Pep: – Det er langt fra over

Pep Guardiola var strålende fornøyd med måten City spilte på i gårsdagens imponerende 2-1-seier borte over Real Madrid, men advarer om at det er langt fra over. Det samme gjør Kevin De Bruyne – banens gigant i går.

«Jeg er veldig glad for seieren», uttalte han etter kampen, «men også måten vi spilte på. De første 10-15 minuttene var veldig vanskelige, men vi spilte veldig godt. Vi slapp inn et mål vi ikke burde ha sluppet inn. Etter at vi scoret fant vi rytmen, og så scoret vi et til.»

Selv om det var mye å glede seg over etter gårsdagens seier, advarer Citys manager om at det fortsatt gjenstår en kamp, og at ingenting er avgjort. «Vi er glade i dag, men det er langt fra over. Jeg håper at vi kan gjøre en god kamp i returoppgjøret også. Zidane kommer til å studere det som skjedde og vil tilpasse seg før den neste kampen. Å vinne på Bernabeu er uansett briljant, og jeg håper at det vil hjelpe oss til å tro på oss selv i framtiden.»

Guardiola var heller ikke sen om å hylle Citys to målscorere i kampen: Gabriel Jesus og Kevin De Bruyne. «Det fins ikke en spiss i verden som har den intensiteten som Gabriel har uten ball», kunne Pep fortelle om Gabriel Jesus. «Han er så rask og han er så god.»

En overraskelse da kampen startet var det imidlertid at Jesus ikke var å finne på topp for City, men i stedet spilte på venstrekanten. «Vi bestemte oss for å spille uten spisser på grunn av måten de forsvarer seg på», kunne Guardiola fortelle. «Du er nødt til å spille bredt, siden de er så aggressive. I de første minuttene slet vi, men etter det fløt det bedre.»

Også Kevin De Bruyne, som både hadde målgivende pasning på den første scoringen og selv satte det avgjørende straffesparket, blir hyllet av Guardiola. «Han var skadet i forrige sesong, men denne sesongen har han vært veldig kreativ, og han jobber hardt. Han er en fantastisk spiller!»

De Bruyne svarte på rosen til sin manager ved selv å rose både lagkameratene og Pep. «Det er en veldig god start», kunne han fortelle. «Vi slet i de første 15 minuttene, men det gjelder å komme seg gjennom stormen. Det var en jevn førsteomgang, og vi startet andre omgang veldig bra. Målet deres kom på et dårlig tidspunkt for oss, siden det var vi som dominerte da. Men responsen vår var briljant. Det var et nydelig mål fra Gabriel Jesus.»

Om Citys overraskende formasjon kunne De Bruyne fortelle: «I løpet av de fire årene med Pep har han overrasket noen ganger. Noen ganger får ikke spillerne beskjed før rett før kampen hva de skal gjøre.»

Også De Bruyne advarer, i likhet med sjefen sin, om at oppgjøret er langt fra over, selv om det er City som har det beste utgangspunktet før returoppgjøret. «Vi er bare halvveis. Vi har en viktig kamp på hjemmebane om tre uker, men nå må vi restituere og gjøre oss klare for finalen på søndag». De Bruyne snakker da selvsagt om ligacupfinalen mot Aston Villa på Wembley. Avspark i den kampen er kl. 17.30.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar