Agüero matchvinner på Hillsborough

Sergio Agüero scoret kampens eneste mål da Manchester City tok seg til kvartfinalen i FA-cupen etter å ha slått Sheffield Wednesday 1-0 på Hillsborough.

Det var ikke mer enn en eneste fulltreffer av Sergio Agüero som skilte lagene på Hillsborough i kveld, da det ble spilt 5. runde i FA-cupen mellom hjemmelaget Sheffield Wednesday fra Championship og Manchester City, som søndag ble ligacupmestere. Det vil si, scoringen var det eneste som skilte i målprotokollen, for når det gjaldt sjanser, avslutninger og ballinnehav var det bare ett lag på banen: City. Seieren burde ha vært langt større, men nok en gang var ikke effektiviteten foran mål særlig stor.

Pep Guardiola gjorde seks endringer på laget som startet ligacupfinalen på søndag. I forsvaret gikk Zinchenko, Fernandinho og Walker ut, mens Mendy, Otamendi og Cancelo kom inn. På midtbanen forsvant Gündogan, Sterling og Foden ut, mens Bernardo Silva, Mahrez og Jesus kom inn. Bare Claudio Bravo, John Stones, Rodri, David Silva og Sergio Agüero var igjen i startelleveren.

Som sagt var det stort sett enveiskjøring gjennom hele kampen på Hillsborough, og hjemmelaget fikk knapt låne ballen. I løpet av de første 45 minuttene greide likevel ikke City å skape så veldig mye. En farlig ball inn foran mål i åpningsminuttene fant nesten veien til Agüero fot, men han greide ikke å stikke fram beinet i tide og ballen forsvant forbi.

Tar vi også med en Gabriel Jesus-heading som gikk utenfor har vi nevnt de største farlighetene før Nicolas Otamendi skulle få omgangens klart største sjanse. Headingen hans med bakhodet smalt i tverrliggeren etter at Riyad Mahrez slo et frispark inn foran mål, og det var det nærmeste City kom før hvilen – i en omgang der City faktisk hadde null avslutningen mellom stengene!

Det skulle imidlertid bedre seg i andre omgang. City hadde fortsatt ballen, og kom seg nå også til langt flere muligheter. Bare i løpet av de første fem minuttene av andre omgang var City farlig frampå ved flere anledninger. Benjamin Mendy hadde et skudd som smalt i tverrliggeren fra skrått hold, og både Sergio Agüero og Bernardo Silva testet Wednesday-keeper Joe Wildsmith.

Og så, etter 53 minutter, skulle kampens eneste scoring komme. Benjamin Mendy ballen framover mot Sergio Agüero, som brukte første touchen på å dempe ballen, før han snudde rundt og avsluttet fra ti meters hold – mellom beine på en Wednesday-forsvarer som kom skliende inn, og deretter via hansken til keeper Wildsmith som var nede og forsøkte å redde. Sisteskansen fikk altså en hånd på ballen, men greide likevel ikke å forhindre ballen fra å sprette videre inn i mål. Absolutt ingen umulighet for keeper å ta, men Agüeros skudd var hardt.

Dermed 1-0 til City, og det burde også ha blitt flere scoringer. Mahrez avsluttet utenfor nærmeste stolpe etter 71 minutter, mens de gule og oransje også skulle få en svær dobbelsjanse bare sekunder senere. Først avsluttet John Stones og deretter Rodri fra femmeterstreken, men ved begge anledninger var Wildsmith der og reddet.

Riyad Mahrez skulle to ganger i løpet av kort tid også forsøke seg på skudd, men Wildsmith tok det som var.

City burde definitivt ha scoret helt på tampen da de kom tre mot én og innbytter Sterling avsluttet, men det ville seg heller ikke da, og dermed ble Sergio Agüeros scoring den eneste i kampen, og den som sender City videre til kvartfinalen i FA-cupen. Motstander der blir Newcastle. Før den tid skal det imidlertid spilles flere kamper. Det neste som står på programmet nå er Manchester-derby. Det spilles på Old Trafford kommende søndag.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar