3 - 0
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
16. august 2015 17:00 Premier League 2015/16 2

Dommer: Martin Atkinson. Tilskuere: 54 331.

Oppsummering

JS70169123Chelsea er regjerende Premier League-mester, men det virket ikke slik i ettermiddagens storoppgjør på Etihad Stadium. City fortsatte storspillet fra serieåpningen og knuste laget til José Mourinho 3-0.

Manuel Pellegrini stilte med tilnærmet lik startellever som i serieåpningen mot West Bromwich, med ett viktig unntak – Sergio Agüero startet på topp i stedet for Wilfried Bony som måtte finne seg en plass på benken. En Sergio Agüero i form kan skape problemer for ethvert forsvar, og så skjedde også i ettermiddagens kamp mot fjorårets seriemester. Det var ikke gått mer enn et halvt minutt før David Silva på sedvanlig vis tredde igjennom Agüero med en nydelig stikker. Alene med keeper Asmir Begovic maktet imidlertid ikke argentineren å få ballen i nettet. Bosnieren reddet første forsøk før ballen havnet hos Jesus Navas, som fra skrått hold skjøt like utenfor lengste stolpe.

Dette var imidlertid bare en av mange fete sjanser Agüero skulle få til å score i løpet av den første omgangen. Etter 9 minutter sendte Aleksandar Kolarov et frispark hardt inn foran mål. Igjen var Agüero nær ved å score, og hadde han hatt en skostørrelse større ville han også nådd fram på innlegget og dermed kunne satt ballen i mål.

Etter kvarteret spilt skulle samme Agüero få to nye sjanser til å score på relativt kort tidsrom, men begge gangene var keeper Begovic nede og fikk reddet avslutningsforsøket. Kun storspill av Chelseas bosniske reservekeeper hindret altså City fra å lede med flere mål etter bare kvarteret spilt.

Agüero var likevel ikke ferdig med å komme til store sjanser. 20 minutter var spilt da Aleksandar Kolarov, som spilte en meget god kamp, fant Agüero alene inne i boksen med et presist innlegg. Citys nye nummer 10 trengte bare å bredside ballen forbi Begovic og i mål, men traff helt feil og i stedet gikk ballen utenfor stolpen.

På bare 20 minutter kunne altså City ledet 4-0 over Chelsea, men Sergio Agüero, fjorårets toppscorer i Premier League, hadde misbrukt alle fire sjansene. Likevel skal argentineren ha ros for å ha spilt seg til mulighetene, og ikke minst skal et meget våkent City-lag ha ros for å ha utspilt Chelsea totalt i den første omgangen.

Belønningen for det store overtaket skulle til slutt også komme, og Sergio Agüero skulle få sin revansje for de misbrukte mulighetene. Etter en drøy halvtime spilt kombinerte argentineren med Yaya Touré på 16-meteren til Chelsea. Det Agüero deretter gjorde var ren nytelse. En demping på brystet, en frekk vending og en forsering framover var nok til å lure fire Chelsea-spillere. Omtrent fra straffemerket og med en haug med Chelsea-spillere rundt seg sendte Agüero ballen i det lengste hjørnet, via stolpen og inn, til enorm jubel fra den utvidede South Stand, som fikk sin offisielle åpning i dagens kamp. 1-0 til City, og en mer fortjent ledelse er det knapt mulig å tenke seg.

Det kunne også blitt 2-0 like før pause, etter nok en strålende slått ball av Aleksandar Kolarov på et frispark. Foran mål ventet Eliaquim Mangala som fikk hodet på ballen. Stussen endte imidlertid like utenfor stolpen.

Selv om det bare sto 1-0 til pause hadde City-fansen mye å glede seg over, ikke minst da Chelseas nye medisinske støtteapparat sprang ut på banen for å hjelpe bortelagets Cahill. Chelseas manager José Mourinho har som kjent sørget for at lege Eva Corneiro ikke lenger får sitte på benken under kamp, noe som har ført til mange mediaoppslag og bråk rundt klubben. City-fansen jublet ironisk da de nye legene kom inn på banen, og ropte i tillegg taktfast «Eva, Eva».

Det som gledet mest var likevel spillet, men i den andre omgangen kom Chelsea etter hvert mer med inn i kampen, og spilte seg også til et par store muligheter. 20 minutter før slutt var Eden Hazard nær ved å score etter å ha kombinert med Diego Costa foran Citys mål etter en Chelsea-kontring. City-spillerne kastet seg for å blokkere, men til slutt var det kun en våken Joe Hart som sto i veien for Hazards avslutning fra rundt ti meter.

Manuel Pellegrini ble etter hvert nødt til å gjøre noen taktiske bytter for å sikre bakover. Martin Demichelis kom inn for en opplagt Raheem Sterling 11 minutter før slutt, noe som skulle vise seg å være et lurt trekk. I alle fall skulle det få minutter etterpå stå 3-0 til City.

2-0 ble det da kaptein Vincent Kompany på nesten samme måte som i serieåpningen mot West Bromwich stanget inn en corner ti minutter før ordinær tid var ute. Også denne gangen var det David Silva som slo corneren, og også denne gangen var Kompany først på ballen på nærmeste stolpe etter å ha slått Ivanovic i hodeduellen. Det kontante hodestøtet sendte ballen i det lengste hjørnet, og forbi en sjanseløs Begovic. 2-0 til City.

Og ikke mange minuttene etter skulle to bli til tre. Chelsea slurvet i forsvarsspillet og David Silva snappet opp en pasning. Ballen gikk deretter videre til Fernandinho som klinket til – og fikk drømmetreff! Ballen fôr som et prosjektil inn i det lengste hjørnet, og 54 331 tilskuere på Etihad Stadium (ny tilskuerrekord), blant annet på den nye tre nivå høye South Stand, kunne konstatere at City ledet 3-0 over en av sine største utfordrere til ligagullet.

Chelsea fikk en diger mulighet til å redusere på overtid etter at Diego Costa sendte ballen i stolpen. På returen fra innbytter Falcao var Joe Hart med på notene og fikk avverget.

Dermed endte toppoppgjøret i Manchester mellom lagene som har vunnet de to siste sesongenes Premier League med 3-0 til City, som nå er hele fem poeng foran Chelsea etter bare to kamper spilt. Med 6-0 i målforskjell er City også ligaleder, selv om det selvsagt er liten vits å snakke om tabellen så tidlig i sesongen. Likevel sender nedsablingen av Chelsea et solid signal til konkurrentene om hva City er i stand til.

Neste kamp for de lyseblå er nok et vanskelig oppgjør – borte mot Everton neste søndag.