Arsenal-kampen spilles onsdag 11. mars

Hjemmekampen mot Arsenal som ble utsatt på grunn av ligacupfinalen spilles allerede i neste uke – onsdag 11. mars.

Opprinnelig skulle City ha spilt Premier League-kamp hjemme mot Arsenal søndag ettermiddag, men den kampen ble utsatt da det ble klart at City skulle spille ligacupfinale samme dag. Nå er det klart at den utsatte kampen mot Arsenal spilles onsdag 11. mars – altså om bare en uke. Avspark er kl. 20.30 norsk tid, og kampen vises på Sky Sports i England, og sannsynligvis også på TV 2 Premium i Norge.

At kampen kan bli spilt i neste uke kommer av at Arsenal sist torsdag ble slått ut av Europa League. Mens laget til Mikel Arteta vant 1-0 i Hellas mot Olympiakos i 16. delsfinalen i Europa League, var det bortelaget fra Hellas som scoret kampens eneste mål i returoppgjøret i London. Dermed måtte det ekstraomganger til. Her så det ut til at Arsenal kom til å trekke det lengste strået da Pierre-Emerick Aubameyang scoret for Arsenal i det 113. minutt, men ledelsen glapp i det 119. minutt. På svært dramatisk vis scoret bortelagets Youssef El-Arabi like før ekstraomgangene var over. Arsenals Aubameyang kunne faktisk ha blitt helt ved å score enda en gang etter dette, men misbrukte en eventyrlig mulighet. Dermed var det Olympiakos som gikk videre på bortemålsregelen, mens Arsenal er utslått. Å vinne Europa League var sannsynligvis Artetas beste mulighet å kvalifisere seg til Champions League neste sesong, så å si at exiten var svært skuffende for the Gunners, er ingen overdrivelse.

Det betyr uansett at Arsenal er ledig neste midtuke når Olympiakos skal spille 8. delsfinale i Europa League, mens City ikke møter Real Madrid i Champions League før uken etterpå. Dermed har de to lagene mulighet til å spille hengekampen seg imellom.

Normalt sett ønsker ikke UEFA at kamper i de nasjonale ligaene spilles samtidig som det er Champions League, men det blir av og til gitt dispensasjoner, og det har altså skjedd her – på samme måte som mot West Ham for et par uker siden. Onsdag 11. mars spilles nemlig også to Champions League-kamper: PSG mot Dortmund og Liverpool mot Atletico Madrid.

City får dermed nok en hengekamp satt opp på en onsdag på meget kort varsel. Det samme skjedde etter at hjemmekampen mot West Ham først ble utsatt på grunn av kraftig vind og dårlige værforhold.

I og med at Chelsea i kveld slo Liverpool ut av FA-cupen og gikk til kvartfinalen, er det klart at Premier League-kampen mellom Chelsea og City i London lørdag 21. mars vil bli utsatt. Dato for når den kampen vil bli spilt er så langt ikke klart.

 

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar