0 - 2
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
23. august 2015 17:00 Premier League 2015/16 3

Dommer: Anthony Taylor. Tilskuere: 38 523.

Oppsummering

JS70574237City fortsetter å imponere. Søndag ettermiddag ble Everton slått 2-0 borte på Goodison, en bane der City ikke har for vane å vinne. Dermed står de lyseblå med ni poeng etter tre kamper spilt, ingen mål sluppet inn, og fortsatt tabelltopp. I tillegg betydde seieren at City nå har tangert klubbrekorden med ni strake seiere på rad.

Manuel Pellegrini valgte å stille med uforandret mannskap fra start på Goodison i ettermiddag fra det laget som spilte mot Chelsea forrige søndag. På benken var riktignok nyinnkjøpte Fabian Delph kommet etter å ha blitt kvitt skaden som har satt ham ut av sesongstarten. Den tidligere Aston Villa-spilleren skulle også få noen få minutter med spilletid helt på slutten.

Nyinnkjøpte Nicolas Otamendi var med andre ord ikke klar for spill ennå, men lite gjør det når City-forsvaret fortsetter å levere solide opptredener. Også i dagens kamp leverte Bacary Sagna, Vincent Kompany, Eliaquim Mangala og Aleksandar Kolarov varene, og sistnevnte skulle også tegne seg på scoringslista.

Den som først kunne notert seg på samme liste var Sergio Agüero, som etter bare litt over minuttet spilt fikk sjansen til å skyte fra ganske skrått hold. Everton-keeper Tim Howard var imidlertid med på notene og fikk avverget med en beinparade.

Etter ni minutter skjedde det samme igjen. Denne gangen var det Jesus Navas som la inn fra kant. Inne i feltet hadde Sergio Agüero dratt seg fri. Argentineren avsluttet på direkten, men igjen var Tim Howard der og fikk stoppet ballen med beina.

City skulle spille seg til flere store sjanser i første halvdel av den første omgangen, som for eksempel da David Silva la ballen inn foran mål. Raheem Sterling var helt alene og burde stukket fram venstrebeinet for å sette ballen i kassa. I stedet prøvde han å score med høyre og nådde dermed ikke fram.

Utover i omgangen skulle Everton spille seg mer inn i kampen, og var nære på å score like før pause da Lukaku sendte et frispark fra like utenfor sekstenmeteren på oversiden av tverrliggeren og over.

Dermed 0-0 til pause, i en kamp som for øvrig fikk en dramatisk start da en tilskuer bak Everton-målet kollapset og trengte medisinsk hjelp etter et par minutter spilt. En våken Sergio Agüero var en av de første som oppdaget dette og tilkalte hjelp.

Også i starten av den andre omgangen var City nære på å ta ledelsen da Raheem Sterling spilte gjennom David Silva. Spanjolen fyrte til, men ballen traff den nærmeste stolpen og spratt ut igjen. Dermed fortsatt 0-0.

Etter knappe timen spilt skulle det likevel løsne for City som rullet opp et angrep langs venstresiden. Raheem Sterling fant Aleksandar Kolarov med en lur stikker og serberens sugende løp ble da også belønnet med scoring. Fra nesten død vinkel avsluttet Kolarov – på innsiden av Tim Howard, som nok hadde ventet et innlegg, og i mål! 1-0 til City!

Bare et par minutter etter kunne det blitt to. Jesus Navas hadde med seg Agüero inne i feltet, men valgte til slutt å avslutte selv – rett i fleisen på Howard!

Everton hadde også et par muligheter til å score, ca. 12 minutter før slutt da det først oppsto panikk i City-forsvaret etter at Joe Hart bommet på ballen på en corner. City fikk i første omgang ballen vekk, men Everton trykket på og Vincent Kompany ble til slutt nødt til å redde på streken da tidligere City-spiller Gareth Barry headet.

Til tross for dette hadde City alt i alt god kontroll på vertene fra Merseyside, og få minutter før slutt skulle også seieren sikres da innbytter Samir Nasri la på til 2-0. Yaya Touré sendte franskmannen gjennom, og med en lekker liten chip over Tim Howard og i mål var de tre poengene sikret. 2-0 til City, som dermed fortsatt er i tet i Premier League, og som fortsatt ikke har sluppet inn mål. I tillegg gjorde seieren at City tangerte klubbrekorden med ny strake seiere på rad, og med seier neste helg over Watford på hjemmebane vil det altså skrives historie.