0 - 1
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
12. september 2015 16:00 Premier League 2015/16 5

Dommer: Mike Jones. Tilskuere: 25 167.

Oppsummering

JS71950929Innbytter Kelechi Iheanacho brukte bare minuttet på å avgjøre toppoppgjøret mot Crystal Palace på Selhurst Park. Like før slutt ble han matchvinner og sørget dermed for Citys beste sesongstart noensinne.

Manchester City fortsetter å imponere, og den ene rekorden etter den andre faller som et resultat av godt spill og gode resultater av de lyseblå. I dag ble Crystal Palace slått 1-0 på Selhurst Park, noe som betyr at City fortsatt troner alene på toppen i Premier League etter fem seirer av fem mulige. Bare én eneste gang tidligere har City greid å vinne sesongens fem første kamper, og det skjedde så langt tilbake som høsten 1912. Den gangen var målforskjellen imidlertid bare på 6-1, og med en målforskjell på 11-0 etter de fem første kampene denne sesongen er altså dette en prestasjon som overgår det som skjedde for litt over hundre år siden.

I tillegg til å ha vunnet de fem første kampene har ikke de lyseblå sluppet inn et eneste mål. City er bare det fjerde laget i den engelske toppdivisjonen som har greid nettopp dette (United 97, Chelsea 05 og Portsmouth 06), og som om ikke dette var nok har City nå satt ny rekord i antall kamper på rad uten å slippe inn mål. Tar en med siste kamp forrige sesong er denne rekken nå oppe i 6, noe de lyseblå aldri tidligere har greid. Samtidig øker rekken med antall seirer på rad – denne er nå oppe i 11. Her satt City imidlertid ny rekord allerede i forrige kamp.

Dagens kamp mot Crystal Palace ble en jevn affære som tidvis var preget av høy temperatur og en del stygge taklinger. David Silva måtte stå over for City på grunn av en ankelskade, noe som var kjent på forhånd. At også Raheem Sterling hadde pådratt seg en skade og måtte stå over, kom imidlertid som en overraskelse. Inn kom Samir Nasri og Wilfried Bony, mens nyinnkjøpte Nicolas Otamendi og Kevin De Bruyne måtte finne seg en plass på benken fra start.

I starten av kampen skulle både hjemmelaget Palace og City få hver sin gode mulighet til å score. Samir Nasri ble spilt gjennom på et frispark og befant seg plutselig alene med keeper. Franskmannen fikk imidlertid ikke avsluttet skikkelig, og sjansen rant ut i sanden. På motsatt side mistet Eliaquim Mangala ballen i farlig posisjon, noe som skapte en god mulighet for hjemmelaget. Joe Hart var imidlertid nede og reddet skuddforsøket fra Bolasie.

Så skulle det midtveis i omgangen bli temperatur, først da Scott Dann meide ned Sergio Agüero midt på banen. Uten mulighet til å nå ballen og med en kraftig spark rett i kneet til Agüero som sendte argentineren rett i bakken, skal Dann være svært glad for at dommer Mike Jones bare dro opp det gule kortet. Agüero prøvde å fortsette etter å ligget nede lenge og deretter kommet ut på banen igjen, men ga raskt beskjed om at han var for skadet til å fortsette. I stedet fullførte Agüero kampen på benken med en stor ispose på kneet. Det er bare å krysse fingrene for at skaden ikke er alvorlig og at Citys skadeutsatte spiss snart er tilbake i spill. Inn for Agüero kom Kevin De Bruyne, som dermed fikk sin debut for City.

Få minutter etter var det imidlertid Yaya Tourés tur til å sette inn en knallhard takling som sendte en Palace-spiller rett i bakken. Også Touré ble belønnet med gult kort, noe Crystal Palace-manager Alan Pardew var høyst uenig i. Fellingen skjedde like foran de to benkene, og en rasende Pardew sprang inn på Citys tekniske område. Det førte på sin side til at Pellegrini reagerte, og det oppsto en konfrontasjon mellom de to managerne. De skværet imidlertid opp senere.

Etter drøye halvtimen spilt skulle endelig Wilfried Bony få muligheten til å score da han fikk en god dobbeltsjanse fra kort hold. Mens det første skuddet ble reddet, var den andre avslutningen direkte svak, da Samir Nasri sendte ballen tilbake til ham.

Like før de fire tilleggsminuttene i den første omgangen var over kunne Sakho ha scoret da han sto alene på bakerste etter et innlegg fra kant, men avslutningen gikk svakt over. Dermed sto det 0-0 til pause i en jevn kamp der begge lag kunne ha scoret.

Kampbildet skulle ikke endre seg nevneverdig i den andre omgangen, selv om City etter hvert tok noe over. 1-0 til City skulle det imidlertid ha blitt allerede etter fem minutter spilt av den andre omgangen. City kontret etter en Palace-corner, og Kevin De Bruyne sendte Jesus Navas igjennom alene med keeper. Navas ble presset av to Palace-forsvarer, men var sterk og greide å holde dem unna. I tillegg gjorde han alt rett da han deretter rundet keeper. Det eneste som gjensto var å sette ballen i det tomme buret, men på utrolig vis greide Navas, som var litt i ubalanse, å sette ballen utenfor den nærmeste stolpen! Selv om vinkelen var noe skrå og spanjolen var i ubalanse burde det likevel ha vært enkelt å sette ballen mellom stolpene i den situasjonen.

Etter 69 minutter skulle Joe Hart, som hadde en forholdsvis rolig dag på jobb, få strukket litt på seg da han måtte redde en heading fra vertenes Puncheon etter et innlegg fra kant.

Da heller ikke dette ble mål så det lenge ut til at kampen skulle ende med 0-0. Begge lag skulle imidlertid få hver sin store mulighet til å avgjøre like før slutt, men bare City skulle greie det. Zaha la inn fra kant etter 88 spilte minutter og Dwight Gayle burde absolutt ha greid å sette ballen i mål da han fikk stå helt alene foran mål. Avslutningen gikk imidlertid utenfor, og reprisen viste at det ville vært en real gavepakke fra assistentdommeren til Palace hadde de greid å score der, i og med at Gayle befant seg i en klar offsideposisjon da ballen ble spilt.

Men i stedet for at Palace avgjorde kampen på slutten, skulle det i stedet bli de lyseblå gjestene fra Manchester som skulle gjøre det. Kelechi Iheanacho var kommet inn for Wilfried Bony, og etter bare 54 sekunder på banen skulle han gjøre det Bony ikke hadde greid på 90 minutter. Målet var riktignok ikke noe vanskelig å score på, men han var på rett plass til rett tid sa Samir Nasri sendte avgårde et skudd som Palace-keeper McCarthy måtte gi retur på. Først på returen var 18 år gamle Iheanacho, som fikk sin City-debut i forrige kamp mot Watford da han fikk noen få minutter med spill på slutten. Dermed kunne den unge nigerianeren juble for å ha avgjort kampen og blitt matchvinner med sin scoring i det 90. minutt, som var det eneste som skilte to lagene i ettermiddagens kamp.

City skulle riktignok få en gedigen dobbeltmulighet til å øke til 2-0 langt på overtid (det ble lagt til fem minutter), men det var nok et feilvalg da Yaya Touré uegoistisk sendte videre til Kelechi Iheanacho da City kontret og kom to alene med keeper. Ihenacho var presset og fikk ikke skikkelig avsluttet. Jesus Navas plukket imidlertid opp ballen og fyrte den inn igjen mot hodet til Yaya Touré. Ivorianeren må ha blitt så overrasket over å få ballen tilbake igjen, og iallfall med så stor kraft, at han fra én meter greide å heade utenfor på blankt mål etter det knallharde innlegget fra Navas, som muligens var ment som en avslutning på mål.

At det bare ble 1-0 og ikke 2-0 får likevel relativt liten betydning for Citys del, som nå ligger for eksempel 11 poeng foran fjorårets seriemester Chelsea, etter bare fem kamper spilt. Mens City fortsetter å vinne og vinne, gikk Chelsea på et nytt tap i dag, borte mot Everton.

Nå tar City en liten pause fra Premier League for å spille åpningskampen i Champions League på tirsdag kveld, hjemme mot Juventus. Ifølge Manuel Pellegrini skal både David Silva og Raheem Sterling være klar til den kampen, men nå gjenstår det altså å se hvor alvorig Sergio Agüeros kneskade er. Kelechi Iheanacho viste imidlertid i dag at City har flere lovende angripere som kan avgjøre jevne kamper.