Råsterk snuoperasjon på Santiago Bernabeu!

Det var hjemmelaget Real Madrid som tok ledelsen, men en råsterk snuoperasjon gjorde at det var Manchester City som gikk av banen som seierherrer på Santiago Bernabeu!

Det er Manchester City som har det klart beste utgangspunktet etter den første 8. delsfinalen i Champions League i Madrid, der hjemmelaget Real tok ledelsen etter timen spilt, før Manchester City i løpet av fem minutter mellom det 78. og 83. minutt snudde kampen, og til slutt kunne gå av banen som seierherrer etter å ha vunnet 2-1!

Det betyr at Manchester City for første gang har slått Real Madrid, og det på sitt femte forsøk. En stor del av æren for det skal Kevin De Bruyne ha. Belgieren spilte en strålende kamp i City-drakta, hadde den målgivende pasningen på utligningsmålet, og satte selv straffen som sørget for at City gikk opp i 2-1.

Pep Guardiola overrasket med både laguttak og formasjon. Spillere som Fernandinho, David Silva og Sergio Agüero lot han hvile fra start, noe som betydde at det ble funnet plass til Nicolas Otamendi i midtforsvaret sammen med Aymeric Laporte, at både Rodri og Ilkay Gündogan fikk spille sentralt, og at det ble plass til Gabriel Jesus. Han spilte imidlertid ikke spiss, men var stort sett å finne på Citys venstrekant, mens det var Kevin De Bruyne og Bernardo Silva som hadde de mest offensive rollene og som var tilnærmet spisser.

Det ble en underholdsnings-messig god førsteomgang i Madrid, selv om det ikke var altfor mange sjanser som ble skapt i løpet av de første 45 minuttene. Real Madrid hadde den klart største, og Ederson måtte kaste seg da Benzema kom seg fri og headet mot det lengste hjørnet etter halvtimen spilt. Ballen gikk imidlertid fra Edersons hansker og rett ut i feltet der Vinicius Junior var nær ved å få foten på ballen og dermed kunne ha satt den i åpent mål. City slapp imidlertid med skrekken.

Også de svartkledde City-spillerne hadde imidlertid noen gode muligheter. Den beste kom etter 22 minutter da Kevin De Bruyne spilte gjennom Gabriel Jesus. Brasilianeren vendte bort en forsvarer, før han skjøt fra skrått hold – men dessverre for City rett på keeper Courtois. Hadde avslutningen havnet i det lengste hjørnet, kunne City fort ha tatt ledelsen.

Første omgang inneholdt også en meget dårlig nyhet sett med City-øyne. 32 minutter var spilt da Aymeric Laporte måtte sette seg ned på gresset, samtidig som han signaliserte at han var ferdig for kvelden og måtte byttes ut. Det kan altså bety at franskmannen, som har fått store deler av sesongen ødelagt på grunn av skader, igjen kan være ute en stund.

City kunne ha tatt ledelsen bare sekunder før hvilen, etter en corner som havnet i beina hos Gabriel Jesus. Skuddet hans hadde egentlig retning et stykke utenfor stolpen, men Sergio Ramos’ forsøk på å klarere endte med at det nesten ble selvmål. Han bommet nemlig på ballen, og i stedet endte det med et sleivspark med retning mot eget mål. På streken sto imidlertid Casemiro, som omtrent uten å vite det bare ble truffet av ballen, før hjemmelaget deretter fikk klarert.

Også fem minutter etter hvilen kunne City ha tatt ledelsen, etter en fin kontring ledet an av Kevin De Bruyne. Han slapp ballen til Riyad Mahrez i rett øyeblikk, men skuddet fra algerieren gikk like utenfor det lengste krysset.

Samme Mahrez var også nære på to ganger etter hverandre ti minutter ut i omgangen. Først prøvde han seg med et skudd mot den nærmeste stolpen der Courtois var på plass og fikk reddet, før han kort tid etter igjen fyrte av et skudd. Nok en gang var Courtois med på notene og fikk reddet.

Og så skulle kveldens første scoring komme. Snaue timen var spilt da City rotet på egen banehalvdel. Det hele startet med en feilpasning av Rodri som gjorde at hjemmelaget kunne storme i angrep. Kyle Walker kunne ha ryddet opp i situasjonen, men fikk ikke ordentlig tak i ballen, og plutselig var Real Madrids Isco helt fri foran mål. Det så Vinicius Junior, som elegant sendte ballen videre til ham. Ederson kom raskt ut og forsøkte å gjøre seg stor, men Isco fant den nødvendige åpningen i hjørnet der han satte ballen. Dermed 1-0 til hjemmelaget.

1-0 kunne ha blitt til 2-0 etter 72 minutter, hadde det ikke vært for at Ramos’ avslutning traff Fernandinho, sånn at ballen gikk over mål.

Men så skulle alt snu. 78 minutter var spilt da Kevin De Bruyne gjorde et meget bra forarbeid ute på kanten. Gabriel Jesus, som startet kampen ute på kant, var nå gått inn som spiss, etter at Raheem Sterling kom inn for Bernardo Silva. De Bruyne snudde 360 grader rundt, og fikk lagt inn foran mål der Gabriel Jesus var eneste City-spiller. I duell med Sergio Ramos var det Jesus som fikk hodet på ballen, og headingen hans snisset så vidt innom hanskene til Courtois, før ballen gikk over streken og i nettet. Hjemmelagets spillere protesterte og mente at scoringen burde vært annullert for en dytt, men kampens italienske dommer Daniele Orsato var ikke enig, og dermed var det balanse i regnskapet i Madrid.

Bare minuttet etterpå kunne Jesus også ha headet inn 2-1 til City, etter innlegg fra kant av Riyad Mahrez, men headingen gikk over.

City var nå virkelig i siget, og var ikke ferdig med å score. Raheem Sterling, som altså var tilbake fra sin skade, tok ballen med seg i feltet, før han ble meid ned av hjemmelagets Daniel Carvajal. Dommer Orsato pekte resolutt på straffemerket, og dermed hadde altså Manchester City fått nok et straffespark – det ellevte denne sesongen. Av de ti tidligere har bare fem endt med scoring, mens fem har endt med bom. At City har bommet på så mange straffespark har skapt mye hodebry for Pep Guardiola, som denne gangen hadde gitt Kevin De Bruyne i oppgave å ta straffesparket. Og mens Sergio Agüero mislyktes da han satte sitt straffespark rett på keeper mot Leicester på lørdag, plasserte De Bruyne ballen helt ute ved stolperota. Keeper slang seg også til feil side, og dermed var det ingen tvil. City hadde snudd kampen, og ledet nå 2-1 på Santiago Bernabeu!

Vondt skulle bli til verre for hjemmelaget som få minutter etter fikk Sergio Ramos utvist, da City snappet ballen på Real Madrids banehalvdel og Gabriel Jesus kom alene med keeper. Ramos stoppet brasilianeren på ulovlig vis like utenfor sekstenmeterstreken, og dermed måtte hjemmelaget avslutte kampen med ti mann. Ramos kan dermed heller ikke spille returoppgjøret i Manchester.

Likevel kunne Real Madrid ha utlignet da Riyad Mahrez sovnet på overtid og hjemmelagets Mendy fikk stå helt alene foran mål. Heldigvis for Mahrez og City traff han ikke skikkelig på ballen, og avslutningen endte opp utenfor stolpen.

Dermed endte det med 2-1-seier til City i Madrid, og Pep Guardiolas gutter har nå et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret om tre uker.

Relaterte saker

3 svar

Legg igjen en kommentar