2 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
29. august 2015 16:00 Premier League 2015/16 4

Dommer: Mark Clattenburg. Tilskuere: 53 218.

Oppsummering

Raheem Sterling scoret sitt første offisielle mål i Premier League for Manchester City da de lyseblå satte klubbrekord ved å slå Watford 2-0 i ettermiddag.

Manchester City var store forhåndsfavoritter før hjemmekampen mot The Hornets, men det skulle ta tid før de lyseblå fikk hull på byllen mot Watford. Det nyopprykkede laget var, i likhet med City, ubeseiret før dagens oppgjør. Kampens første ordentlige mulighet skulle gå til City og Raheem Sterling som etter 25 minutter fikk to muligheter til å sende de lyseblå i føringen, men begge gangene ble skuddet avverget av Gomes i Watford-buret og ut til corner. Etter 38 minutter vant City ballen etter høyt press og Sergio Agüero vendte på en femøring utenfor sekstenmeteren og banket ballen like til side for målet. Stort mer skjedde ikke i den første omgangen, men som kompensasjon satte City virkelig fart fra start av i den andre.

I pausen valgte Manuel Pellegrini å ta ut Jesus Navas til fordel for Samir Nasri som denne sesongen ser ut til å ha blitt fjerdevalg som offensiv midtbane. Veien til førstelaget kan fort også bli lengre for franskmannen hvis alt går i orden med overgangen til Kevin De Bruyne. Uansett så fortsetter Manchester City å score mål med Samir Nasri på banen, og denne gangen skulle det bare ta 90 sekunder før ballen satt i nota bak Gomes. Etter en fin innsats fra David Silva sentralt i banen slo spanjolen ut til Bacary Sagna som har innledet sesongen godt på høyrebacken. Franskmannen leverte et nydelig innlegg til Raheem Sterling som fikk stå helt alene foran mål og plassere ballen på volley bak Watfords brasilianske sisteskanse. Målet var Sterlings første for Manchester City i en offisiell kamp og engelskmannen feiret iherdig da han sprakk nota etter overgangen fra Liverpool i sommer.

Etter 55 minutter var det på tide å slippe mesteparten av luften ut av Hornets-ballongen da Yaya Touré sto klar for å ta frispark fra 19 meter. Mange trodde nok at ivorianeren skulle stå for nok et kremmerhus, men slik gikk det ikke. Selv om skuddet hadde god retning så gikk ballen i muren og ut til David Silva på høyresiden av sekstenmeteren. Silva, som før kampen fortalte at City måtte fortsette i det samme sporet som klubben har vist i sesongens tre innledende kamper, tok saken i egne føtter og slo en utsøkt pasning til Fernandinho. Brasilianeren dunket ballen bak sin landsmann i Watford-målet og økte Citys ledelse til 2-0. Det var Fernandinhos andre scoring denne sesongen og midtbanespilleren har nå scoret i to hjemmekamper på rad.

Grunnet skadeproblemer hadde Manchester City med tre unggutter på benken og ett minutt før full tid fikk kjempetalentet Kelechi Iheanacho endelig sin etterlengtede debut for de lyseblå. Den 18 år gamle nigerianeren er ansett som en av klubbens største angrepstalenter og vil nok få en del spilletid for City, i blant annet ligacupen, hvis han ikke leies ut.

Kampen ebbet ut med 2-0 til Manuel Pellegrinis mannskap som dermed satte ny klubbrekord med ti strake seiere. Det betyr selvfølgelig at de lyseblå har full pott denne sesongen og forsvaret holder fortsatt tett, noe som skal gjøre det vanskelig for nysigneringen Nicolas Otamendi å spille seg inn på laget. Manchester City har nå tre poengs luke ned til Crystal Palace som ligger på andreplass med ni poeng på sine fire kamper. London-laget slo regjerende mester Chelsea på Stamford Bridge i dag, noe som betyr at José Mourinhos mannskap har åtte poeng opp til City etter fire kamper spilt.

I intervjuet etter seieren valgte Pellegrini å gi honnør til Samir Nasri for innsatsen han la ned etter innhoppet i pausen. Ut med Navas og inn med Nasri betydde også formasjonsendring for Pellegrini som valgte å flytte Raheem Sterling opp på topp sammen med Sergio Agüero. Et godt trekk av chileneren som fikk sin betaling etter bare 90 sekunder av den andre omgangen. «Jeg er fornøyd fordi at vi fikk skryt forrige uke for måten vi spiller på i 4-2-3-1, nå viste vi at vi også kan spille 4-4-2», gliste 61-åringen etter kampen. «Samir kom innpå og spilte aldeles strålende. Når vi fikk dyttet David Silva over på høyre så fikk han mindre mannsmarkering, i tillegg til at Sterling kom nærmere Agüero». På spørsmål om han han tror at Sterlings mål betydde mye for den unge angrepsspilleren så svarte Pellegrini han ikke vil dømme engelskmannen etter målene han scorer. «Det er mange grunner for at vi hentet Raheem. I dag så viser han at han ikke er en dyr spiller, men en god spiller».

Manchester City har innledet sesongen strålende, men nå venter en landslagspause før det blir toppkamp på Selhurst Park mot Crystal Palace om to uker.