FA, Premier League og EFL: – Sesongen skal fullføres

FA, Premier League og EFL uttaler at sesongen 2019/20 skal fullføres, og at det ikke lenger fins noen siste frist for når det kan skje. Samtidig vil det ikke bli spilt fotball før tidligst 30. april. Det betyr at en rekke nye City-kamper utsettes.

Mens UEFA tirsdag hadde møte som følge av coronautbruddet, og da bestemte at EM utsettes ett år og nå heller skal spilles sommeren 2021, har FA, Premier League og EFL i dag hatt møte for å diskutere hva som skal skje med de kampene som gjenstår sesongen 2019/20 i England.

De er nå kommet fram til at den tidligere fristen om at alle kamper må være ferdigspilt innen 1. juni strykes, og at det ikke lenger er noen frist. «The FA’s Board has agreed for this limit to be extended indefinitely for the 2019/20 season in relation to Professional Football» skriver Premier League i sin offisielle presseuttalelse, noe som altså betyr at det ikke fins noen frist for når sesongen skal bli fullført – men at den skal fullføres.

At EM nå er utsatt gjør at det blir mulig å spille ligakamper i sommer – dersom det er blitt mer kontroll på coronautbruddet da. Dagens bestemmelse åpner imidlertid også for at sesongen kan avsluttes på et enda senere tidspunkt.

Samtidig er det også bestemt at det ikke skal spilles fotball før tidligst 30. april. Det betyr at en rekke nye City-kamper nå offisielt er utsatt:

5. april: Manchester City – Liverpool
11. april: Southampton – Manchester City
18. april: Evt. semifinale i FA-Cup
25. april: Brighton – Manchester City

Hele uttalelsen:

The FA, Premier League, EFL and women’s professional game, together with the PFA and LMA, understand we are in unprecedented times and our thoughts are with everyone affected by COVID-19.

We are united in our commitment to finding ways of resuming the 2019/20 football season and ensuring all domestic and European club league and cup matches are played as soon as it is safe and possible to do so.

We have collectively supported UEFA in postponing EURO 2020 to create space in the calendar to ensure domestic and European club league and cup matches have an increased opportunity to be played and, in doing so, maintain the integrity of each competition.

The FA’s Rules and Regulations state that «the season shall terminate not later than the 1 June» and «each competition shall, within the limit laid down by The FA, determine the length of its own playing season».

However, The FA’s Board has agreed for this limit to be extended indefinitely for the 2019/20 season in relation to Professional Football.

Additionally, we have collectively agreed that the professional game in England will be further postponed until no earlier than 30 April.

The progress of COVID-19 remains unclear and we can reassure everyone the health and welfare of players, staff and supporters are our priority. We will continue to follow Government advice and work collaboratively to keep the situation under review and explore all options available to find ways of resuming the season when the conditions allow.

We would all like to re-emphasise that our thoughts are with everyone affected by COVID-19.

4 svar

  1. Cato Røren sier:

    Når man ser på hvor sent England kom i gang med sine tiltak mot corona, så tviler jeg sterkt på at dette kan la seg gjennomføre. Selvom jeg håper jeg tar grundig feil.

  2. Dette er som å bestemme seg for at griser kan fly.

  3. 5-aside turnering i juni? Myntkast..? Alfabetet? No way de klarer å spille ferdig!

  4. John Askildt sier:

    Per Arne Rennestraum en lyt ha trua.. Og i mellomtiden anbefales denne klassikeren 💙👍😊https://m.youtube.com/watch?v=GfRWTg61W24

Legg igjen en kommentar