0 - 3
Full tid

Detaljer

Dato Tid Turnering Sesong Runde
10. august 2015 21:00 Premier League 2015/16 1

Dommer: Mike Dean. Tilskuere: 24 564.

Oppsummering

JS69820921Manchester City overbeviste i serieåpningen på The Hawthorns, og slo hjemmelaget West Bromwich med solide 3-0.

De blåkledde gjestene fra Manchester fikk en perfekt åpning på sesongen med 3-0 over The Baggies, og innehar dermed også serieledelse etter at den første runden av den nye Premier League-sesongen er unnagjort.

En som skal ha en stor del av æren for nettopp det er David Silva, som spilte en fantastisk kamp i City-drakta. Spanjolen sørget også for det første målet, om enn på noe heldig vis. Yaya Touré skjøt på direkten fra 16-meterstreken etter at Jesus Navas hadde sendt ballen bakover i feltet fra høyrekanten. Ballen touchet såvidt innom David Silva på veien, før den også var borti beina til hjemmelagets Dawson i det den gikk mellom beina hans. De to berøringene sørget for at det meste av farten fra Yaya Tourés opprinnelige skudd var borte, men som i sakte film trillet ballen likevel til side for keeper Boaz Myhill og i mål. Dermed sto det 1-0 til City etter bare ni spilte minutter, og gjestene hadde fått en drømmeåpning på Premier League-sesongen 2015/16.

Om Touré ikke skulle bli kreditert den første scoringen, er det i alle fall liten tvil om hvem som skal krediteres den andre. 24 minutter var spilt da ivorianeren spilte vegg med sin landsmann Wilfried Bony. Bony la ballen tilbake til Touré, som med innsiden banket ballen opp i krysset på vidunderlig vis fra 17 meters hold. Målet ga assosiasjoner til de mange vakre scoringene Touré hadde for to sesonger siden, da City som kjent endte opp som seriemester.

City hadde flere gode muligheter til å gå opp i 3-0 før pause, først da Wilfried Bony skjøt like utenfor stolpen via et West Bromwich-bein etter drøye halvtimen spilt. Bony startet kampen på bekostning av Sergio Agüero, som etter en senere sommerpause enn mange av de andre i City-troppen på grunn av Copa America fortsatt ikke er 100% matchfit. Det samme gjelder Pablo Zabaleta og Martin Demichelis, som også startet på benken. Fernandinho, som også spilte Copa America, men ikke spilte seg helt til finalen, slik som de tre argentinerne, var imidlertid med fra start i serieåpningen.

En som også var med fra start var Raheem Sterling, som dermed fikk sin debut for City i en obligatorisk kamp. I sommer brukte han ikke mer enn to minutter på å score i den første treningskampen sin for City, og etter 41 minutter spilt fikk han også en eventyrlig mulighet til å score i den «ordentlige» debuten sin. 20-åringen ble spilt gjennom alene med keeper, men viste tydelig hvor han skulle skyte, samtidig som det ikke var nok kraft i den for dårlig plasserte avslutningen. Selv om Sterling avsluttet til side for keeper var det tid for Myhill å komme seg ned og få slått ballen unna, til Sterlings store fortvilelse.

Også Aleksandar Kolarov kunne ha økt til 3-0 før pause, men ble taklet i det avgjørende skuddøyeblikket. Dermed ledet City 2-0 etter de første 45 minuttene, og manager Manuel Pellegrini var garantert fornøyd med Citys enorme dominanse, til tross for noen brente målsjanser. Hjemmelaget fikk knapt låne ballen i store deler av omgangen, mens City sentret mye og kjapt gjenvant ballen de få gangene West Bromwich fikk tak i den.

The Baggies kom imidlertid sterkere tilbake i andre omgang, og klarte da også å spille seg til noen gode muligheter, for eksempel da Berahino ble spilt gjennom fem minutter ut i omgangen. Reprisene viste at han skulle vært vinket av for offside, men i og med at han ikke klarte å overliste Joe Hart på den digre muligheten spilte ikke det så stor rolle.

I stedet skulle det bli 3-0 til City. Banens beste, David Silva, slo etter en knapp time spilt en presis corner inn i feltet. På nærmeste stolpe steg kaptein Vincent Kompany til værs og headet bakover – over keeper Myhill og opp i det lengste krysset! Tidligere stopperpartner Joleon Lescott hadde i oppgave å følge Kompany, men den duellen vant Kompany så det suste, og dermed sto det 3-0 til City.

Kvaliteten i City-spillet dalte utover i omgangen, noe som selvsagt også henger sammen med at kampen i realiteten allerede var avgjort. Det ble mye rot og lite plan over spillet, men 4-0 kunne det likevel blitt like før slutt da City fikk en stor dobbeltmulighet. Silvas avslutning ble først blokkert, før innbytter Sergio Agüero, som fikk den siste halvtimen i stedet for Bony, skjøt. Keeper Myhill var imidlertid med på notene og fikk avverget.

Dermed endte kampen 3-0 til City, som fikk sendt et tydelig signal til konkurrentene om at de ønsker å gjenvinne Premier League-troféet. Både Chelsea og Arsenal avga poeng på hjemmebane i serieåpningen mot antatt svakere motstand (hhv. Swansea og West Ham) og City er dermed i tet etter én kamp spilt. Neste oppgjør er førstkommende søndag kl. 17 da Chelsea kommer på besøk i sesongens første hjemmekamp. Det er med andre ord duket for storoppgjør på Etihad til helga.