City skulle det bli 1-1. En offsideplassert Walker ble først spilt gjennom på Tottenhams høyrekant. Assistentdommer overså at Walker som var nærmeste spiller foran ham befant seg to meter i offside da han ble spilt gjennom og lot spillet gå. Innlegget var farlig, men Caballero var offensiv og fikk ordnet opp. Ballen gikk deretter ut til De Bruyne, som ikke var taktisk klok da han spilte ballen inn i midten igjen, i farlig sone. Pasningensforsøket ble også mislykket, og i stedet plukket Dier opp ballen. På direkten fyrte engelskmannen av, forbi en Willy Caballero som nettopp hadde kommet seg på beina igjen og ikke var helt våken. Ballen fôr inn via stolpen og til City-spillernes store fortvilelse var det uavgjort til pause i stedet for at City ledet.

Mens City-fansen håpet at Tottenham-målet før pause skulle vekke City, var det det stikk motsatte som skjedde rett etter pause. Fire minutter var spilt av den andre omgangen da Tottenham fikk frispark på kant. Ballen ble slått inn i feltet, der det befant seg både City- og Spurs-spillere. Med en duell ute i feltet der det befant seg mange spillere var det ingen grunn til at Willy Caballero skulle komme stormende ut, men det var akkurat det argentineren valgte å gjøre, selv om det ikke var noen som helst sjanse for at han kunne nå ballen. Med en City-keeper på halvdistanse og åpent mål var det ikke noe problem med hjemmelagets Aldersweireld å heade ballen i tomt bur. Dermed 2-1 til hjemmelaget på det som må betegnes som en kjempetabbe av Willy Caballero. Kameraene zoomet naturlig nok inn på Joe Hart, som befant seg på Citys benk.

Og ille skulle bli til verre. Timen var spilt da Tottenham gikk opp i 3-1 på nok et mål som skulle vært annulert for offside. Et frispark fra Tottenhams Christian Eriksen endte i krysstolpen og gikk ut igjen. Der var Harry Kane på plass og sendte ballen opp i det motsatte hjørnet og i mål. Reprisen viste at Kane befant seg en god meter i offside da frisparket gikk, og dermed skulle vært avvinket hadde assistentdommeren vært mer våken.

I det 79. minutt skulle det også bli 4-1 til hjemmelaget, og selv om det også luktet offside da Lamela ble spilt gjennom, viste reprisene at assistentdommeren denne gangen hadde sitt på det tørre ved å la Lamela få gå. Cabellero kom ut, kastet seg, ble rundet, kom seg opp igjen og kastet seg, mens Martin Demichelis som befant seg bak Caballero også kastet seg to ganger og ble like mye lurt av Lamelas skuddfinter som Caballero. Men Lamela beholdt roen og avsluttet til slutt kontrollert forbi både Caballero og Demichelis. 4-1 til Tottenham.

Det som hadde startet så bra for City hadde utviklet seg til å bli et mareritt, og da dommer Mark Clattenburg til slutt blåste av kampen, var det et faktum at City hadde fått sitt verste tap siden mai 2008 da City tapte 1-8 for Middlesbrough i serieavslutningen den sesongen. Selv om City har tapt med tre mål noen ganger siden den gang, har City aldri sluppet inn så mange mål som fire. Ironisk er det at stortapet kom på en dag City hadde mulighet til å ta sin sjette borteseier på rad og dermed bli historiske. Aldri tidligere har City greid å vinne seks bortekamper på rad i serien, og dagens bortetap sørget for at det altså ikke ble noen realitet denne gangen heller.

Fra å starte sesongen på en overlegen måte har City nå tapt tre av de fire siste kampene. Selv om det som skjer ennå ikke kan beskrives som noen krise, er det liten tvil om at mye må endre seg skal City ha noe håp om å vinne årets Premier League. Nå venter Borussa Mönchengladbach i Champions League onsdag kveld. Også der er det avgjørende for Citys del å få en seier, etter å ha tapt den første kampen mot Juventus.